Hur mår ni i och har mått i värmen? Häromdagen hoppades jag faktiskt på regn he he, ni vet bara för en dag eller så och idag kom det. Det här vädret är magiskt och man ska ta mig sjutton inte klaga men just den timmen när solen lös in, Ted Louie var rastlöst och överallt syntes dammråttor så kände jag nej, ge mig regn och rusk i ett dygn så att jag kommer ikapp lite. Med allting. Jag mår väldigt bra just nu faktiskt och dagarna här i Sverige är väldigt fina. Ibland kan jag få mycket ångest under sommaren men just nu så går det ganska så bra. Jag hade lite veckan när Victor åkte, grät lite och kände mig vilsen men känner mig stark igen. Med det sagt vill jag verkligen pausa en sekund och påminna er alla om att sommaren är en härlig tid på året men även en tid som bidrar till mycket känslor, fomo, stress och ångest. Jag vet flera av mina vänner som jag har pratat med bara senaste veckan som just nu känner sig lite svaga och ensamma. Överallt ser man färgsprakande bilder på instagram med rosévin, fina klänningar, smala kroppar och andra människor som har miljontals vänner. Och så sitter man där själv hemma, med flottigt hår, ingen bikini som passar och känner sig som den mest ensamma människan i världen.

Mina tips för att komma ur det är att logga ut. Från sociala medier, från konton som får en att må dåligt, gå ur gruppchattar (eller muta) – och göra egna planer som gör just dig glad. Om det är att åka hem till din mammas baksida och läsa en bok. Äta glass med din hund i hamnen eller äta middag med en barndomskompis på stan, så gör det. Allting behöver och ska inte handla om massa borden på sommaren. Utan man ska gå på känsla. Vad vill jag göra just idag. Hur är min dagsform. Vad behöver min själ, just, idag. Resten får vara.

Jag blev av med min fomo och min stora känsla av utanförskap när jag flyttade till Victor i Portugal. Det blev inte hållbart att ha fomo då eftersom att jag mer eller mindre aldrig var med. Jag bodde ju i ett helt annat land. Efter många tårar och känslor av ensamhet så har jag nu blivit ganska trygg i den känslan. För jag hade inget annat val. Jag kör liksom mitt race. Och det är så fint när man kommer dit. Sen har jag absolut stunder där jag kan få otrygga känslor men det händer ytterst sällan numera.

Så här kommer en liten påminnelse om att allting på sociala medier inte är perfekt. Långt ifrån perfekt. Alla har inte ALLT det där som du inte har. Alla har inte 305013 vänner att åka ut i skärgården med, alla har inte dom där pengarna att resa för, alla ser inte ut sådär i en bikini. Påminn dig själv om ditt egna värde och vad just du mår bra av. Solen är här nu, vinden brisar i håret och rosévinet är kallt nu. Så njut av det. Din egentid. Din närmsta krets. Rå om din själ. För den behöver vila upp sig nu efter den här vintern, och speciellt efter det här året som har varit. Läs en bok. Gör absolut ingenting speciellt en solig lördag i juni, det kommer fler. Städa lägenheten om det får dig att bli lugn. Ställ in den där middagen med massa människor om du faktiskt inte vill gå. Skaffa barnvakt om du vill gå ut. Köp en ny bikini i en större storlek – vem. fan. bryr. sig. Lev ditt egna liv. Och gör dig själv lycklig. Så får väl resten hålla på med sitt, det har ändå inte med dig att göra.

Och känner du dig ensam så ta dig ut. Bara på en kort promenad, ring mamma eller ta en sval dusch. Och bestäm dig för att sommarångesten inte ska få förstöra just det, din sommar. Utan äg DIN sommar. Gör vad du mår bra av. Och skit i vad resten av världen gör den här sommaren. Okej? <3 Och så tänker jag att om det inte hjälper, så kanske vi kan påminna varandra här inne om att det är helt normalt att känna såhär när sommaren kommer och att vi inte är ensamma i det.

Kärlek mina fina älskade personer här inne. Låt oss komma över sommarångesten, och njuta istället.

