Äntligen fick bloggen sig en liten uppdatering! Det har behövts ett tag och nu när hösten kom och jag blev så motiverad på jobb så kände jag att bloggen verkligen var prio. Vad tycker ni? Jag själv läser bloggar som är lätta, enkla och harmoniska. Mer behövs inte. Jag är supernöjd men kom gärna med feedback! Det blir mycket roligare att blogga när man är nöjd med själv forumet.

Men nu kikar vi på helgen!

Och det blev verkligen en magisk sådan. I fredags var jag ju bara hemma och laddade batterierna. Men i lördags hade vi tillochmed ställt alarm för att inte försova oss. Riktig lyx att ens behöva göra det nu förtiden men vissa dagar vaknar vi inte förrens halv nio här hemma. Det väntades iallafall en liten utflykt, nämligen pumpaplockning!

Vi var där först av alla såklart, stackars Ted Louie kommer att växa upp med en tidspessimist till mamma. Men det gjorde ingenting, vi gick runt och tittade på pumpor och kaniner.

Vid tio anslöt Evelina och vi väntade in Zulay som är motsatsen till mig, tidspessimist. Men efter tjugo minuter ringde hon och det visade sig att hon tillochmed hade lyckats åka till fel farm. Så vi fick plocka utan henne.

Det älskar jag verkligen med England, utomhuskulturen här. Det finns aktiviter varje helg ute på olika gårdar och farmar. Och att plocka pumpa är en stor grej här som jag har velat göra varje år. Det var så himla mysigt och harmoniskt.

Några timmar senare och med lera överallt tog vi oss hem och tog ett varmt bad i en timme. Absolut bland det bästa jag vet just nu, att bada med Teddan. Jag kan komma på mig själv bara ligga där och iaktta hur han koncentrerar försöker balansera alla fiskar på mina ben.

På kvällen åkte eyeliner på och det dracks lite vin och karvades pumpor samtidigt som det tittades på Uniteds match. Vid elva låg jag i sängen och sov djupt när Victor gled in vid tre-tiden.

I söndags var det dags för en liten familjedag. Sandra som jobbar för oss hade tipsat om ett trädgårdscenter inte långt ifrån oss som hade en liten marknad så dit åkte vi.

Och åt glass, vi skulle äta crepes men degen tog slut precis när det var vår tur.

Och så åkte vi tåg hela familjen. Väldigt mysigt och vi pratade om hur kul det kommer att bli att gå på Gröna Lund allihopa snart.

Jag såg ut såhär! Liiite för kallt med bara jeansjacka trots mössa, halsduk och vinterskor.

Väl hemma tände jag ljus i hela huset och sen hängde vi alla bara i soffan innan det blev dags för..

..tacos! Söndagkvällen spenderade vi i sängen framför ja, The Haunting of Hills House. MYCKET BRA SERIE! Tips!

12 kommentarer

 1. Vi såg klart den ikväll, nästan så jag grät i slutet. Så jäkla bra!

 2. Så fina bilder på dig i headern! Måste dock säga att jag gillade det gamla typsnittet på texten mycket mer! Det här typsnittet känns lite ”barnsligt” och basic Och inte lika classy som det förra (jobbar med layout så är kanske lite petig men men) Det är också en vit stor ”lucka” över headern, kanske något som fallit bort som skulle varit där? Obs läser från mobilen. Stor kram! Älskar din blogg och speciellt dina stiltips

  • Tack för tips! Håller med ❤️❤️ jag har också sett det ska se över det! Tack för tips och vilka fina ord. Stor kram

 3. Hej! Jag ÄLSKAR din blogg. Du är nog en av de vackraste kvinnorna jag vet!! Och du verkar vara en helt underbar mamma. Jag älskar att ditt sätt att skriva, du skriver med en sådan enkelhet och på ett levande sätt. Svårt att beskriva men tror det är därför man verkligen läser allting du skriver. Enkelt, levande och talande. En liten feedback, vet inte om det går att göra något åt men annonserna på bloggen ”följer med” när man är inne från datorn och hamnar mitt i dina inlägg. Har inga problem att det finns annonser men blir så störd när annonsbilderna flyger med, om möjligt kanske man kan ”låsa” dem? Jag älskar att läsa dina summeringar av din vardag i text och bild, dina texter om att vara mamma/gift/entreprenör och få ta del av livets alla upp och nedgångar. Mår väldigt bra på din blogg och instagram. Du verkar så rar så man bryr sig genuint om dig och blir glad när du verkar glad och ledsen när du verkar ledsen, som en ”online” bästis haha. Kram tack för du delar med dig av ditt liv!!!

