Igår hade jag en riktigt dålig dag men idag vaknade jag av solsken och en glad unge med ruffsigt nyvaket hår. Även om situationen är som den är så känns allting lite bättre idag. Jag fick dels reda på att Starbucks är öppet igen!! OCH att flygen flygen förmodligen börjar gå den 8e igen. Dock vet jag inte om svenskar är tillåtna hit men då finns iallafall möjligheten för oss (mig och TL) att åka hem lite i sommar, någon helg eller så. Igår tillät jag mig själv att deppa lite – jag saknar familjerna och mina vänner, det var där skon klämde.

Vi har precis bränt av ett träningspass här hemma, Victor är ledig och det ska bli supervarmt idag. Härligt ju. Det känns lite som sommarlov idag. Och jag ser framemot en bra dag.

13 kommentarer

 1. Hej! Jag har funderat lite på att du verkar egentligen inte trivas till 100% i England pga att familj och vänner bor så långt ifrån. Har du någon gång funderat på att det är en stor anledning till din ångest? Eller tror du att du mår bättre i Sverige bara för att det blir som en ”semester”? Hur går dialogen där hemma gällande ditt mående i England? Eller har det ingenting med England att göra?

  • Har också tänkt på det. Förstår du måste sakna familj och vänner såklart!! Men du har väldigt ofta ångest för att du bor i England och för att du inte får träffa familj och vänner. Asså det känns som det är ibland man bara läser om det, förståligt för det är dina känslor!! Jag förstår att du älskar Victor så otroligt mycket och man gör allt för den personen men hur mycket ångest orkar du ha för att han ska förverkliga sin dröm? Pratar ni ofta om det hemma? Känner Victor både stor tacksamhet (såklart!!) men ångest samtidigt för att han vet att detta kanske intr är det ”optimala” livet för dig med redan ångest i bagaget och så stort behov av familj och vänner? Menar att vi alla har olika behov av familj och vänner. Jag har enormt behov av min familj tex medans min sambo inte alls har lika stort behov av sina familj och du verkar vara som jag, väldigt stort behov av familjen. Min sambo hade lätt fixat att bo utomlands och har varit iväg mycket från sin familj, han har inte det behovet av dem som jag har så menar att vi alla är ju olika. Och ett liv utomlands är kanske inte det mest optimala för två personer med stort familjebehov. Sen förstår jag att Covid-19, situationen spär på allt!! Det gör det ju för alla så..

 2. Hej Maja!
  Du har alltid så bra tips på massa saker och jag behöver mattips. Vi har samma gamla vanliga hela tiden och det börjar kännas tråkigt. Du verkar väldigt duktig på mat och bakning från bilder på det ni äter och gör och jag vill ha tips tips tips! Även tips på tallrikar och bestick, du har alltid maten så fint presenterad med bordsdukningen och salladsskålar etc. Om du har tid och lust får du gärna komma med alla tips du har kring mat, matlagning och presentation!

  Tack <3

 3. Förstår att du saknar nära och kära! Vill iallafall säga att när jag har ensamma och dåliga dagar hjälper det alltid att gå in hit och läsa vad du skriver! Du är en så fin människa och du gör så många människors liv roligare, mer inspirerande och mindre ensamma, tack för det <3

  • Åh så fint ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ tack tack tack tack! Mitt pms-hjärta behövde det här just nu.

 4. Jag kom att tänka på en sak nu ikväll. Jag är helt totalt besatt av min kropp, går och speglar mig och klämmer och kollar mest hela tiden. Och så scrollade jag nu på Instagram och så ser jag flera influencers som stolt poserar med sina kroppar. Så börjar jag direkt jämföra och känna att jag också vill se ut så. Den här kvinnan har fött barn och hon har tightare kropp än vad jag har. Fan. Och så börjar tankarna igen och igen och igen. Och så gick jag in här. Och jag bara älskar hur du delar med dig av ditt liv och att du lever hälsosamt och tränar. Att du ibland är ledsen eller känner ångest. Att du ibland är så jävla lycklig. Eller att du ibland också är trött på vardagen.
  Men det inspirerar mig BARA. Jag har aldrig känt genom dina kanaler att jag jämför och att jag får dåliga tankar av det Nu tänker jag på det här med min mani kring min kropp, att du aldrig bidrar till någon hets. Så tack Maja. Tack för att du inspirerar och ger perspektiv. Tack för att du är så avskalad och ärlig men samtidigt värnar om din och din familjs integritet. Det är fint <3