 

 

54 kommentarer

 1. Behövde verkligen läsa det här Maja! Tack för att du är en sån inspirerande person, sättet du skriver på och delar med dig gör att man känner att du är ens vän <3 Har behövts det senaste året

 2. Hej fina Maja
  Så oerhört bra skrivet! Det behövde jag verkligen läsa 🤗 Tack

 3. Fina Maja, tack för detta inlägg!! Precis vad jag behövde läsa och kommer läsa det om igen under sommaren, om dippen kommer <3

 4. MAJA <3 <3 <3 <3 takk, du er magisk!! Håper du får en fin, deilig og morsom ferie hjemme<3

 5. Tack Maja! Välbehövligt för mig att läsa just nu. Du satte ord på mina känslor. Skönt att veta att man inte är ensam, då känner man sig lite mer stark. Kram!

 6. Herregud vad jag behövde läsa någonting sånt här. Du satte verkligen ord på min känsla för livet just nu. TACK! ♥️

 7. Vill också säga tack! Så skönt att höra från andra att de upplever samma sak.

 8. Fick tårar i ögonen av det här inlägget, har känt mig så nere senaste två veckorna och behövde verkligen få läsa detta. Tack Maja, du är underbar! Hoppas du får en fantastisk sommar <3

 9. Maja såg din senaste youtube video alltså du är så SJUKT BRA! Älskar att du bara kör och låter det vara stökigt hemma och bara visar ditt liv. Man blir så glad av dig! Och plus för samarbetet med Tradera det kändes verkligen genuint. Undrar bara hur du hanterar att du är själv så mycket med barn, hem och hushåll? Ni kanske tar in hjälp med tvätt, städ osv men ändå. Blir så imponerad. Och hur funkar det när Victor är hemma. Tänker att han kanske inte har lika bra koll på allt som du?

 10. Så bra text Maja! Tack så mycket för att du delar med dig av så kloka tankar!

 11. Jag är en av de som kommenterar aldrig men nu måste jag faktisk säga: ett stort fantastiskt stort TACK för att du finns. Bland ångest, tråkiga och tunga tankar det är faktiskt du som lyfter mig så ofta med dina inlägg på sociala medier och på din blogg. Jag – även om det låter konstigt – mår alltid bättre efter att varit inne här. En sån skillnad från massan av offentliga profiler som faktiskt bidrar ofta till mer ångest: du är en frisk fläkt i influenser världen och för gud skull sluta aldrig vara det. Du är så genuin så varm och samtidigt inspirerar så så mycket! En unik kombination som faktiskt – det är jag övertygad om – får så många tjejer att tänka om, tänka för och må bättre. Synda värderingar och tankar som bör finnas hos flera som sysslar med sociala medier – du är en förebild Maja. Var stolt över det – verkligen.

 12. Så bra tips du kommer med. En sak som jag brukar tänka på är att bakom de där perfekta bilderna så är det människor som säkerligen också har sina problem att brottas med.

 13. Älskar din senaste vlog! Undrar vart ditt halsband är ifrån med måne, blixt å nått mer på😍 kram

 14. Åh herregud, du satte verkligen ord på mina känslor. Så lätt att se sig blind på vad alla andra hittar på, att känna fomo och att känna sig ensam. Särskilt när vi fortfarande är i en pandemi och man är lite avtrubbad från allt med socialt umgänge osv. Man har i över ett års tid känt sig lite extra ensam och att då ha den här sommarångesten ovanpå, nä det är inte lätt. Tack för dina ord och att du återigen får en att inte känna sig ensam i sina känslor <3 Ha en fin sommar bästa Maja! <3

 15. Dina texter alltså ❤️ TACK! Tårarna rinner. Haft två tunga veckor med ångest och känt mig så ensam trots att jag är så rik som har min man, vår dotter och bebis i magen.
  Kram fina bästa Maja ❤️

 16. Ville bara säga att det finns ingen som är bättre på YouTube än dig! Jag ÄLSKAR att följa dig för du är helt ”vanlig” och gör dig inte till utan du är bara som du är, vilket verkligen genuint lyser igenom <3 <3

 17. Världens bästa Maja! Precis vad jag behövde läsa idag, en solig och varm lördag. <3

 18. Wow vilket fint inlägg!!! Tack för du tar dig tiden och skriver detta och beskriver det så himla fint ❤️

 19. TACK Maja! Vad jag behövde höra det där. Och vad skönt det var att läsa något som satte ord på ens tankar. Vet att du sa något så bra i en vlogg att känslomänniskor har ett större behov av att sätta ord på sina känslor och nu fick jag hjälp med det.
  Du är fantastisk att följa och önskar dig en mysig sommar!