 4. Vilken mysig helg <3 SUPERFIN HEADER! Mitt enda tips (och förfrågan 🙂 är att ha texten till vänster istället för att centrera den. Enligt UX och designprinciper så är det lättare för hjärnan att ta in längre text, som bloggtexter, om den är justerad åt vänster.
  Här står det lite om det:
  https://uxengineer.com/principles-of-design/alignment/

  • Jag har tänkt ändra till det men vet inte om det ser konstigt ut?? Hmm ska fundera tack för tips! ☺️☺️

   • Vill passa på att credda dig för hur du byggt upp din blogg i allt från typsnitt till val av bilder och mängd text – jag inspireras av det till min egen blogg! Tycker allt är så cleant och fräscht när man ”kommer in” här, älskar’t!

    Gällande att vänsterjustera texten så är det en generell princip som gäller vid längre texter som Mimmi här skriver (precis lärt mig detta i plugget haha). DOCk fungerar det centrerade utmärkt i ditt fall då du oftast skriver korta, läsvänliga texter under varje bild – helt perfekt enligt mig. Sen handlar det ju också om vad som är estetiskt tilltalande, personligen gillar jag centrerat mer när det gäller bloggar.

    Men ja, det är väl just när du skriver de lite längre inläggen med frågor/svar och sådär som det kan bli jobbigt att läsa – samtidigt blir det ju skevt att ha vissa inlägg centrerade och vissa vänsterjusterade.. Jag tycker du ska behålla det justerade då majoriteten av dina inlägg har textstycken som är korta och läsvänliga!

    Kramar!

    • Bra poänger, Stina! Nu när du skriver det… jag håller med om att Maja oftast skriver korta texter och då funkar det centrerade utmärkt. Det är nog de lite längre texterna som är svåra(re) att läsa. Mindre grej såklart. Tack för pingpong på ämnet 🙂

 5. Hej Maja! Först och främst vill jag säga hur glad jag blir av din blogg, det är en sån fin balans mellan vardagsliv, härlig skönhet och djupare tankar. Jag har en fråga och känner att jag vill vända mig till dig, fast vi inte känner varandra. Jag är tillsammans med mitt livs kärlek, en jättefin kille som jag vill leva mitt liv med. Men jag har haft såna problem med oro och katastroftankar på sistone att jag är rädd att det kommer gå ut över vårt förhållande. Det mesta handlar om en rädsla för att han ska lämna mig, vara otrogen, sluta vara kär, osv. Och min logiska hjärna vet om att risken för detta existerar men är minimal, jag litar på honom till 100% och vet att han älskar mig också och vill leva med mig. Ändå tar rädslorna över mina tankar rätt ofta och jag vet inte hur jag ska komma ur det. Det blir som en ond spiral. Vi pratar en del om detta men då är jag istället rädd för att han ska tro att jag tvivlar på oss eller att jag är ”jobbig” som drar upp det. Han har aldrig uttryckt något sådant och alltid lyssnat och stöttat och varit allmänt fin så det är ju ännu mer orimligt att jag ändå tror det. Hur kommer man ur en sådant tankemönster? Vissa dagar går jättebra men ibland triggas det igång av saker jag inte ens kan förklara, det ligger alltid och lurar. Jag hoppas att du kan bidra med kloka reflektioner ur ett objektivt perspektiv. Kram!

 6. Hej!
  Fin header men gillade det tidigare typsnittet mer. Kändes finare och mer personligt på något sätt 🙂

 7. ÄLSKAR att läsa din blogg Maja!!!! Sluta aldrig med det du gör.🌟❤️

Skriv en komentar