En helt okej vecka lider mot sitt slut. Jag har mått sådär om jag ska vara ärlig, det är väl så det bara är nu, att ens mående går upp och ner med tanke på omständigheterna. Jag är dock snäll mot mig själv och tänker att ja, den här veckan var sådär och så är det med det. Jag börjar känna mig väldigt svag och liten men vem gör inte det efter en lockdown. Allting är okej.

Tisdagen var dock fantastisk. Solen lös och jag och Ted Louie spenderade förmiddagen med kaffe och lek i parken. Det jag tar med mig som det bästa efter det här året är all min tid med Ted Louie. Dels första lockdownen för ett år sedan, tiden i somras när förskolan var stängd och även kvalitetstiden nu. Ofta springer ju livet bara på, och även om jag saknar familjerna så det skriker inom mig och även om det även är en stor sorg för oss att dom har missat så mycket av Ted Louies inte så långa liv så är jag glad över min och vår tid tillsammans med honom. Våra vardagar har varit liksom vi, och det har på sitt egna vis varit väldigt fint.

Jag har ätit mycket pasta och annat gott den här veckan. Min kropp har skrikit efter fett och socker och jag har omfamnat det. Så här var vår middag när Victor var borta någon annanstans. Tortellini med parmesan och tomat. Så gott.

Vi har njutit av det fantastiska vädret. Så mycket att vi åt lunch ute en dag och spenderade resten av eftermiddagen i trädgården. Flyttar vi till det nya huset är det nog de jag kommer sakna mest, vår trädgård och utsikten mot skogen. Däremot så kommer jag att känna mig tryggare i andra huset just för att det finns grannar runt om och inte en stor mörk skog.

Vi åt kycklingsallad till lunch. Underskattat!

Glad tjej med massor av energi. Jag vet inte vart den försvann sen.

En annan dag var vi utelåsta jag och TL. Victor var iväg på match så vi fick stå utanför gaten i en timme och vänta på några som kom för att lösa problemet. Vår gate har krånglat som bara den och slutar ibland fungera så man kommer varken in eller ut.

Men vi hade kul ändå och jag hade VÅRKÄNSLOR i hela kroppen. Ni vet när asfalten luktar på ett visst sätt och man kan liksom se på färgen att nu, nu är våren här??? Så var det och jag tog bild på det för att visa er.

Vi har beställt hem en hel del svenska godsaker. Det ska mumsas på ikväll kan jag tala om för er. Teddan har ingen aning om vilket mysigt fredagsmys som väntar.

Det har varit Word Book Day här i England och vi glömde helt bort det i år igen. Förmodligen för att vi inte firar det i Sverige tänker jag? Jag hittade denna dräkten dagen innan på Tesco och det fick duga. Dock sa Victor att han skämdes ihjäl när han lämnade på förskolan. Alla andra barnen gick ALL IN, hade smink och genomtänkta fina dräkter på sig med varsin BRA BOK som alla skulle läsa tillsammans medan Teddan kom som Bing, en youtube-figur (?!) vi båda avskyr då programmen är sååå konstiga. Jaja, nästa år ska jag kompensera upp för ALLT och typ sy en egen dräkt he he.

Jag blev glad när en dag när huset kändes städat och tulpanerna var så fina.

Nu fortsätter dagen med möten och jobb och sen åker vi mot affären och ska köpa hem något trevligt att laga till middag och sen väntar, ja ni vet, fredagsmys. Ser framemot det.

14 kommentarer

 1. Ååååhhh! Min son älskar Bing <3. Så söt TL är i den 🥺🥺🥺 Ska visa min 1,5åriga son!

  • Hahaha vi gjorde det men sen började Teddan kasta runt sina gosedjur som bing och göra massa konstiga saker som han såg Bing göra så nu har vi förbjudit det här hemma 😂

 2. Hur funkar det egentligen; du som svensk medborgare – får du inte flyga till Sverige och tillbaka igen en vecka om du vill? Eller hur är reglerna?

  • Jag får som svensk medborgare åka hem, det går dock knappt flyg och det har inte känts aktuellt innan pågrund av alla restriktioner men nu har jag bestämt mig för att flyga hem när Victor åker hem. Sen får jag sitta i karantän när vi är tillbaka i England igen i april ☺️. Jag vågar inte ropa hej än men förhoppningsvis åker vi hem om exakt två veckor!

   • Hej. Kolla upp hur reglerna är här också, jag tror att det kan vara så att du måste (vet inte om det är lag dock men en stark uppmaning) att även sitta i karantän när du anländer till Sverige. Två av mina kollegor som rest har behövt sitta i karantän en vecka innan de fick komma tillbaka till jobbet. Men kanske var vår arbetsgivare som såg den uppmaningen som ett måste för att få arbeta. Men kan vara värt att kolla upp då detta är nytt här i Sverige!

  • Är man svensk medborgare och bor i Sverige (och kan bevisa det) får man åka hem. Bor man i England måste man ha en giltig anledning att åka pga lockdown (tex dödsfall, begravning osv som ska bevisas), lyckas du dock ta dig till Sverige får du såklart komma in som svensk medborgare. Sen ska vi inte glömma alla tester, karantäner och att det knappt går några flyg. Finns otroligt mycket regler att följa. Så bara för att man är svensk medborgare kan man inte ”åka en vecka på semester till sverige” nej. Kan vara svårt för någon i Sverige att förstå hur strikt det är här… / bor själv i England, saknar min familj i Sverige och har läst på… längtar till 22 juni!!!

 3. Tänkte bara berätta att jag är uppvuxen utomlands och träffade inte heller mina far- eller morföräldrar supermycket, men vi har nu ändå en jättefin nära relation! Det gav mig också en otroligt nära relation till min mamma vilket jag värderar otroligt högt, så även om det inte tar bort din saknad av familjen och viljan att T-L ska få vara nära dem kanske det kan vara en liten tröst att höra att det för en massa gott med sig också!

  • Åh så fint att få läsa! Jag tänker det jag med! Att när han väl får se dom sen och resten av tiden utomlands blir det ju längre besök, där man spenderar hela dagar och veckor med varandra och inte bara en fika här och där. Tack för din kommentar ❤️ blev lite gråtig av den. Stor kram

 4. Åh så mysigt ni har haft det! Jag måste bara få veta vart Ted Louies jacka är köpt? Min son måste ha en sån 😍 den brun/vit/blåa. Kram

Skriv en komentar