 20. Åh Maja, detta är en av alla anledningar till att du är en av mina största förebilder. Du är fantastisk! Tack för detta inlägg, det var precis vad jag behövde <3

 21. Tack Maja 💞 för dina kloka ord som alltid, försöker ta åt mig och ska bli snällare mot mig själv och min kropp som faktiskt har burit två fantastiska barn. Tack tack tack, för att du säger det jag behöver höra 💖

 22. Fina Maja ❤️ Så fint skrivet. Din blogg är verkligen den enda jag följer av anledningen att man fylls av så varm och fin energi här inne. Kram

 23. Kan inte du tipsa om midsommar klännings och stickade tröjor ett bära till på kvällen?

 24. Fina fina Maja<3 Läste det här nu, midsommar lunch, samtidigt som jag sitter ensam med min lyxkaffe och läser ikapp bloggar och bara myser. Har valt att inte hitta på något denna midsommar efter en lång tid med extremt mycket jobb och stress. Min kropp och själ behöver de här tre dagarna ledigt, behöver andas och samla kraft. Inte kämpa ihop de sista dropparna energi till att fixa, styra och mingla med ytligt bekanta. Detta kändes som en bekräftelse och ytterligare ett tecken på att det är ett 100% rätt beslut och att jag äntligen värderar mig själv så som jag förtjänar, efter 25 år på jorden. Tack för att du är en sådan fantastisk förebild och för att du briljerar i allt du gör i ditt yrke, men även ger så mycket till så många och hjälper och stärker på ett sätt som du inte förstår. Du är unik och jag följer ingen som ger mig så mycket som du, och som aldrig någonsin tar eller dränerar. Sluta aldrig vara du!

 25. Tack Maja. Sitter själv idag på midsommar, och har gjort allt jag kan för att skapa en harmonisk stämning i kropp och knopp – och inte känna ensamhet. Nu till kvällen har jag köpt rosé, chark, goda ostar och jordgubbar. Under dagen har jag tränat, gjort fint och andats. Framförallt har jag loggat ut från min instagram och lovat mig själv att inte titta in där idag. Jag orkar inte se fler bilder på bryggor, båtar och skålande snapsglas. Så istället klickar jag mig in på din blogg. Det är en trygg plats. En klok plats. En rolig plats. Och så möts jag av det här inlägget och fäller en liten tår. Tack Maja.

  Nu ska jag dricka rosé, må bra och bara vara.

  Glad midsommar ❤️

 26. Så sitter man här med tårar i ögonen.. Tack för det otroligt fina inlägget vännen!

 27. TACK för detta inlägg Maja <3 Jobbar på ett LSS-boende nu under sommaren och är verkligen helt slut när jag kommer hem. Blir typ ännu mer slut av tanken på att jag ”borde” göra mer och njuta av sommaren? Tack, återigen. Precis vad jag behövde läsa idag <3

 28. Ville bara säga att jag såklart är superledsen att Sverige åkte ur EM. Men de första jag tänkte va ” yes, nu får Victor åka hem till Maja och TL”.
  Du är en sååååå fantastisk människa, mamma och partner. Om alla hade varit som du så hade världen varit en så vacker plats ❤️

 29. Tack för det här inlägget! Och tack för att du är den enda influenser som tar upp det här och beter sig mänskligt! Mycket uppskattat 🙏

 30. Sååå viktigt inlägg. Kul tidsfördriv med sociala medier men kan också vara så påverkande och så lätt att glömma att de där 5-10 bilderna per dag är lika med 5-10 minuter max i personens liv. Däremellan kanske inte allt är så tipptopp. Lätt att tro när inte alla skriver så öppet om ångest mm som du gör. Tack för det Maja 🥰🥰🥰

 31. HG Lindström Svara

  Hoppas allt är bra med och att ni blir kvar i Manchester. Ha en fin Välsignad tid.

Skriv en komentar