I fredags laddade vi upp för fredagsmys här hemma. Vi hämtade upp TL från förskolan och åkte direkt till affären för att handla hem lite nödvändigheter, så som apelsinjuice till lördagens frukost och snacks till kvällen.

Vi båda var så sugna på köttbullar och potatismos med brunsås så det blev vår fredagsmiddag. Och jag hade även köpt hem lingonsylt under veckan så middagen var komplett. Det var så länge sen vi åt hederlig svensk husmanskost och det var så gott.

Ted Louie (och vi he he he) har börjat älskar Where is Wally? Så jag har beställt hem några nya såna böcker som vi har läst hela helgen.

I lördags åt vi pyttipanna här hemma till lunch, jag vet inte senast jag åt det?? Och så otroligt gott.

Resten av lördagen spenderade jag med att gråta. Usch. Jag mår verkligen inte så bra just nu och min hjärna äter upp mig.

Jag känner mig ledsam, ångestfylld och orolig. Även otroligt ensam och all den tiden jag spenderar ensam just nu får mig att övertänka allting. Jag tänkt på de mest djupa sakerna i livet, de mest banala saker och de mest lätta sakerna. Övertänkt varenda detalj. Tänkt, tänkt och tänkt, grubblat och plågat mig själv.

Känt mig värdelös och som den mest ensamma människan i hela världen. Victor är borta en hel del just nu och det faktum att jag faktiskt har varit inlåst hemma sen nyår har gjort sin del. Jag känner mig så svag. Som om att jag börjar bli knäpp. Som om att jag börjar bli deprimerad och fylld med ångest igen. Varenda dag är tuff nu och allting känns tungt. Jag har märkt senaste månaden hur det har smugit sig på men nu senaste kanske två veckorna har det verkligen blivit kämpigt. Som ett konstant krig mellan mig och min hjärna.

Men i söndags var det en ny dag och vi var ensamma hemma som vanligt på helgerna. Och vi gosade i sängen i flera timmar.

Och åt pannkakor till frukost/brunch/lunch. Resten av dagen spenderade vi med lek, vi duschade i en evighet och tittade på Victors match.

Nu är det måndag och min energi är på botten. Men jag ska ta mig ut på en promenad i regnet och sen får jag se vart den här dagen tar mig.

41 kommentarer

 1. +1 här ❤️ Nu har man nött och nött och nött på det där skalet som skyddar själen och hudlösheten är ett faktum. Hoppas solen värmer själen lite och att vaccinet rullas ut snabbt, ta hand om dig ❤️

 2. Kära Maja, jag finner också situationen här i England nu olidlig. Så fort min man lämnar mig i några timmar bryter jag ihop (han är ju den enda jag fått träffa på flera månader), så jag förstår hur jobbigt det måste vara för dig när Victor är borta så mycket ❤ Jag varvar också tårar med frustration och besvikelse över att vårt liv ska vara så begränsat medan vänner och familj i Sverige träffas, shoppar, äter på restaurang eller bara spelar paddel en timme!! Hoppas hoppas HOPPAS det här är den värsta perioden nu och att vi aldrig mer behöver uppleva något liknande. Tänker att solen, värmen och våren kommer snart i alla fall. Ta hand om dig, och det är okej att vara ledsen och besviken, men jag är säker på att allt kommer bli bra tillslut. JÄVLAR vad vi ska njuta när vi väl får det. Vi kommer ha en sådan uppskattning för livet och det mest vardagliga när allt är över, något som de i Sverige aldrig kommer förstå. Det kommer bara göra oss till oerhört starka och fina individer, det är jag säker på ❤

  • +1 här. Sitter också i England och har börjat tappa det totalt. Saknar alla där hemma och att kunna ha någon sorts social kontakt. Håller med om att det är sjukt svårt att förstå hur folk lever på som vanligt i Sverige medan vi i princip sitter inlåsta här. Trots all frustration försöker jag hålla humöret uppe och förhoppningsvis kan vi resa till Sverige i sommar, det ser mörkt ut just nu men i April sägs det att vi kommer få mer information kring just resandet. Skickar kärlek till alla er som sitter i samma sits i England, vi klarar detta tillsammans <3

