God kväll från soffan <3. Jag sitter och överför videos och rensar min kamera. JA det har verkligen hänt, Majsan har blivit så ordningsam att istället för att radera videos i stunden för att få mer minne så placerar jag dom nu i mappar på datorn. Jag försöker ju att filma mycket hemmavideos också och hittills har jag råkat radera en video från när TL var två dagar gammal (gråter) och något sånt får aldrig mer ske så nu ska det bli ordning och reda.

Vi har haft två kvällar i rad där vi båda är på varsitt håll fast i samma hus. Jag älskar faktiskt såna kvällar, att veta att Viggis är nära och hemma, men jag får göra mitt och hans sitt. Igår organiserade jag alla mina produkter i badrummet och idag har jag gjort en ordentlig kvällsrutin, alltifrån att skrubba kroppen till att smörja in mig med bus till att färga brynen. Samtidigt lyssnar jag på poddar och jobbar lite. Himla mysigt. På torsdag har jag en plåtning och på söndag åker vi äntligen på semester. Vår första familjesemester och jag längtar så ofantligt mycket. Sandra åker med oss och ska hjälpa till med Ted Louie så att vi kan åka ut i öken och turista, och främst kunna gå ut och äta middagar och DEJTA på kvällarna när han är hemma och sover. Konstigt? Lite ovant är det såklart men så välbehövligt och tacksamt. Jag längtar efter att få både bada med min bebis på dagarna och se nya ställen och samtidigt ta ett glas vin med min man på en restaurang i ett nytt land, och vara ute sent och bara ta kvällen som den kommer. Det bästa av två världar.

Så vi har handlat hem ersättning, majskrokar, badblöjor och solskyddsfaktor idag. Börjat packa väskorna och donat. Nu ska jag fortsätta mitt mood jag är i och organisera klart med kameran, det blir en tidig kväll ikväll med Modern Family i sängen, jag är lika trött som tulpanerna.

30 kommentarer

 1. Och du vill inte bli kallad lyxhustru/fotbollsfru? Man kan åka runt med barn också i värmen, annars är man nog inte redo för barn om man inte kan ta hand om det själv.

  • Emma! Är de att vara lyxhustru för att man tar med en vän/mormor/barnvakt för att få egentid?

   • Du tycker inte att de är skillnad på mormor och som i deras fall, deras städerska som får extraknäcka som nanny?

  • Tråkigt med avundsjuka. Jag hade gjort exakt likadant om jag hade haft råd. Hoppas ni får en underbar semester! <3

   • Allt är inte avundsjuka. Frågan gällde om hon är lyxhustru och svaret är ja.

   • Det handlar inte om avundsjuka utan att det känns lite dubbelmoral. Man vill inte bli kallad lyxhustru men detta börjar ju likna Hollywood fruarna och vi vet ju alla varför de lever som de gör. Så nej, jag är inte avundsjuk 😊 Såklart väldigt roligt för henne och dem att de får möjlighet till egentid men i mina ögon ser det fel ut att betala något för att följa med på en resa och ta hand om ens egna barn när man själva är unga och har valt att skaffa barn. 😊

    • Jag är inte den som vanligtvis lägger energi på liknande väldigt i mitt tycke ej värdegivande kommentarer, men jag skulle be dig att läsa min kommentar nedan för att förhoppningsvis få lite perspektiv.

     I ett ”vanligt” liv, i en inom citationstecken ”vanlig” vardag så lämnar mammor och pappor ”sina ungar” på en fritidsgård som med ett finare ord kallas för dagis eller förskola cirka 7-8 timmar om dagen, vilket är fullt normaliserat i dagens samhälle och som väldigt sällan ifrågasätts. I en ”lite annorlunda vardag” till exempel i ett annat land där det inte är lika vanligt med dagis eller förskola, alternativt att man lever ett annorlunda vardagsliv där man inte kan lämpa av sitt barn på det sättet, så blir det helt plötsligt väldigt ifrågasatt och fel ”att betala något för att följa med på en resa och ta hand om ens egna barn när man själva är unga och har valt att skaffa barn.” Att leva på det sättet är kanske vardag för dem? För att alla har olika vardag utifrån sina olika liv och förutsättningar.

     När man lever inom citationstecken i den ”vanliga” vardagen och inte själv får uppleva vardagen i ett ”annorlunda” liv så är det svårt att ha förståelse för det annorlunda livet, och jag önskar bara att innan du kläcker ur dig en liknande kommentar igen – så kan du sätta det i perspektiv till när dina föräldrar lämnade dig på dagis/dagmamma 7-8 timmar per dag eller skickade dig på fritids efter skolan.

