Åh vill också sluta med det meningslösa scrollande på sociala medier… mår inte bra av det!! Tips, hur gör du? Vad fyller du ”dötiden” med när man bara ligger i soffan med?

Jag har börjat spela Hay Day! Dels tar det upp lite av min dötid, eller mer behovet att ta upp mobilen. Man har ju ett märkt tix att ta upp telefonen då och då, istället för att automatiskt gå in på instagram eller andra sociala medier så går jag in på Hay Day. Väldigt avslappnande för hjärnan. Dessutom har jag tagit min dötid till att göra något mer produktiva saker, småsaker som att rensa garderoben, jobba lite, hänga tvätten samtidigt som jag lyssnar på en bra podd. Det gör att dagarna liksom går åt att göra mer värda saker än att bara titta vad folk har för sig på nätet. Jag ser det som ett sätt att trappa ner och om ett tag kommer jag nog inte ens att tänka på dötid som dötid. Dessutom började jag läsa en bok häromdagen, det har aldrig hänt förren på semestern och jag somnade tio på kvällen för att jag blev så avslappnad av att läsa istället för att ligga framför datorn.

Så tvinga dig själv att inte gå in, bryt vanan. När impulsen säger åt dig att kolla instagram gör någonting annat. Måla naglarna, ring en vän eller hoppa in i duschen. Jag känner också att när jag numera sitter framför tvn så vandrar inte min hjärna iväg och vill pilla med telefonen utan jag blir helt inne i filmen vilket kan vara ganska så skönt för någon med mycket i huvudet. Hoppas tipsen hjälper lite iallafall, för mig funkar det! Stor kram

Har du tips på vad man kan göra när man är ledsen och livet känns jobbigt? Har du någon bra motivation/pepp att rekommendera? Ta hand om dig!

Vi alla är ju olika men jag måste för det första gråta ut. Och prata ut. Jag ringer nära och kära och pratar, får höra andras åsikter och försöker komma fram till ett svar genom det.

När jag är klar med det så är det viktigt för mig att ta mig ur svackan. Jag tar en långpromenad, åker till gymmet eller simmar. Aktiverar mig men framförallt kroppen. Kanske världens sämsta tips men det funkar.

Jag lyssnar på prestigelösa poddar. Dom som bara ger mig skratt och ingen prestationsångest, exempelvis Relationspodden med Katrin och Bingo. Att i 45 minuter få höra om frågor om analsex eller öppna förhållanden får mig att skratta och tänka på annat.

Boka upp mig. Jag brukar se till att återigen göra någonting, boka in naglar, en lunchdejt eller ett jobbmöte. Min hjärna behöver liksom tänka på annat.

Baka. Kanske bara funkar på mig men det tycker jag om, och det brukar kännas skönt för min själ att stå och fokusera på om degen har jäst ordentligt eller inte.

Tända ljus, lyssna på musik och ta en lång dusch. Det låter ju sååå klyshigt men det blir som en ceremoni för mig. En ritual.

Jag läser Sandra Beijers blogg, oftast kategorin Kärlek.

Jag kan gå in på pinterest och söka på det som tynger mig. När jag läser bra starka quotes mår jag ofta bra av det och blir lite starkare. Lite töntigt kanske men sant.

Tittar på Bridget Jones dagbok eller New Girl.

Har ni tips? Kommentera inlägget så gör jag ett helt inlägg om det här! <3

Bild tagen från King Magazine.

Hej fina du! Kom att tänka på en sak du nämnde i början av er inflytt i huset. Nämligen den grejen med att du inte fick fota varken huset eller något sådant, kommer inte ihåg vad anledningen var men har iaf för mig att fallet var så? Eller? Så till min fråga.. har du fått lite mer friare ”tyglar” angående det eller hur funkar allt sånt? Oklar formulering men hoppas du förstår vad jag syftar på! Ha det så fint!

Hej <3 Det blev en del frågor när jag hade Q&A på min story om varför jag inte kan/vill visa huset, eller precis som din fråga, varför jag nu kan visa lite! Bra fråga! Jag tror faktiskt att när vi var nyinflyttade så är säkerhetsrutinen hos nästan alla spelare den samma och för att ta det säkra för det osäkra är laget relativt hårda och vaksamma över vad som syns och inte. Med tiden tror jag att klubben har insett att jag jobbar med det här och därför gör egna val med vad jag lägger upp och inte. På egen risk helt enkelt. Däremot kan det fortfarande vara så att jag kan få feedback om en bild som jag ofta lyssnar på, att jag kan ha råkat ha med vårt alarm i bakgrunden eller råkar visa vår gate på ett visst sätt exempelvis. Vilket såklart är väldigt uppskattat och för mig var det nödvändigt i början då jag var så otroligt blåögd när jag flyttade hit och förstod nog inte riktigt skillnaden på nivån det helt plötsligt blev i vårt privatliv.

