Det är verkligen en övergångsperiod just nu. Jag tycker att det känns lite jobbigt och jag försöker att ta det lugnt och rida ut det men ack så svårt det är ibland, att just bara rida ut det.

Jag tror att det för det första är förändring av säsongen. Den här tiden på året blir allting lite grått. Håret blir rufsigt, huden torr och blek och man känner sig allmänt grå oavsett vad man gör. Sminket sitter inte, varenda skavank syns och håret har aldrig känts så tråkigt. Jag pratade med en kompis som höll med och kanske är ni fler som känner igen er. Jag känner mig verkligen inte som mig själv just nu och jag vill förändra allting. Inte bara det yttre utan mycket saker. Dagsläget puttrar liksom på varje dag och det är varken super eller katastrof. Det är lagom. Allting är lagom.

Samtidigt som jag känner såhär så var det länge sen jag var såhär motiverad på mitt jobb och YTLIGHETER (ja det är fult att säga det men nu gör jag det iallafall). Jag vill klä upp mig, känna mig snygg, springa runt på möten, köpa nya väskor, fota, vlogga – ja ALLT! Men det i kombon med det här grå glowet jag har fått samt Corona är ju inte optimalt. Jag precis som så många vill ha tillbaka mitt gamla liv. Som för mig bestod av en lugn vardag men med betydliga många fler härliga inslag. Jag har absolut inte känt mig berättigad att klaga på Corona-situationen men just nu känns det väldigt tungt att det förmodligen inte ens liknar en normal vardag här i England förren till våren eventuellt sommaren. Reglerna ändras varje dag, just nu får man gymma exempelvis men inte blanda fler hushåll hemma. En rolig och ironisk grej är att man måste ha på sig ansiktsmask i lobbyn (väldigt strikt) men på övre våningen där man gymmar och alla samlas och svettas, där krävs ingen mask. Logiken i det. Det är ju en helt annan diskussion, men vad regeringen här håller på med har man ingen aning om, alla mina brittiska vänner skakar bara på huvudet när det kommer på tal. Restauranger är öppna men stänger 22.00 men lekland osv är stängt överallt. Det är även lockdown i olika distrikt, så man får hålla koll på om ens postkod har fått nya regler eller inte. Postkodlotteriet kan man säga hehe. Just nu har vi klarat oss och jag hoppas att det håller sig så dock så fick jag höra idag att Liverpool numera har en fyra veckors lockdown framför sig och att Manchester knappt klarade sig från en. Håller alla mina tummor och tår. Gymmet, TLs nursery och öppna matbutiker är det som får dagarna att ändå rulla på just nu.

Livet är bara lite tråkigt och det känns som om att jag har en uppförsbacke framför mig. Ni vet när man vill så mycket men förutsättningarna hjälper inte riktigt till på traven. Man vill till toppen men att ta sig dit kommer att bli lite kämpigt.

Jag tröstar mig iallafall med att vi är fler som är i samma situation just nu oavsett vilket land eller vardag vi har. Kanske ska man kalla det oktober-stadiet. När sommaren verkligen är slut men mysiga november inte riktigt är här än, det i kombo med Corona. Jag har lyssnat på två poddar idag och av en slump pratades det just om detta. Den tråkiga kalla vardagen som kom som ett brev på posten. Annars älskar jag vardagen och hösten, men just det här året känns det bara lite tungt. Förmodligen med tanke på det här halvåret innan som med Corona liksom bara försvann. Och kanske för att vi som människor ofta behöver någonting att se framemot, även om det är en liten grej två helger bort så är det någonting man har i tankarna. Jag ska försöka boka in någonting kul snart, så jag kan ha lite fokus på det. Victor kommer hem inatt iallafall, men sen väntar bortamatch både på lördag och på tisdag. Så jag får se till att boka upp helgen, ett säkert kort är att boka in utomhusaktiviteter för att det är förmodligen öppet som innan Corona. Jag har alltid velat plocka pumpor så det ska jag se om några vänner vill haka med på.

Och så ska jag boka in både en frisörtid och en tid för ansiktsbehandling. Ibland behöver man ytligheter för att komma på banan igen.

Oktober 2019. Här i Köpenhamn för en plåtning med Loreal Paris, samtidigt klämde vi in en tjejhelg jag, mamma och svärmor. Och Teddan såklart <3.

Nu ska jag ta mig en lång dusch och sen sminka mig. Inte för att jag ska göra något vettigt idag, utan bara för att. Och kanske att jeans åker på istället för tights, vem vet. Dags att ta mig ur denna eviga Corona-koma.

9 kommentarer

 1. Hej Maja!
  Du är ju så himla bra på inspiration och jag ska ha 25-års fest i november och behöver massa tips!!
  vad ska jag ha på mig? Hur dekorerar man bäst? ja allt som hör till en 25-års fest. Hade älskat att få lite inspiration från dig!! 🙂

  KRAM!

 2. Känner verkligen igen mig.känner mig så grå och ofräsch men vill inget annat än att som du sa, springa runt i fina kappor och fräscht hår. Vill dricka bubbel på en uteservering med filtar och varm jacka. Men är trött och orkeslös och dessutom ens dålig självförtroende när man går från sommarens glow till denna gråa vardag…. Skönt att läsa att man inte är ensam. Tack! Din jacka var otroligt fin dessutom, vet du vart den kommer ifrån?🥰

 3. Hej Maja!

  Jag tycker du ser så fräsch ut! Har verkligen tänkt på det den senaste tiden på din instagram, blogg osv. 🙂
  Jag bor i Tampa Florida och vi har också mycket regler med Covid, men hoppas det blir bättre snart! Skulle egentligen gift mig i NYC i mars 2020 men har nu flyttat till Mars 2021. Håller tummarna det blir av eftersom jag vill att min familj från Sverige ska kunna vara med.

  Men du ska veta att du inspirerar så mycket och är så härlig att följa!!
  Kram Kram
  Charlotte

 4. Känner som du! Och hoppas på att vi alla kan rida ut denna period ❤️ Är också sugen på
  Förändring och ska nog visa min frisör bilder på ditt hår, det korta blonda! Har velat göra det så länge och tänker att en förändring kan göra susen.

 5. Hej Maja!
  Jag känner verkligen igen mig i det du skriver. Har alltid älskat hösten men just nu det är svårt att vara positiv när vardagen är gråare än vanligt. Har svårt att se ljuset i denna otroligt långa tunnel vi befinner oss i. Trots att jag mentalt mår bra just nu och det flyter på med studier osv, så känns det som att livet är på paus. Som du säger så är det en liten tröst att veta att man absolut inte är ensam i med att känna så. Tack för att du delar med dig Maja!
  Kram

 6. Wow Maja, vad jag behövde läsa det här! Du beskriver precis mina känslor som jag inte kunnat sätta ord på den senaste tiden. Skönt att man inte är ensam att känna så i denna annorlunda tid.
  Många kramar ❤️

 7. Känner EXAKT såhär också! Du satte verkligen ord på mina känslor. Skönt att det är fler som känner samma. Ska också ta tag i ytterligheter för att komma på banan. Längtar redan till december och jul haha

 8. Molly victoria Svara

  Ta D-vitamin!! Det hjälpte mot min höst-depp. Märker skillnad på håret & mitt glow också 🙂

 9. Hej. Håller verkligen med om det du skriver, man vågar heller inte boka något för besvikelsen av att de sen inte blir av. Vi hoppas att allt de här sen är över. Kan du inte skriva om lite tips för vad man kan göra för att pigga upp i höstmörkret? Grym blogg.

Skriv en komentar