   • Vill bara tillägga att alla inte lever som vanligt här i Sverige, vi är många som följer restriktionerna här hemma med. Jag har jobbat hemifrån 100% sedan mars. Barnen har inte träffat mor- och farföräldrar på över 1 år nu pga att vi bor på olika håll och dom tillhör riskgrupp. Barnen leker endast med grannbarnen utomhus och har inte varit i en butik sedan i somras. Oftast handlar vi online eller så åker jag eller min man en gång i veckan till ICA Maxi. Jag förstår att detta inte är lika påfrestande som total lockdown, kan inte ens föreställa mig. Men ni ska veta att vi är många som lever enligt rekommendationer/restriktioner. Mitt psyke håller snart inte längre, jag saknar mina kollegor, min familj och mina vänner. Jag blir förbannad när jag ser familjer gå in på ICA, eller åker till fjällen 🙁 Jag hoppas innerligt för allas vår skull att ljusare tider kommer med vaccinationerna och sommaren. Helt ärligt vet jag inte hur jag ska fortsätta motivera mig till att följa restriktionerna när andra inte gör det.

    Hoppas ni snart också få kramas med era familjer igen, jag vet då att jag längtar så otroligt mycket, så nära men ändå inte ❤️

  • Men vänta lite nu; vi är många i Sverige som inte umgås med någon utöver dem vi delar hushåll med! Har själv jobbat hemifrån i snart 12 månader, inte festat med vänner eller umgåtts vare sej på restaurang eller hemma. Den bilden man kan få av Sverige stämmer absolut inte på alla, utan ett fåtal som lever på som om ingenting hänt. Stora massan är mycket isolerade!

 3. Hej Maja. Jag förstår om det är en klen tröst men för mig som känner och mår exakt likadant som dig just nu är det befriande att inte känna sig helt ensam i sin sorg. Jag är så tacksam för allt jag har men kan ändå inte sluta tänka och grubbla. Jag tvivlar på allt just nu och har ingen motivation till något. Snart MÅSTE det vända. Jag hoppas att du mår bättre snart! Och snälla sluta aldrig skriva hur du mår. Det hjälper mer än du tror. Jag har läst bloggen sedan 2017 och du slutar aldrig att inspirera och få mig att må bättre. Tack för allt.

 4. Tungt att läsa att du inte mår bra Maja så tänkte kommentera för att förhoppningsvis ge lite pepp. Idag är det ju kvinnodagen och vill bara hylla dig som kvinna, mamma och affärskvinna. Alla tre bollar du runt och du gör de så bra. Jag är 20 år och ser verkligen upp till dig, och hoppas att jag också en dag kan bli en lika bra mamma, kompis och affärskvinna som du är. Tack för allt du ger mig och många andra. Vi ser verkligen upp till dig. Och tilllsammans är vi starka vi kvinnor. Så tack för att du är du och inspirerar mig varje dag. Massa kramar.

 5. oioioi som jeg kjenner meg igjen.. følte du beskrev min helg… føler sånn med deg maja❤️❤️❤️ ta vare på deg selv, alt blir bedre!! stor klem❤️

 6. Exakt samma sak här och ändå kan jag inte ens föreställa hur det känns för dig. Skickar kärlek i mängder till dig. ❤️

 7. Fina du!
  Det bästa tipset jag vill ge och som har läkt mig i tider som präglats och oro och ångest: fett, kolhydrater, protein och frisk luft. För att kroppen och hjärnan ska orka med att hantera oro behöver den regelbundet ätande, vara mätt och få luft. All ära till smoothies och sallader – men i dessa jobbiga tider klarar sig inte hjärnan och kroppen på det. Jag är utbildad inom näringsfysiologi och har förstått vikten av RIKTIG mat i tider där kroppen är orolig. Riktig MAT, husmanskost och pannkakor är GULD alltid alltid alltid. Det är otroligt vad mat gör gott för vårt psyke!! och sist men inte minst – självomhändertagande <3 Ta hand om dig själv som du hade tagit hand om den du älskar mest av allt

  KRAM

 8. Åh fina bästa Maja ❤️. Känner precis likadant. Bor visserligen i Sverige där det inte är lockdown men är riskgrupp så isolerar mig och jobbar och pluggar hemifrån. Har sonen varannan vecka och när han inte är här kan det gå dagar där jag är ensam hemma och inte träffar nån annan utan bara är fast i mitt eget huvud, och relaterar SÅ mycket till det du skriver att man blir knäpp! Man blir som egen fiende på nåt sätt när man tvingas vara ensam så mycket. Känner också hur jag blir liksom nednött och sliten av detta. Stor kram ❤️❤️❤️

