Egentligen är jag så redo för det nya året att jag knappt orkar gå tillbaka i arkivet och skriva om julen men här kommer det. Förresten är det ju så det ska vara, superduper mysigt när det är jul och superduper skönt när det är över.

Julen i år blev ju inte alls som vi hade tänkt oss, minst sagt. Den 21a december fick vi reda på alla nya regler och alla planer blev inställda. Bara dagarna innan var det ju sagt att man skulle få mixa tre eller om det var fyra hushåll mellan den 23e och 27e december här i England och därför skulle min mamma, hennes sambo och min bror komma på besök. Men som sagt så ställdes allting in, på min födelsedag dessutom så det blev en hel del tårar där. Usch så ledsen jag var och så synd att det skedde just på min födelsedag. Victor hade gjort så fint och jag hade varit sådär ÖVERLYCKLIG hela dagen men istället varvades det med lite gråt.

Hur som helst, den 22a var det bara att acceptera läget och tänka om. Svärmor skickade ett expressbud med julmat och bingolotter och vi kollade om Robin och Mia, våra vänner från landslaget som också bor här var i samma situation och kanske ville fira med oss. Och det ville dom vilket var himla härligt. Skönt med ett nytt fokus och att iallafall ha en slags plan för just julafton.

Så den 22a och 23e blev det julmys hemma, vi bakade pepparkakshus, lagade julmat och donade. Här är en bild från dagen efter när hela taket höll på att kollapsa. Lite komiskt tyckte jag, 2020 i ett nötskal liksom.

Och städade och städade och varvade det med lite tjafs. Ni vet när båda är stressade och man aldrig blir klar.

Och så slog vi in Teddans paket på kvällen. Någonting magiskt över det. Att dagarna innan jul få slå in paket till sin lilla son, i hopp om att han kommer bli överlycklig.

Den 23e brukar vi i vanliga fall vara med våra familjer, ett stort gäng med plockmat, bubbel, glögg och bingo men i år var vi ensamma och det var så himla mysigt. Jag måste säga det att om det är en lärdom jag får ta med mig efter 2020, eller kanske insikt så är det hur otroligt bra jag har det så länge jag har Victor och Ted Louie kring mig. Klysight, jag vet, men så länge jag har dom kring mig så blir banne mig allting så himla fint och bra ändå. Så vi bakade pizza, åt plockmat, drack vin och spelade Bingo med ljus tända i hela huset och julmusik i högtalarna. Teddan drack festis och orkade vara med ända till åtta.

SEN KOM JULAFTON! Och jag tog mest privata bilder, typ 200 på TL i sin kostym och på dom andra barnen. Men såhär fin var min älskling iallafall.

Hej <3

Vid 13 kom gänget, dom har även två små barn så TL var överlycklig. Det blev Kalle, glögg, lek och fika.

Tomten kom vid 16 och barnen var lyyyyyriska. Och efter det stod vi i köket och försökte få ihop julbordet. Svärmorspaket kom fram IDAG så det fick vi klara oss utan och vi alla konstaterade att vi nu faktiskt är vuxna. Aldrig någonsin har någon av oss gjort ett helt julbord från scratch ensamma. MEN VI GJORDE DET.

Efter mat och spel åkte gänget hem och jag och Victor satt uppe några timmar till, med julmusik, ljus och så öppnade vi våra paket vi hade köpt till varandra. Många vet jag inte längre köper till sin partner efter att man har fått barn men jag tycker att det är mysigt. Det är så ofta all fokus är på barnen så det är härligt att ha kvar saker som man gör bara för varandra. Så som att hitta en fin julklapp till sin man.

Efter jul kom det SNÖ. Lyckan!

Sen kom nyårsafton och vi hade ingen energi kvar så vi bestämde oss för att i princip bojkotta hela kvällen. Nya restriktioner föll in under mellandagarna så man fick inte blanda hushåll överhuvudtaget, vi tänkte fira med två vänner från laget men det blev ju avbokat så vi stannade hemma. Gick runt i mjukisar och lekte i snön.

På kvällen tände vi ljus, lagade en god oxfilépasta och öppnade ett rödvin vi hade sparat från Lissabon. HAHA jag skrattar så mycket åt den här bilden. Det ser så sorgligt ut fast det inte var det??? Redan vid elva låg vi i sängen och tittade på film. Jag är inget fan av nyår och jag och Victor har inte firat ordentligt tillsammans på fyra år eftersom att han oftast har match den första. Men jag gillar våra traditioner. Det är mysigt att ligga där i sängen och se fyrverkerierna och äta bananasplitt i sängen. Med massor av chokladsås och maränger.

Och den första januari såg det ut såhär här hemma. En speciell och annorlunda jul var över. Vi hade det väldigt mysigt men självklart var det en sorg för oss båda att inte kunna få träffa nära och kära. Det känns skönt att 2020 är över, minst sagt.

3 kommentarer

  1. Hej! Såg din fråga om Brexit. Jag jobbar med leverantörer och har en del i England. Jag har bett mina lev förbereda en månads lager till oss pga. Köer som komma skall uppstå vid tullen dvs. Nu. Det är två veckors kö vid tullen pga all import samt export dokumentation som krävs nu pga England har inget avtal längre med andra du länder. De håller på att förhandlar fram ett handelsavtal dock kan detta pågå ett år eller en månad då brexit förhandlingen har tagit två år snart. Mina leverantörer har öppnat ett lager i ett eu land för att slippa tullavg. Samt hanteringen och förseningar. Bästa är nog att du öppnar ett systerföretag i ett eu land eller ett land som har avtal med Sverige. Eller boka ett möte med din bank de bör ha en brexit expert vi har det p företaget jag jobbar på. Lycka till!

  2. Hej! Tråkigt att familjen inte kunde komma! Har ni bokat ett nytt flyg? Jag ska nämligen till England i vår (om det går) och skulle verkligen uppskatta uppdateringar kring corona restriktionerna 🙂

  3. Jag är också så fruktansvärt kär i julen men det här året var mest… gråt och oro. Tre dagar före julafton fick jag bekräftat Corona, samtidigt får min man och vår nyfödda också bekräftat att de är sjuka. Alltså, vi har varit isolerade hela hösten av rädsla för att bli sjuka inför förlossningen så får vi det alla tre 😩. Som förstagångsföräldrar blir man såklart förtvivlad över att ens lilla är sjuk i ett virus som det inte finns någon information om, att det dessutom är över julhelgen där det är röda dagar och svårt att få tag i folk gör inte saken bättre. Aldrig har jag varit så orolig och sovit så dåligt pga att hela tiden vilja ha koll på min lilla. Har hon feber? Sover hon mer än vanligt? Osv osv. Tack och lov verkar det som att vi alla blev relativt milt påverkade och kunde komma på fötter en vecka efter insjuknandet. Att missa julafton är visserligen en liten grej i det stora hela men jag hade en sån fin föreställning om julen. Jag och min familj som lagade julfrukost, öppnade paket och tittade på Kalle. Istället var smaken och lukten som bortblåst och jag GRÄT när jag satt och åt rester från gårdagen (hade ingen ork att ens laga julmat) som smakade papper. Nej, det här var inte den bästa julen som sagt men jag är tacksam för att vi är friska och mår bra 🙏. Saker och ting kunde varit mycket värre och det finns många som hade det mycket sämre än jag. Men det här var anledningen till att jag mådde dåligt på den dag på året jag älskar mest och det måste väl ändå få vara ok tänker jag. Nu är det släppt och jag ser fram emot nästa jul då jag jävlar anamma ska gå all in!!!

Skriv en komentar