     • Fast vilken orimlig jämförelse du drar? I Sverige lämnar man sina barn på förskola för att en är tvungen att dra in pengar till familjen. Två vuxna är tvungen att jobba i många fall för att vardagen ska gå ihop. Om man däremot badar i pengar och har all tid och möjlighet att vara med sitt barn så är det väl ändå märkligt att under en resa med familjen betala någon för att vara med ens barn? Det är ett barn och inte fyra. Jag håller med ovanför att det är märkligt att inte vilja bli kallad olika saker när det egentligen bara är facto på vad som egentligen är. Buisness woman som Maja själv föredrar eller fotbollsfru som andra föredrar kvittar när diskussionen ofta handlar om pengar. Vi kan alla konstatera att det är ett extremt lyxigt liv som jag tror många faktiskt inte känner sig avundsjuka på, det är bara en åsikt om att det är märkligt att någon annan ska ta hand om sitt barn på semester. Maja jobbar inte 8-10 h i sträck varje dag som en vanlig Svensson så dra inte den jämförelsen. En ”vanlig” person i Sverige är tvungen för att kunna försörja sin familj, så är det inte i detta fall.

     • Fast det stämmer vän inte riktigt. Så små barn får inte lämnas på förskola i Sverige och det betyder oftast att en förälder är hemma med knodden. I England finns det gott om nurserys men det är dyrt och ofta lönar det sig inte att båda föräldrarna jobbar. Så att ta med sig sin hushållerska som nanny på resa får väl ändå klassas som lyxigt.
      Och jag tycker inte heller att det verkar som de har så svårt att få gångtunnel och äta på tu man hand. De har under året varit ute fler gånger än jag och min man varit på kanske fem år. Sedan har vi alla olika uppfattning om hur jobbigt det är.

     • Men snälla. Maja tjänar sina egna pengar och vill hon och Victor lägga en del av sina pengar på en nanny så LÅT DEM!? säger ni samma sak till de som har hemstädning hemma i Sverige också? ”Kan ni bo i hus kan ni minsann städa det själva också!!”? Sjukt trångsynt tänk, skäms på er. Är väl ypperligt att de kan passa på att vårda sin relation när Teddan ändå ska sova? Det är uppenbart avundsjuka från er sida för vilka småbarnsföräldrar hade inte velat kunna ha den möjligheten. Det gör dem inte till sämre eller mindre mogna föräldrar att ha vett nog att vilja bara vara Maja och Victor också. Som sagt, skäms på er.

     • Herregud vad mycket bittra människor vi har i vårat land.
      Maja jobbar nog mer än 8 h om man räknar snitt, ni förstår inte vad hennes yrke innebär. Sen tjänar hon rätt gött med pengar också och ni jämför med lyxfruar? Lyxfruar jobbar inte och drar inte in en stor del av budgeten i hushållet.
      Victor och Maja har båda speciella jobb som gör att dem kanske inte är hemma samtidigt lika ofta som en vanlig Svensson familj, Victor har dessutom precis haft en period där dem har matcher minst 2 gånger i veckan vilket gör att han är borta minst 4 dagar i veckan, att dem då vill ha lite egentid som antagligen varit väldigt svårt att ha ä väl inte så konstigt? Tror ni aldrig en ”vanlig” familj lämnar bort sina barn för att äta middag själva eller med vänner?
      Sen tror jag ju inte att Sandra var så svår att övertala? Alla vill väl ha möjligheten att bjuda med sina vänner och anställda på en semester?

      Sen tycker jag att ni alla kan börja leva efter mottot ”har du inget snällt att säga så säg inget alls”. Kommentarerna är så himla onödiga och ni har inget med hur dem väljer att leva sitt liv vare sig i vardagen och speciellt inte på en semester.

    • Unga eller inte, jag tror nog vem som helst skulle vilja ha lite egentid för en dejt om man har möjlighet? Förstår inte vad som är lyxen i det? Ja, lyx att ha råd att betala för det, men själva grejen att någon passar ens barn är väl rätt vanligt. Har bekanta som har haft med en släkting på resor också för att få tid att umgås.

  • Och hur vet du att det inte är Maja som betalar för semester OCH nanny? Maja hade givetvis klarat att resa utan men nu finns möjligheten och då ska man ta den! Det är det livet går ut på! Du ska ta möjligheten att jobba med dig själv, avundsjuka och framförallt missunnsamhet är ett gift som kommer göra dig mer och mer olycklig för varje dag som går. Jag hoppas att du lyckas att bli fri från det så att du också kan glädjas åt Maja ist, du kommer må så mycket bättre av det, jag lovar <3

  • Hej Emma! Har så otroligt svårt att förstå när man inte kan sätta på sig andras glasögon och ta in andras perspektiv! Att få möjlighet att underhålla den relation man är i samtidigt som man är förälder är väldigt viktigt, inte minst för ens barns skull. Man blir inte endast mamma eller pappa den dagen man får ett barn utan man är fortfarande man, hustru, pojkvän eller flickvän. Alla barn mår bra av att föräldrarna får tid att vårda sin egen relation, sen kanske dock inte alla har den möjligheten med hjälp av anhöriga eller barnvakt. Blir genuint glad när jag läser att ni vårdar ert förhållande samtidigt som ni är föräldrar, oavsett på vilket sätt man än gör det. Hoppas ni får en trevlig semester och njut av varandra alla tre!