 9. Maja, åh vad jag känner med dig! Gör ont i hjärtat att höra hur du känner. Även att vi aldrig setts eller känner varandra i det riktiga livet så ser jag dig ändå som en digital vän som jag bryr mig mycket om. Tror att jag är en av många som känner så!
  Vill bara skicka med att det är helt ok att känna, vara ledsen och besviken på vad livet ger oss just nu. Men vill också bara påminna dig om vilken otrolig powerkvinna du är, även ifall det kanske inte känns så för stunden. Vi är många som inspireras av dig varje dag och ser dig som vår förebild! Både i med och motgång! Som jag hoppas att min dotter kommer få en lika bra förebild som dig när hon växer upp! ❤️
  Glad att du delar för det är säkert många som känner igen sig.

  Själv så ska jag försöka börja odla något, har hört att det kan göra gott för själen! Har absolut inga gröna fingrar, men jag tänker i alla fall testa!

  Allt gott till dig och din familj Maja! ❤️

 10. Wassholm Lina Svara

  ❤️❤️❤️ Skickar tusen kramar !! Och du är inte ensam !! Man tvivlar på det mesta just nu… Vi får kämpa tillsammans. Du är fantastisk!
  Och en dag som denna – borde du hyllas lite extra. Du är för mig och många andra , kvinnornas egna ambassadör.
  Tack för det ❤️ Kram 🥰

 11. Hej Maja!
  Vill med denna kommentar bara skänka dig och alla andra i samma situation lite kärlek och också en tröst (om jag kan) att jag är i nästan liknande sits som er trots att jag bor i Sverige. <3 Jag tycker Sveriges coronarestriktioner är på tok för lama… Jag själv är gravid och har också börjat märka på hur detta påverkar välmåendet med att inte kunna träffa alla nära och kära, eftersom att jag alls inte lever lika ”fritt” som många andra i detta land. Jag begränsar mitt umgänge och går inte i affärer, restauranger, gym etc. Vill bara att du och ni andra här ska veta att vi är många i Sverige – jag och andra i riskgrupper t.ex. som lever mycket mer restriktivt än vi skulle behöva för regeringen. Vi hoppas snart denna pandemi är över så vi kan träffa nära och kära igen och göra mer normala saker. Jag längtar efter det och att få gå på badhuset och biblioteket. Små saker som betyder så mycket! Snart är det vår och sommar! Kramar till dig bästa Maja <3

 12. Maja! Jag vet att du vill att Ted Louie ska kunna hänga med sin pappa när han är hemma men ska du o tl inte ta och åka till sverige då. Du mår ju inte bra, känns så ledsamt att se dig såhär. Även om man inte ska resa just nu osv så måste du tänka på din hälsa. JAg röstar för att du o TL bokar första bästa flyg till sverige nu , åk hem och tanka lite energi hos din familj. Stora kramar!!! <3

 13. Tack för att du delar med dig om dina känslor och den inre kampen. Jag unnar dig att må bra men du skänker mig tröst i att jag inte är ensam i den inre kampen just nu❤️. Förhoppningsvis är det en våg som behöver skölja över för att sen ebba ut❤️

 14. Vet du vad? Låt det komma. Säg ”kom an då” åt ångesten och depressionen och låt det vara så. Du kommer tro att du drunknar men du gör inte det. Redan det att du satt ord på dina känslor och låtit oss ta del av det visar att DU INTE KOMMER DRUNKNA. Det går inte heller att springa undan. Låt det där gråa (eller kolsvarta) molnet hänga ovanför dig för det hör livet till ibland. När du låter det komma ger du det också chansen att gå över.

  Det här är orden jag aldrig klarar av att säga åt mig själv när jag mår som du beskrev, men det är vad jag önskar att någon skulle påminna mig om varje gång det händer. För det händer. Oftare än man önskar. Men det är livet.

  Du klarar det Maja. Du behöver inte KÄNNA att du klarar det, men våga tro att du gör det. Och det finns hjälp att få. Ingen situation är hopplös. Kram.

 15. Tusen takk for at du deler med din blogg. Du setter ord på det mange føler og er en megastor inspirasjon. Mange styrkekramer❤️❤️❤️

 16. Vill verkligen tipsa om appen headspace course managing anxiety. Göra varje dag, även dagar när ångesten inte känns så närvarande. Det blir tillslut lättare att känna igen ångesten innan den inte tar över och blir överväldigande och får en att tro att en är deprimerad, håller på att tappa förståndet mm.

