Bloggen har ju krånglat som ni har sett men nu verkar det vara fixat?

Måndag idag och ny vecka, och jag skriver till er från soffan. En vecka kvar av karantän dock så har jag gjort ett Corona-test och vet inte om man kanske inte behöver sitta i karantän mer då? Är det någon som vet? Victor gör ju tester flera gånger i veckan, om inte varje dag med laget och jag gjorde ett igår. Det hade varit mysigt att få ta sig ut på en kaffe eller hänga med vännerna.

Jag har forfarande inte packat upp väskorna vilket är helt bedrövligt men vi har haft fullt upp och jag har vilat varje sekund jag har över. Det är först nu jag känner mig utvilad efter veckorna i Sverige och idag har jag orkat med både en promenad och yoga.

Första kvällen hemma ensam med Victor så vi ska lägga ifrån oss mobilerna, laga middag och titta på film i soffan. Det är en av mina få frizoner i livet tror jag. En egenkväll med honom utan några distraktioner. Det var när jag hade som mest ångest som jag insåg att jag mådde så mycket bättre utan telefonen i min hand och jag bad Victor göra det samma. Så nu är det som en oskriven regel här hemma. Ensamkväll = telefonfritt.

Hur mår ni? Alla våra nära och kära har semester nu och det ser så härligt ut hemma i Sverige ❤️

Imorgon kommer ett längre inlägg om mina dagar, det är fortfarande något krångel märker jag med bilderna det tar en evighet att ladda upp.

8 kommentarer

  1. Vad glad jag blir att ni kör mobilfritt på ensamkvällarna. Jag tror som du, att man mår bättre av att lägga undan mobilen ibland. Det är ofta de bästa dagarna jag märker att jag inte tittar i telefonen alls.

    https://blogg.loppi.se/kina/

  2. Hej! Du måste sitta i karantän 14’ dagar tyvärr! Kan bli böter om de bryts. De kan göra hembesök, ringa eller tracka din telefon. En vecka kvar är ju ingenting dock som tur är. Kram

    • Jaha, här trodde man att idén med karantän inte var att smitta andra så tänkte att allt var lugnt nu när jag gjort test och visat att jag är frisk! Typiskt! Kram

      • Jag tror det är så att man kan få symtom efter upp mot 14 dagar. Testet visar nog inte positivt nu ifall du skulle börja få symtom om typ tre-fyra dagar. Det är nog så att man är på den säkra sidan ☺️ Segt men tur ni ser ut att ha lite mysigt iallafall ❤️

  3. Jag följer hur det går med karantänten i Nya Zeeland ganska noga och där rapporterar de ofta att första testet (ca dag 3) är negativt, men andra testet (ca dag 12) är positivt, så jag misstänker att det är därför det är 14 dagar och 14 dagar oavsett eventuella testresultat under tiden, för att vara säker på att testet verkligen fångar upp alla som bär på smittan. (Är man nyligen smittad är det inte säkert att testet visar rätt? Något sådant verkar det vara!)

Skriv en komentar