Köket blev ju beställt innan jul men det är först nu det börjar hända saker på plats i huset så det känns som om det är just först nu det är aktuellt att visa er. Hur som helst. Just köket tog en del tid att planera, för både mig och Victor är köket bland det viktigaste rummet i huset och vi var inte helt säkra på hur vi ville ha det. Ett kök som passade in i det gamla huset men som gärna skulle vara lite roligare än det klassiska beiga. Och beslutsångesten var TOTAL!

Maja satt ihop olika moodboards till oss men just ett grönt kök fastnade vi för.

Dock så tyckte vi det blev lite för mycket att mixa olika gröna så vi valde bara den ljusa. Lantligt, mysigt kök som vi tror passar perfekt in i huset. Däremot gör vi det lite roligare med en grön stenskiva istället för ljus och många detaljer blir i mässing och färg, så som barstolar osv. Och golvet blir grå/vitt istället för svart/vitt som på bilderna.

Sen var det dags att beställa layout. Och det var ganska krångligt. Främst för att jag och Victor nog trodde att vi hade ett större kök än vad vi faktiskt hade och vi hade en hel lista på saker vi ville få in så som en fin fläkt, frukostskåp, köksö osv.

Köket innan såg ut såhär som vi rev ut och nu behövde vi komma på en helt ny layout. Dörren har ju försvunnit nu och där är ett fönster idag istället.

Först var några inne på att ta bort den lilla dörren ut mot första hallen. Jag var strängt emot detta från start då jag tycker att det absolut charmigaste med huset är alla ”onödiga” dörrar överallt som påminner om att det har varit ett gammalt hus med olika funktioner. Däremot så var vi inne på att vi ville ha en stor fläkt lika denna och för att få plats med det hade det krävts att dörren försvann. Den här skissen gillade vi inte alls, hela köket såg så platt och tråkigt ut. OBS färgen är inte rättvis på samtliga skisser, det ser lite ut som en obduktionssal.

Vi kände även att det generellt var för lite skåp och helt enkelt för platt.

Men sen kom vi fram till denna lilla pärla. Vi ville ha ett frukostskåp som sagt och det fick vi!! Jag älskar även de öppna hyllorna vid den lilla köksön och hela köket blev så mycket charmigare med dörren kvar. Ni ser även gången ut mot toalett samt skafferi där planen är att hänga stegen när den inte behövs. Ovanför köksön kommer det hänga en lampa och även vid diskkon. Och så ska det pyntas med salt och pepparkvarn i färg, skålar i knallgult och röda kastruller.

Vi har ändrat lite på skissen och exempelvis den platta hyllan i väggen kommer att se annorlunda ut, fläkten blir en annan osv men det här är grunden. Vi är så otroligt nöjda och så spända på resultatet. Jag är även så glad att jag efter lite tjat fick in min köksö. Vem vill INTE sitta där, bredvid den öppna spisen, dricka bubbel, snacksa på lite löjromspizza medan någon annan står i köket och lagar mat. Och i taket spelas det musik och överallt är det tända ljus. NEMEN JAG BLIR SÅ LYCKLIG. ÅH. Hej lilla drömkök, som jag ser framemot tidiga mornar och frukostflingor med ivriga barn som vill ut till poolen och sena kvällar med drinkar och snittar med Victor och vänner.

Och såhär ser det ut idag. Så spännande!

10 kommentarer

 1. Åh ser jättemysigt och härligt ut! Låter mysigt med ett frukostskåp, men vad är det egentligen? Aldrig hört talas om det innan? 🥰

 2. För inspo kan jag tipsa om insta-kontot @rangas_etc
  Renoverat en gård i Norrland och nu en skånelänga. Fina färger och försöker hålla det tidstypiskt

  • Ett skåp där man har kaffemaskin, rostmaskin, kaffemuggar, etc etc så man öppnar upp skåpdörren så det blir som ett öppet skåp och där är allt man inte vill ha framme på bänken! Många hus vi har tittat på här har haft det och det är så praktiskt, fint och mysigt! ☺️

 3. Hej Maja!
  Jag älskar ditt engagemang för kvinnor på sociala medier.
  Jag hörde dig prata om att skärpa lagen för att öka skyddet för kvinnor. Jag håller med till 1000%. Som privatperson i Sverige har man inte initiativrätt i riksdagen men man kan lämna in ett förslag till lagändring till riksdagsledamöter som i sin tur kan lyfta frågan i riksdagen och få till en utredning om de finner frågan tillräckligt relevant. Jag tänker att med din räckvidd på sociala medier kan du ju alltid uppmuntra folk till att lämna just ett sådant förslag/alt. Att alla lämnar samma, och på så vis få en kraftsamling för att ett sådant ärende skulle prioriteras. Många bäckar små tänker jag!

 4. Planera kök är nog det roligaste. Ni kommer få det super fint. Vi har precis beställt vårt drömkök och längtar till hösten när det ska byggas.

 5. Hej maja! Fantastiskt fint kök! Och slutresultatet, WOW 🤩 vart är köket ifrån? 😊

Skriv en komentar