  • Men wow vilken kommentar! Den gjorde hela min morgon! Så otroligt fint att få läsa! Tack tack tack ❤️ är ibland svårt att dela med sig av sina tankar så att få en sån här respons påminner mig alltid om varför jag gör det. All kärlek ❤️

 5. Hej Maja! Jag har följt dig länge nu och har lagt märke på att ditt hår har blivit väldigt långt och tjockt. Superfint!!

  Min fråga är vad du har för rekommendationer för tunt/fint hår. Jag tappar väldigt mycket hår och kan knappt locka för att det skulle endast bli två lockar av mitt hår för att det är så lite.. Har även börjat inse att det tar på mitt självförtroende också. Vore jätte glad om du kunde besvara på min fråga och ev om dina följare har rekommendationer för mig. Tack!!!!

 6. Haha vaknade precis efter att ha drömt om dig hela natten (?) Drömde att jag hälsade på dig och din familj i England, vi åt middag och jag fick kolla på era tavlor. Du var så himla trevlig också. Haha så mysig dröm.

 7. Hej fina Maja, och de som läser detta. Jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig och jag tycker alltid att det på något vis är så himla ”familjär” känsla i dessa kommentarsfält, det känns som att det nästan alltid är trevlig stämning och jag tror det har mycket att göra med att du Maja, är så genuin och ofiltrerad på ett väldigt fint sätt. Jag vet som sagt iallafall inte vart jag skall vända mig, och vill så gärna ha någon/någras åsikter och tänkte att du Maja kanske skulle vilja ta dig tiden att hjälpa mig och min överhettade hjärna lite..

  Min BÄSTAvän gifter sig i sommar och jag är brudtärna. Jag var helt säker på att bröllopet skulle bli inställt nu när covid19 dök upp och tänkte att allt annat vore orimligt. Det enda rimliga vore väl att gå och gifta sig med bara de närmsta närvarande, men det skall nu bli en fest med över 50 pers. Jag har SÅ mycket ångest över detta. Det känns extremt fel att gå av den anledning att vi blir många under samma tak som kan smittas och smitta (förstått det som att man kan smitta utan symtom eller med väldigtväldigt lite).
  Vad hade du gjort? Om din bästavän skulle gifta sig och ha stor fest nu? Det känns som att jag kommer ångra mig föralltid om jag inte går, och det känns som att jag aldrig kommer kunna förlåta mig själv om jag blir smittad och råkar smitta någon annan. Hade du gått och sedan isolerat dig från vänner och familj?
  Kanske är enklare för dig att svara i och för sig eftersom du redan så ofta är ifrån dina nära, du kanske är van… men jag är verkligen inte van och tycker detta är jättejobbigt. Jag skäms nästan över att säga högt att jag ska på bröllop nu, känns så fel?

  • Hej Sofia.
   Jag befinner mig i en likadan situation där en bästa vän gifter sig i början av juli. Jag var också helt säker på att bröllopet skulle bli inställt, åtminstone festen men brudparet har bestämt sig för att fortsätta som vanligt (de har en gästlista på över 70pers). Jag blev väldigt besviken på dem för jag anser att alla bör ta sitt ansvar för att minska smittspridningen och belastningen av vården. Det finns människor som gör ALLT för att bidra till samhällsansvaret och jag tycker att det blir lite av att ”pissa” dem i ansiktet genom att delta. Därför tackade jag nej. Skulle aldrig kunna titta någon i ögonen och kunna säga att jag deltog på ett bröllop där riskgrupper skulle befinna sig. Vill man gifta sig går för att vara gift med sin partner går ju fortfarande ceremonin att genomföra med några vittnen, men en fest? Nej det är faktiskt något som går att skjuta på till året efter när det är säkert för alla att gå <3

Skriv en komentar