Idag bjuder jag ju på mycket mer bilder men är försiktig med att visa bilder utifrån, av säkerhetsskäl vill vi ju såklart inte att främlingar vet vart vi bor. Sen skulle jag inte heller vilja visa exakt hur vårt hus såg ut inifrån. Tycker att det blir för privat, däremot vissa rum och liknande visar jag gärna. Detaljer osv. Men inte för mycket. Kram! <3

Hur är man sig själv? Jag tycker att du har så bra värderingar och åsikter och du känns för mig och har gjort sen du började blogga på FEMME som att du alltid har varit dig själv. Du verkar alltid stå fast vid vem du är och du har liksom inte förändrats på dessa åren. Och jag tycker mig till och med se ibland att andra influencers tar efter DIG (gör du en frågestund gör fem andra som följer dig det dagen efter och ofta ser man kläder som du har haft på dig på andra) vilket verkligen är ett kvitto på framgång!! Du inspirerar oss följare och även andra inom samma yrke och jag hoppas att du ser det! Heja! Frågan blev kanske otydlig men jag vill helt enkelt ha tips om hur man är sig själv i alla lägen, både i jobbet men även i vardagen! Kram

HEJ <3 Och tack för din fråga. Jag tror att det är väldigt enkelt att glömma bort vem man är och ofta följa strömmen. Man tror att för att någonting funkar för dig, låt oss säga din frisyr, så ska den göra det på mig. Man glömmer ofta bort att gå efter sig själv och vem man själv är. Din framgång är din framgång, just för att du är du, jag måste skapa min egna framgång, på mitt sätt. Baserat på vad jag kan.

Jag försöker alltid att vara mig själv och jag blir väldigt glad av att man märker av det. Det betyder ju att jag är på rätt spår så tack för din kommentar för det första! <3

Men hur blev det så då? Jag tror att när insikten kom att jag blev uppskattat för mina personlighetsdrag så blev jag stark i det och fann styrka i det. Jag har fått höra att jag är rolig, att jag har fint fluffigt hår och att jag kan mode exempelvis. Jag själv har gillat dom dragen hos mig själv och när det blev bekräftat av andra, att det var någonting som uppskattades så körde jag på det. Jag började inte gå efter någon annan som kanske hade långt hår, eller som var mer sarkastisk i sin humor eller som var duktig på att rappa. Jag byggde upp min twitter på min humor (som sedan gjorde att jag började blogga), jag rockade min frisyr på mitt sätt och jag började klä mig efter vad jag tyckte om. Jag försöker inte och har aldrig försökt att vara någon jag inte är. För det blir inte bra iallafall. Det blir halvbra.

Men missförstå mig rätt nu, jag hade aldrig gjort någonting bara för att någon sa åt mig att jag var bra på nått, jag märkte vad jag var duktig på och tyckte vara kul och fortsatte att köra på det. Hittade mina styrkor. Idag har jag som en liten lista i huvudet på saker som jag är bra på, och en där jag är mindre bra. Jag är dålig på att svara snabbt på mail exempelvis, jag funderar för mycket och är inte snabb att ta beslut men det krävs i mitt jobb. Så då anlitade jag Jonna som hjälper mig att ta beslut snabbt. Men jag är ganska unik i min stil, vilket gör att jag fokuserar mycket på det i mina kanaler som jag ser uppskattas då jag dagligen får ett gäng frågor om stylingtips, vart mina kläder kommer ifrån osv.

Man kan alltid bli influerad av andra människor, så är man ju som person och det är härligt att få inspiration från lite här och var, men det är skillnad på att hitta inspiration och göra det till sitt egna, och att ta det rakt av. Då blir du inte originell. Du blir en copycat. Lista ut vad som gör dig bra och vad just dina styrkor är, finn inspiration, men hitta ett sätt att göra det till ditt. Tipsar jag om en snygg skjorta här i bloggen så köp den om du tycker att den är fin, men styla den till jeans som du tycker sitter bra på dig, ha sneakers som du gillar och locka håret som du brukar locka håret. Då blev du influerad, men du rockar fortfarande din egna stil, du är originell. Ett ytligt enkelt exempel, men som man enkelt kan ta med sig i vardagen. Man måste hitta sin nisch. Det är faktiskt det första man lär sig i den här branschen, för du kan inte blogga och ha inriktning, mode, mamma, hälsa, business, skönhet, matlagning, inredning OCH musik. Man måste välja en inriktning, kanske, högst två. Dom med för många tappar man intresset för och det blir halvbra för ingen är såpass bra på så många saker. Och det antar jag passar bra in i vardagen också, vem är DU? Vad brinner DU för?

Jag kan ju bara utgå från mig själv och mitt yrke men där tror jag framförallt att det är A och O. Jag kan inte följa profiler som jag inte ser är 100 % sig själva. Tycker även man ser tydligt när någon har blivit influerad av någon annan vilket gör att jag tappar intresset snabbt. Och såklart är det så i det vanliga livet också. Umgås man med människor som man känner är sig själva så känner man ju av det, fejkar någon så känner man ju även av det. Däremot fascineras man av någon som är sig själv och kör på det. Iallafall jag.

