Veckans första möte är avklarat och nu sitter jag och checkar av dagens To Do-lista. Jag brukar skriva upp en lista varje morgon de dagarna jag jobbar och checkar av det under dagen. Det gör mig lugn och mindre stressad och funkar väldigt bra för min hjärna. Idag står tio saker på listan och en sak är redan avklarad.

Nu kikar vi på helgen! Alltså hahahahhaha egentligen kan ni nog bara läsa förra helgens inlägg för att läsa, helgerna, samt veckorna ser ju likadana ut just nu men jag gör det bästa av situationen och försöker verkligen bara att omfamna lugnet och läget vi är i just nu. Det går verkligen ingen nöd på oss och det enda som krävs av mig är att hålla mig hemma och det är ju inte så svårt. Det är fortfarande lockdown här och enda gången jag lämnar huset förutom mina promenader är när jag handlar mat, jag och TL åkte till affären i lördags och det slog mig att det var första gången jag körde bil på en hel vecka? Victor lämnar Teddan varje morgon då det är påväg till hans träningsanläggning och jag har jobbar till fyra varje dag vilket har gjort att Victor även har fått hämta.

Iallafall i fredags såg jag ut såhär. Jag har ju kommit att älska fredagar och helger igen. Det kanske vi pratar om varje måndagsinlägg nu he he men det har nog att göra med att dels TL går på förskolan och att jag inte längre jobbar på helger. Det pirrar liksom i magen när klockan närmar sig fyra.

Jag tände ljus i hela huset, satt på musik och la fram snacks i vanlig ordning. Vår nya tradition nu är att vi alla tillsammans sitter på golvet i vardagsrummet, äter ostbågar, kramas och myyyyyyyyser och firar in helgen. Teddan fattar ju verkligen grejen och säger gång på gång ”myyyyyyys”. En riktig liten mysgroda precis som sin mamma och pappa. Jag frågade er på instagram vad kvällens middag skulle bli och så många skrev Penna a la Vodka. Så det stod vi och lagade tillsammans medan jag sippade på ett glas bubbel.

OJ så gott det blev. Lite för starkt för Teddan så han fick prinskorv och makaroner men vi åt hela pannan. Mumma. Sen tittade vi på Beck i sängen.

I lördags hände inte mycket. Victor hade en kort träning och då åt vi pannkakor i soffan. Som alla andra lördagar senaste halvåret.

Och resten av dagen hade vi en riktig mysdag hemma. Tittade på Disney, åt ostbågar och bara va. Vi hittar ofta på aktiviteter med TL såklart och leker ju under dagen men jag och Victor gillar ju att ”chilla” och jag kan även tycka att det är viktigt att Teddan lär sig samma, vilket han nu har gjort. Att gå runt i pyjamas en hel dag och snacksa, mysa med ett täcke i soffan och bada klockan fyra på eftermiddagen är våra lördagar just nu och ett lugn infaller i hela huset. Jag älskar det. Inga krav och inga måsten.

Så det blev inte många bilder tagna i lördags, Victor åkte till Liverpool vid sex och när Teddan somnat låg jag i sängen och tittade på serier och åt chips. Men igår tog vi oss ut på en låååååång promenad. I två timmar var vi ute och såg hästar, kikade på hus och lekte i trädgården. Vädret var magiskt.

Och jag tror att våren faktiskt, ligger runt hörnet här.

Hur var er helg? <3

9 kommentarer

 1. Hej Maja!

  Jag har följt din resa i flera år nu och tycker att det är intressant att få ta del av ditt liv och din resa. Det är inspirerande att se det konstanta arbete du gör inom dig själv och att du också nyttjar detta för att ge tillbaka.
  Nu till min fråga. Jag har vänt detta till min psykolog och får så klart det svaret jag redan intellektuellt förstår men ville kolla om du har haft liknande tankar och vad du isf gjort för att vända dessa tankar. Det kan anses löjligt att vända sig till en främling men på något sätt så känns det som att man känner dig ändå och att du är väldigt nära oss(dina följare). Jag vänder mig också på något sätt till de följare du har då det känns som att många har en röd tråd i sin syn på livet som följer dig, det känns som en trygg zon att skriva här för att vi verkar dela något gemensamt på något sätt. Så det kanske är någon som är inne och läser och kan hjälpa mig om inte du hinner svara.