 17. Maja du är en sådan otrolig inspiration ❤️ Du låter oss följa dig i med- och motgång. Så ärligt och starkt. Du är många år yngre än mig och jag kan bara säga att jag önskar att jag hade varit där du är i livet när jag var i din ålder. Då menar jag inte karriär osv utan där du är i dig själv, din mognad, din självinsikt och din kämparglöd! Du är en inspiration! ❤️

 18. Skickar massor med kärlek! Kan inte ens tänka mig hur jobbigt det måste vara för dig och alla andra som tvingats till lockdown eller allt annat jobbigt som pandemin orsakat. Tänker på er och hoppas alla snart får leva lite mer normalt. När jag själv mår dåligt brukar det hjälpa att lyssna på vägledd meditation eller läsa lite ur boken The secret. Bara små tips ♡ Stor kram!

 19. Jag vill bara säga TACK till dig Maja. Tack för ditt kämpande och uppmärksammande av mäns våld mot kvinnor. Idag publiceras en artikel i Aftonbladet där kvinnan får komma till tals, där(som jag anser) våldet inte förminskas och mannen som gjort detta visas. Jag tror verkligen att din senaste uppmärksamhet kring just artiklar verkligen gjort skillnad och tänkte direkt på de arbetet när jag läste. TACK TACK TACK för du tar upp denna fråga och tänker att den skillnad du gör ger dig lite extra styrka idag. Stor kram

 20. ❤️ skickar över massa tröst och kärlek!
  Är en Västerås-tjej, precis som du som bor utomlands i dessa tider.

  Måendet är ju inte på topp direkt!

  Men som en (liten) tröst, från en annan extrem övertänkande, försök att stänga av när de tankarna kommer. Grubbla inte, så fort du börjar känna att du är fast i en tanke, gör något annat!
  Försök aktivera dig själv, lär dig ett språk, spela in vloggar med nya teman typ ”mina favoriter i garderoben” ”favoritvideor” ”mat o bak vlogg) kanske gör om hemma? Inred uteplatsen och beställ hem växter och härliga grejer. Meditera, läs böcker, drick champagne en måndag.
  Du är så smart och fin som person, så tycker verkligen du ska använda din kreativitet till att producera kontent som du är så bra på!
  Och nu börjar de sälja snabbtester på apotek så jag funderar på o köpa på mig ett gäng och åka hem snart till Sverige när det är möjligt!
  Massa kärlek! ❤️

 21. Åh Maja ❤️ Tack för att du delar med dig. Jag brukar aldrig kommentera på ngn blogg men tycker det är så modigt av dig att våga vara ledsen. Vad tror du om att prata med en psykolog eller coach för att bena lite i tankarna? Kan det vara så att du varit under massa stress i privatlivet med familj och stort ansvar för ditt barn och som du säger endel tid själv? Man blir ju lätt deprimerad när man är trött. Stor kram

 22. Mitt absolut enda tips – Gör ”what ever takes you through the day” Var snäll mot dig själv, unna dig, gråt, ring folk, promenera, äta gott, drick gott <3 <3 <3

 23. Tack för att du delar med dig Maja <3
  Ungefär vid nyår började mitt mående också att sjunka och för några veckor sedan kraschade jag verkligen. Jag har varit frustrerad och besviken på mig själv för att jag inte kunnat vända den nedåtgående spiralen, men inser att jag inte kunnat göra mer. Jag har gjort vad jag kan för att orka, men ibland går inte en situation att lösa.
  Jag tillåter mig känna och vara där jag befinner mig just nu, alltså i en svacka. Jag påminner mig om att det kommer en annan tid både för mig och för världen, även om det är tufft nu.
  Jag har varit ledsen över att mitt mående som jag byggt upp under en längre tid, nu var på botten igen. Jag var rädd för att inte kunna ta mig tillbaka, och rädd för hur djupt spiralen kommer fortsätta. I detta har jag försökt påminna mig om att jag inombords bär med mig erfarenheter från hur jag tidigare jobbade med min ohälsa och började må relativt bra. Jag kommer kunna ta mig till en bättre plats igen, men ibland finns ingen genväg. Livet drabbas oss, hur mycket vi än försöker vara starka eller balanserade. Kram

