Mysdagarna fortsätter och det har blandat annat bestått av frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon. Med svenska mackor och äggröra. Vårt nya vardagsbord kommer ifrån Royal Design och det hittar ni här.

Huset har sakta men säkert börjat laddas upp inför jul, på mitt kontor just nu har vi gömt julklappar för varandra. Teddan får ett dockhus i år, lego med dinousarier, en docka och tre bilar.

En maträtt vi gör här hemma när fantasin är slut och när vi är sugna på något lite lättare är en matig pastasallad. Allt ifrån rostade pinjenötter till fetaost, kyckling och citron.

Jag har uppdaterat mina tamponger. Här i England är ju Tampax det som står på varje hylla i varje butik och jag förstår inte det. Jag blev chockad första gångerna jag använde dom och skulle nästan behöva fota det för att ni ska förstå. Men det blir som en lång blöt trasa där det är uppenbart att papper har lossnat och försvunnit in i murran. Varje gång kände jag mig nästan infekterad och det gjorde ont i magen så jag googlade och beställde hem en drös med organiska tamponger istället. Betydligt bättre och dom kommer ut som dom åker in och inget skit har försvunnit in i kroppen.

Jag skulle ha varit i Sverige nu på ett SÅ VIKTIGT MÖTE så jag grät när det avbokades på grund av omständigheterna. Jag fick nästan lite panik och såg inte riktigt hur jag skulle klara av det här utan att vara på plats men allting går om man vill så mina dagar just nu består av det ena mötet online efter det andra. Och såhär såg jag ut igår. Kavajen hittar ni här.

Fjällstugefeelingen fortsätter här hemma och kvällarna spenderar vi med brädspel och tända ljus. Vill känna sån här harmoni jämt, mår så himla bra just nu.

14 kommentarer

 1. Vet att det säkert är många som tipsat om menskopp men det är verkligen det bästa! Det är det bästa för kroppen, miljön och ekonomin. Dessutom om du köper från tex flowcup (tror jag sida hette) så hjälper dom kvinnor i utsatta länder med mensskydd, så dessutom hjälper du andra kvinnor.

  Förstår att det kanske knepigt i början men har man väl börjat använda kopp vet jag ingen som gått tillbaka till tampong eller binda.

   • Jaaaa menskoppen är guld! Ta Lunette (strl 2 eftersom du har fött barn). Använt i 10 år o önskar att jag hade upptäckt den tidigare

   • Kul! Våga ge det lite tid i fall det känns ovant/krångligt/svårt i början. Det kan ta ett tag innan man hittar rätt teknik och en kopp som passar ens kropp. ☺️

   • Håller verkligen med, förändrat mitt liv heheh=)
    Vill bara säga att man måste ha lite tålamod, det kan absolut vara trixigt i början och alla menskoppar passar inte alla! Tex om man tränar mycket bäckenbotten (typ ridning, yoga, gymnastik) eller fött barn är saker som kan påverka. Har Lunette och den är jag absolut mest nöjd med, faktiskt köpt en till en kompis i present: lite märkligt kanske men herregud, vi är ju vuxna kvinnor (typ heh) vid det här laget, och några år senare snackar hon fortfarande om den som bästa gåvan hon fått!
    Kolla in preciousstarspads på youtube, ung superpedagogisk tjej som förklarar skillnader och hur man kan vika/ tips osv, lycka till!

  • Hålller med ovanstående till 100%! Älskar min kopp och rekommenderar till varje person jag pratar mens med hehe.

 2. Hej Maja, Kan du inte tipsa om några roliga brädspel? Känns som en bra julklapp när många sitter hemma och ni verkar vara lite av experter 🙂 Tack för en toppenblogg, blir alltid glad av att läsa här!

  • Åh jag har bästa tipset! Inte ett brädspel dock utan ett kortspel som heter Exploding kitten. Alla som vi spelar det med ÄLSKAR det! Så roligt!

   Settlers of catan är ju annars bästa brädspelet!

 3. Menskopp är det bästa som hänt min mens! Man blir som frälst 😅 rekommenderar varmt Monthly Cup!

 4. Använder menstrosor, så bra! Finns många olika märken och varianter. Tycker inte om att stoppa in någonting, även om det är organiskt. Så rädd att få en infektion!

 5. Testa deodocs nya tamponger. Blev positivt överraskad + att dom är framtagna just för att vara bra för underlivet. 😊

 6. Jag bodde i Spanien förut där de också använder tampax. Herregud håller med, och den långa applikatorn som man inte förstår hur man ska använda och bara är i vägen och gör ont. Tacka vet jag svenskt mensskydd 😅

 7. Jag använde Tampax Sport när jag bodde i USA och köper fortfarande Tampax (trots jag bor i Sverige nu!). De kom alltid ut som de skulle! Och jag älskade plasthöljet, fräschare och lättare och föra upp, haha!

 8. Hej Maja! Kan inte dela med dig av dina bästa gravidoutfits? Är i v.20 och har noll inspo att handla på black friday men det vore kul att göra något fynd. Kram!

Skriv en komentar