TACK för att du delar med dig av detta, gör att man inte känner sig mindre ensam då denna ensamma tid tar kol på en.

Jag har en fråga till dig. Vanligtvis tränar jag regelbundet och äter väldigt hälsosamt. Men detta år har fått mig att komma ur alla typer av rutiner då man inte ska gå till gymmet etc. Nu känner jag dock att jag behöver gå till gymmet och prioritera mitt psykiska och fysiska hälsa. Men har svårt att ta mig ur denna svacka och hitta motivation till att kämpa från noll. Vad är dina bästa tips till att komma tillbaka i rutin med träning igen?
Stor kram

Hej och tack detsamma! Ni hjälper mig mer just nu än vad ni kanske förstår. Att träna det här året har verkligen varit speciellt och svårt för mig med i perioder. Jag tror att mitt gym har varit öppet två månader på ett år så jag har helt klart fått lösa situationen själv.

För det första tycker jag att man måste vara snäll mot sig själv just nu och att det är okej om man inte tränar helt 100 % just nu. Däremot så är det väldigt viktigt att hålla igång och att röra på sig för knoppens skull just nu. Jag har märkt en enorm skillnad på mina dagar när jag rör på mig och inte.

Jag skulle inte säga att jag är en periodare när det kommer till träning, jag är väldigt snäll mot mig själv och har jag inte tränat bra på ett tag så tänker jag bara äsch, livet kom emellan. Vilket också har gjort att jag är duktig och snabb på att komma igång igen. Förut var jag mycket mer en allt eller inget människa, ni vet åt jag en bulle vid lunch, ja då var hela dagen förstörd eller hade jag inte rört på mig på en vecka ja då är senaste halvåret av träning förgäves. Så är det ju naturligtvis inte och det har jag verkligen lärt mig.

Mina bästa tips är för det första att bara bestämma sig. Jag själv har en väldigt bra självdisciplin men har även insett att det är någonting man kan bestämma sig för att ha. Bestäm dig att den här veckan ska jag träna två gånger, punkt, slut. Såfort man har klarat av första passet så kommer det andra passet helt naturligt. Man måste RIVA av den första perioden. De bästa passen är trots allt dom där man inte ens tänkte göra. Jag har dessutom märkt att det går ju väldigt fort sen och så är man inne i rutinen igen.

Handla hem ny fräsch härlig mat. Frukter, juicer, googla nya härliga recept och drick mycket vatten. Allting handlar självklart om balans men jag blir mer motiverad till träning när min frukost har varit härlig och hälsosam, och mat och träning går verkligen hand i hand.

Jacka / Sportbh / Skjorts / Träningsband / Sneakers / Tights / Handskar(adlinks).

Unna dig lite nya träningskläder. Det gör så otroligt mycket och det är ett klassiskt tips men ack så bra det fungerar. Ingenting kan stoppa mig när jag känner mig snygg i nya träningskläder.

Sätt även upp någon slags plan, exempelvis – denna veckan ska jag köra ett styrkepass, yoga och en promenad. Det kanske inte blir exakt så men då har du iallafall riktlinjer och ett hum om hur veckan ren träningsmässigt ska se ut.

Egentligen är nog det enda och bästa tipset att bara göra det. Det finns inga konkreta tips som får en att börja träna igen förutom att man själv måste ge sig själv en spark i baken. Lite jävlar anamma, nu kör vi.

Jag har bestämt mig för att röra på mig varje dag, mest för att klara av sista tiden inlåst nu. Och det funkar för mig, det bästa är också att jag har lärt mig att träna när som helst under dagen. Förut ville jag verkligen träna på morgonen men nu njuter jag minst lika mycket av ett pass på eftermiddagen.

NU KÖR VI, tycker jag! Jag ska jobba av sista timmarna sen har jag tänkt hinna med en löprunda innan TL kommer hem från förskolan.

10 kommentarer

 1. Maja, behöver din hjälp! Fyller 40 (!) om två månader och vill fräscha till min stil. Känns som om jag ständigt går runt i träningsbyxor eller mjukisar, vill klä mig coolt! Älskar färg och väljer aldrig svarta kläder. Kan inte du göra ett inlägg om det? Trots att du är typ 10 år yngre så hade du säkert nailat det.

 2. Hej Maja! Har precis kollat klart din senaste vlogg och undrar vart den fina vita skjortan är ifrån? 🥰 Ha en trevlig helg!

 3. Ett tips som funkar för mig 😃:
  Gå med i olika onlineträningar (PT-morsan eller Sandra Friberg) och träna 🙂
  Jag är med i onlineboosten nu, det är ett lokalt företag i heby (Hälsa IDAG , två systrar som driver det) och en kostrådgivare som under en månads tid coachar oss till ett hälsosammare liv.
  De har delat in oss i mindre grupper och vi kommunicerar via en sluten facebookgrupp. De lägger ut träningspass för veckan och ger oss kostråd och mentala utmaningar. 🙂
  Det har varit jättebra för mig 🙂 deltagarna anpassar träningen till sin nivå 🙂

 4. Ett tips från mig är att börja så litet som möjligt. Träning blir ofta ett så himla stort projekt och man vill göra ALLT på en gång till 100%. Om din vanliga rutin är att träna fyra dagar i veckan börjar du med två. Det gör att omställningen blir enklare och att du kan känna ett sug efter mer, istället för att du tar ut dig för mycket i början. När smygstarten sitter växlar du upp.

 5. Jag skrattade flera gånger i din senaste vlogg när man ser att ballongen från din födelsedag (?) fortfarande hänger med 😂

Skriv en komentar