 24. Hej!
  Kämpa på Maja, jag hoppas verkligen att detta ta slut snart för din och allas skull.
  Min pojkvän bor i England och jag hade hoppas kunna åka till honom nu i början på April men verka inte som det är lagligt att åka om det inte är för jobb skull. Så jag har också gråtit i cirka 24 timmar av och på.
  Jag vill skicka en stor kram till alla som läser detta och har det svårt just nu. Hoppas hoppas att åtminstone till sommaren så har det lugnat ner sig och vi kan börja leva livet lite grann i alla fall och får träffa dem vi älskar.
  <3<3<3

 25. Känslan är bottenlös och övermäktig. Men. Det kommer ljusare tider, lovar! ❤️

 26. Maja tack för att du skriver. Känner igen mig så mycket i dig. Att ständigt tänka, aldrig få tyst på tankarna även om det är ”enkla/banala” saker. Går ständigt mellan att tänka att det är härlig att vara en människa med ett Brett känsloregister och att det hade varit underbart om man var en lite mer ångest befriad och ”tar allt med en klackspark” tänkande person. Ibland kan jag till och med bli rädd för alla mina tankar samtidigt är de en sådan stor del av min personlighet. utan alla våra tankar tror jag många hade saknat en stor del av vår personlighet men de är jobbiga (och i bra perioder helt underbara) att leva med. Tack för att du finns och att jag varje dag kan tänka att jag inte är ensam med att vara en högkänslig person<3

 27. Om ni har råd med privatplan så tycker jag seriöst att du ska slänga dig på ett sånt med Ted Louie och åka hem till Sverige i några veckor. Så länge ni är noggranna med karantän, tester om ni blir sjuka etc så är det ju inte värre än att vara kvar i England. Ingen mår bra av att vara ensam!

 28. Ush så tråkigt att du mår så. Jag kan verkligen förstå dig med tanke på situationen i England och även relatera själv till det du beskriver. Tycker det är modigt och viktigt att du delar med dig av det här då jag tror att de bryter stigmat kring ensamhet och att det får människor att känna att dem inte är ensammast i hela världen med sina känslor utan att många sitter i samma situation och mår likadant. Det är sjukt tufft att vara/känna sig ensam och de gånger i livet då jag själv känt mig ensam har jag tänkt precis som du med att man övertänker precis allting och som att man håller på att bli knäpp av alla tankar. Särskilt tungt när alla tankar tenderar att bli negativa och att man alltid tänker att det är någonting fel på en själv. Vet egentligen inte varför jag kommenterar det här men kände bara att jag ville skicka lite stöttning till dig <3

 29. Fina Maja! ❤️
  Jag känner med dig till 110%. Min hjärna går på högvarv och det har resulterat i att jag har fått massa stress utslag på kroppen. Förstår att eran lockdown är obeskrivlig och att man ser på sociala medier att människor i Sverige lever på nästan som vanligt! Men det är bara en bråkdel.
  Jag har själv varit permitterad sedan 22mars, snart ett år!!!! Jag är van att jobba 12-15h dagar och nu ah känner jag mig lika värd som en dammråtta.
  Jag lever med mina fantastiska barn (små) och sambo i hans hemby. Staden jag känner mig inlåst i, mitt fängelse! (vi har letat hus i min hemstad i 4år, utan resultat 35mil härifrån) Jag får panik när jag får snap eller sms av ”vänner” häromkring som klagar på att de måste jobba hemifrån eller måste vabba! Men någon dag senare åker de till sina stugor i fjällen med dessa snoriga barn! ”åååh jag önskar så att jag var permitterad som dig” – den kommentaren gör mig rädd för min bekantskapskrets, vem vill vara permitterad på obestämd tid? Och i tillägg är jag anställd i Norge så vi får bara 62% av grundlönen. Hur kan man säga så, jag önskar så att jag har permitterad, måste vara skönt att gå hemma så mycket som dig! Det är fruktansvärt…
  Barnen har inte träffat sina morföräldrar sedan i somras. Så förhoppningsvis får vi träffa dem i sommar ❤️ då dem är färdig vaccinerade! Maja, du är inte ensam fastän jag vet att man känner så. Gråter floder vissa dagar! Och önskar så att vi snart får gå tillbaka till en någorlunda vardag igen. Vi är i detta tillsammans, vi fixar detta! 🙏❤️ Kram

Skriv en komentar