  2020 var jag med om en våldtäkt och tappade nästintill alla relationer runt omkring mig pga att de hade svårt att hantera mitt trauma, med följt av att jag själv såg väldigt destruktivt på mig själv. Den rättsliga processen är fortfarande igång och får troligtvis en väldigt orättvis utsago till gärningsmannens fördel. Men det är något jag accepterat att det tyvärr ligger bortom min kontroll. Resultatet har blivit svår PTSD och djup depression där jag verkligen varje dag försöker att ta hjälp av vården och lära känna de verktyg som finns för att hantera mitt trauma. 2021 skulle inte börja bättre och min mamma som är mitt allt ligger på intensiven PGA Corona som har varit mitt enda stöd genom traumat och nu är jag livrädd för att förlora henne. Trots detta plågar min hjärna mig med att det finns människor som har det värre. Jag har en dålig ekonomisk sits och den blev inte bättre med att jag behövt vara borta från jobbet såpass mycket. Många av de råd man tidigare gett till de med depression och suicidala tankar får en del käppar i hjulet pga Coronan vilket jag helt och hållet accepterar. Men jag fortsätter plåga mig själv med att jag inte får känna så här, vara så här ledsen. Jag har ju massa privilegier som att jag har ett jobb, tak över huvudet, mat på bordet, bor i Sverige med massa fördelar(även om vårt rättssystem fortfarande är LÅNGT ifrån där vi hade behövt vara). Jag har ju det bra. Och jag tänker att du har också mött motgångar och säkert många andra som är inne här. Och undrar vad du/ni gör för att inte tänka på de som har det värre. Det hindrar mig från att bli bättre. Jag tillåter inte mig själv vara ledsen och blir arg på att jag som egentligen har det mycket bättre i jämförelse med många andra inte borde må så här?
  Förstår man hur jag menar?
  Jag vet ju att du många gånger exempelvis blir frustrerad över din situation med att bo i England under Corona och allt med brexit och att du sen säger att du inte ska klaga. Men hur gör du för att ändå få tillåta dig i livets alla motgångar att få vara ledsen för dina saker.
  Återigen så förstår jag intellektuellt att det aldrig går att mäta varken lycka eller olycka men jag hade bara velat höra din och kanske andras perspektiv som kanske kämpar med liknande tankar.

  Tack för din youtube, instagram och blogg som är en liten ljusglimt för mig i min vardag. Hoppas att du får en fin dag.

 2. Min helg var bra! Det är is på sjöarna så man kan åka skridskor och längdskidor. SÅ så roligt verkligen! Jag hoppas detta väder håller i sig några veckor till. Ser ut som ni hade en mysig helg <3

 3. Hejsan, Först vill jag tacka för att du delar med dig av ert fina familjeliv. Jag undrar hur ni kollar pà svensk tv i England, bor själv i Belgien med kan inte se allt….. Kram

 4. Den var faktiskt bra men ångesten och stressen äter upp mig. Jag och min sambo köpte hus för ett tag sedan och allt var som en dröm och vi var så lyckliga! Sedan gick allt i kras, min sambo blev av med jobbet pga Corona och nu vet vi inte hur vi ska klara oss. Jag jobbar 120% och pluggar 100% för att vi ska ha en möjlighet att ens bo kvar. Vilket i sin tur gör att stressen bokstavligt äter upp mig. Hur gjorde du när din ångest var som värst och vad gör du när du har mycket inre stress, för att ens klara av dagarna? Kram ♥️

  • Sälj huset och börja om senare. Bo billigare till dess. Hälsan är prio.

Skriv en komentar