Min grundtanke är helt enkelt det att jag vet att är jag inte mig själv så genomskådas det och jag kommer inte lika långt som när jag är mig själv. Punkt. Jag hade aldrig fått dom jobben jag har fått idag, haft dom följarna jag har idag eller haft den kretsen kring mig som jag har idag om jag inte var mig själv. Jag hade haft en del av det såklart, men efter några år hade det känts av och intresset att jobba med mig, följa mig eller vara min vän hade tynat bort. Man hade märkt att jag låtsades vara bra på någonting jag inte är.

Man kan fejka och ta efter andra hur mycket man vill, man då får man aldrig ut så mycket som möjligt av sig själv och det kommer ta längre tid att ta sig dit man vill, om man ens tar sig dit. Oftast blir man genomskådad och det sätter käppar i hjulet på en. Hitta dina styrkor, vad är du bra på? Och sedan hittar du ett sätt att få ut det bästa av dom egenskaperna. Och tänk på att dom personerna du förmodligen gillar bäst i ditt liv är dom som är sig själva. Exempelvis är ju Victor min favoritperson nummer ett i hela världen, och jag vet ingen som är mer sig själv än den människan i alla lägen.

Stor kram <3

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer

  1. Madeleine Svara

    Tack för att du tog dig tid att svara på mitt inlägg! Vill att livet ska ordna upp sig och att man får känna sig lycklig! Känner mig ensam en hel del och har kompisar som har det där man också vill ha, pojkvän och barn. Jag förstår att dagarna gå upp och ner även om man har den där familjen. Men man vill väll ha någon att dela livet med, någon som finns där vid ens sida och man kan planera framtiden med. Någon som gör en lycklig. Kanske är detta ett ämne ni kan ta upp i podden? Eller som du vill ta upp i bloggen? Ha det toppen och ta hand om dig!

  2. Elin Svara

    Jag följde dig på twitter innan du startade bloggen, och blev SÅ glad när du skulle börja blogga för att du alltid har varit dig själv och kört ditt race. Väldigt inspirerande!!
    Tror det är därför som alla visar så mycket kärlek här inne, du vågar vara dig själv. Många uppskattar det! 🙂

  3. A Svara

    Hej Maja! Har en fråga som hänger ihop lite med den första frågan du besvarade. Har funderat lite över detta sedan du skrev ditt inlägg om att dra ner på sociala medier. Vill också verkligen understryka att detta inte på något sätt är kritik utan bara en fundering! Du säger att du mår bättre av att dra ner på sociala medier och att du bara snabbt går in för att posta själv. Hur tänker du då kring att du på ett sätt bidrar till det som får dig själv att må dåligt? Du är själv en ”influencer” som postar bilder osv för att folk ska gå in och kolla på men har samtidigt insett att du inte själv vill sitta och scrolla igenom instagram. Är det något du har reflekterat kring? På ett sätt bidrar du ju, med ditt jobb, till det beteendet. Kan inte riktigt formulera min fråga inser jag men hoppas du förstår vad jag menar! Och som sagt, detta är absolut ingen kritik mot dig och jag hoppas att du kan förstå mig rätt. Älskar att följa dig i alla dina kanaler och detta var bara en fundering som dök upp hos mig och av nyfikenhet undrar jag om det är något du reflekterat över själv. Kram!

  4. Kat Svara

    Ett tips om att undvika sociala medier! (Inte direkt till maja utan till er andra).
    1. Radera appen och ladda ner den när du har tid och lust att gå in
    2. Lägg appen så den inte är så tillgänglig, gärna i en mapp i mobilen som knte ligger på ”startsidan”. Ibland går jag in på instagram direkt när jag klickat ner den AV REN VANA. Så nu har jag gjort den mer otillgänglig och fler steg till appen gör att man måste tänka mer och då hinner man förstå vad man pysslar med haha

  5. Vart kommer era vita gardiner ifrån som ni har i vardagsrummet, och era lampor över köksbordet?
    Älskar din blogg och älskar när du skriver om och visar bilder på inredning i båda era lägenheter!!! Sååååå kul 🙂

  6. M Svara

    Ander Hansen (hjärnforskare) gav tips i Skavlan om att ställa in mobilen på svart/vitt.
    Jag har haft det så sen i fredags och det funkar sååå bra! Allt blir otroligt tråkigt och ointressant i svart/vitt!

  7. Sophia Svara

    Kan du inte tipsa om lite bra böcker? 🙂

  8. Lovisa Svara

    Hatten av för dig, din blogg och allt du gör. Är det något jag verkligen uppskattar så är det när du pratar om psykisk ohälsa, både i blogg, podd och instagram. Jag själv lider av extrem ångest och då hjälper det så mycket att höra någon annan som också gör det, samt alla tips som du har. Uppskattas!

Skriv en komentar