Det var inte alls meningen att låta er hänga med huset, en lång historia kort så förde jag över bilderna från kameran till datorn, TL kissade på min dator när den låg bredvid sängen en morgon, den är nu på lagning men igår innan jag skickade iväg den fick jag äntligen igång den i FYRA minuter och då förde jag över alla bröllopsbilder, fakturor och bilder på huset. Håller alla tummar att den går att laga nu. Man blir ju trött på sig själv, jag har köpt en hårddisk i våras men inte tagit mig tiden att föra över. Dessutom har datorn, förutom kisset, krånglat ett bra tag så jag borde verkligen ha ordnat upp saker och ting innan.

HUR SOM HELST!

Vi har köpt hus!!!!! Vi har ju letat i ett år, gått på flera visningar, skickat våra mammor på ännu fler och skrollat på hemnet varje dag. Vi letade ju efter en sjötomt egentligen men sen hittade vi det här och blev kära. Det perfekta huset tills den dagen vi hittar en sjötomt.

Det är ett gammalt hus från 1910. Vita knutar, en stor trädgård och två öppna spisar. Ett Barnen i Bullerbyn hus. Vi har vetat om att om vi inte skulle bygga vårt egna hus så skulle vi köpa ett gammalt. Ett hus med själ.

Vi köpte faktiskt huset innan någon av oss hade sett det. Victors mamma gick på visning åt oss, ringde på facetime och vi blev kära direkt.

Det är ganska mycket att göra i huset som det är och vi ska renovera varenda rum och vrå. Göra det till vårt.

Vårt sovrum! Det är många men små rum vilket ska bli så mysigt att få fixa i ordning. Jag drömmer om blommiga tapeter, platsbyggda garderober, stora mattor och tavlor överallt. Vi ska bevara så mycket som möjligt. Slipa golv istället för att riva ut, rusta upp osv.

Lite här och var finns fina detaljer så som den här gamla betjäntklockan.

Varför vi främst köpte huset var pågrund av trädgården. Den är så stor, lummig och insynsskyddad. Vi ska rensa lite, bygga ny inglasad altan, en stor uteplats vid päronträdet och bygga pool.

När vi var där för några veckor sen gick och bara njöt av insikten att vi har köpt vårt första hus i Västerås, och så åt vi plommon direkt från träden.

Åh jag är så glad över det här. Vi är så glada. Det är verkligen en dröm för oss och att vi ens har lyxen att få göra precis som vi vill är en ynnest.

Vi ska riva väggar och öppna upp en del, köket blir stort och vi vill ha färg, fina möbler och mycket tyger överallt. Vårt egna lilla Villa Villekulla. Visualiserar oss alla fira jul där, en brasa som brinner och folk i varje rum. Åh. Äntligen. Ett permanent hem för oss, vår lilla familj.

Ni ska få följa med på allting! Val av tapeter, spisar, golv och hela köret. Det här blir kul!!!!!

Ps. TACK för all kärlek igår. Ni är fantastiska.

9 kommentarer

 1. Grattis!! Så roligt med husköp! Kul också att ni vill bevara känslan med golven osv. Hoppas att allt kommer gå bra, håller tummarna.
  // Linn 🙂

 2. Grattis till husköpet!
  Tipsar dig om colorelles (finns både på insta och blogg). Verkar vara lite av den stilen som ni går efter 🙂

 3. Åhhh vi är i precis samma situation och ska renovera allt i ett hus från slutet av 1800 talet. Trägolv, blommiga tapeter och kakelugnar. Följ gärna torget.6 på instagram om du vill ha lite inspo😍 Huset ligger i Borgåsund som ligger ca 20 min från Västerås precis brevid Mälaren

 4. Annika Goldschmidt Svara

  Jag har haft förmånen att få vara farmor i detta underbara hus. Fått skörda plommon äpplen björnbär ta hand om barn barn katter och stortrivas i detta gedigna fantastiska hus Som säkert kommer att stå i 100 år till. Grattis till er och huset. Det är goda krafter i det huset

 5. Så kul med hus! Grattis!! 🙂

  Och bästa ni, era bröllopsbilder finns i värsta fall som backup hos mig och Sandra om det skulle bli knas i framtiden ska ni veta! <3

 6. Åh vad jag jag blir när jag läser att ni vill bevara och restaurera! Det är ju ett riktigt drömhus som kommer bli hur fint som helst! Grattis!

 7. Så kul, grattis! Så roligt att få följa med på resan med att renovera huset😊

 8. Therése Vare Svara

  Välkomna till Västerås! Så roligt att ni vill komma hem o bygga bo. Vill ni ha rustika o väldigt coola möbler, tillverkade i Västerås, i ert nya fina hem så kika in på Lilla Möblemanget ❤ Stort lycka till med allt! Mvh Tess

Skriv en komentar