  • Har faktiskt aldrig hört Maja ens nämna ordet lyxfru? Fotbollsfru däremot, och att hon är gift med någon som spelar fotboll är hon nog högst medveten om. Men fotbollsfru låter som någon som är gift med en fotbollsspelare för att han är just det, fotbollsspelare. Vad jag vet iallafall så har dom varit tillsammans sen långt innan Victor blev såhär stor inom fotboll? Så att hon bara hade magkänsla på att han skulle få spela såhär högt förstår väl tillochmed du är orimligt? Hon lever ju inte på hans pengar i LA och köper dyra väskor utan ett helt vanligt familjeliv i England. Menar inte att det hade vart fel om dom bodde i LA men du förstår. Att hon är lyxfru? Ja, hon har möjlighet till lyx ABSOLUT. För att hon själv tjänar pengar, hon jobbar, bloggar, är ansiktet utåt för väldigt stora märken och gör fantastiska insamlingar för psykisk ohälsa. Lyxen i hennes liv är att hon har världens finaste lilla son, en jättefin familj och en man som hon älskar och som älskar henne. Materiella saker känns inte viktigt alls för henne. Sluta missunna andra människor lite vardagslyx, unna henne tid med sin man om dom har möjlighet. Läs också dom inläggen där hon mestadels av tiden är helt ensam med sin son medans hon jobbar och tar hand om ett helt hem. Tycker du det är lyxfruar som har sina barn på dagis då? Vad jag vet är ju det faktiskt gratis tillskilnad från att ha en nanny (som dessutom får åka med utomlands så det går nog ingen nöd på henne) ibland. Så att spendera pengar rätt och värna om alla sina relationer är nog det enda du kan anklaga henne för att göra. Idiot

   • Spot on och så bra skrivet Julia! Säger allt jag hade tänkt skriva 🙌🏼

    Emma, tycker du är helt ute och cyklar med din kommentar. Maja är den sista jag skulle kalla lyxhustru av väldigt många anledningar, bland annat det Julia skrev är ovan. Läs den och fundera lite på vad du slänger ur dig för dumma kommentarer.

 2. Vad underbart med semester. Och att ni har möjlighet att få lite ensamtid under den resan är ju fantastiskt!

 3. Jag älskar att ni tar med Sandra. Och så fascinerande att folk blir tokiga pga detta 😂 Hade gjort samma! Wiho!

 4. Men snälla sluta vara elaka! Är så trött på att man hela tiden tar sig rätten att vräka ur sig skit för att man ”har rätt att säga vad man tycker”!!
  Låt Maja vara, stör det dig läs inte, låt bara bli. Vi ska vara glada och tacksamma att vi får ta del av hennes liv och läsa och få vara lite delaktiga, mysigt tycker jag.
  Att man som läsare ska anse sig ha rätten att tycka och tänka och kräva vad hon ska eller inte ska dela med sig av har blivit helt sjukt!
  Tycker din semester låter härlig Maja ❤️

 5. Vi var precis på kap verde och hade min mamma med oss som underlättade med kidsen. Om man nu tar hjälp av någon familjemedlem eller nanny, vad gör det för skillnad haha. Hade gärna haft hjälp med mig 🥰🥰

 6. En annan Emma Svara

  Åh så härligt!
  Så perfekt att Sandra kan följa med! Har själv en 5-månaders bebis och förstår verkligen behovet av hjälp för att kunna njuta av semestern och varandra 🙂
  Ps, älskar dina storys på insta!

 7. Vilka idioter. Jag har faktiskt aldrig sett såhär tråkigt ton här i kommentarsfältet innan. Men något med föräldraskap och hur alla väljer sina egna vägar i det gör att folk flippar ut.

  Snälla Maja sluta berätta detaljer. Detaljer som är helt naturliga men som gör knäppa människor så elaka.
  Ni har rätt att leva ert liv så som ni vill men har ingen skyldighet att dela med allt.

 8. Vill bara säga.. det är så många bloggar jag inte går in på länge för att allt känns så krystat och ’perfekt’ och ger mig bara en ångest för känns som man vill leva upp till så mycket… här känner jag inte så. Du är så jordnära så här går man bara in och mår bra!

 9. Skrattar åt alla kommrntarer!! Har själv en åttamånaders och önskade jag kunde göra precis som er att ta med någon!!!

  Ha det så jäkla bra och njut😀

 10. Allvarligt talat, alla ni som skriver bittra kommentarer, hur många av er har barn själva? Jag älskar att vara mamma men hade jag haft råd hade jag gjort exakt samma sak. Egentid tillsammans är ovärderligt. Hoppas att ni får en härlig resa och till er bittra människor, ta ett glas vin och slappna av 😚

 11. HOPPAS NI FÅR EN HELT UNDERBAR SEMESTER! 🤩
  Hoppas den är fylld med massa LYZZ, EGENTID MED DIN MAN, mys och massa glädje 🌸

 12. Hellu! Skulle så gärna vilja se hur du färga brynen hemma! Jag brukar alltid färga på salong, men blir dyrt för en student. Har aldrig vågat färga hemma, skulle gärna se lite tips hur du gör!!

 13. Poppar popcorn sen ska jag läsa igenom kommentarerna ;D Såklart man vill ha en nanny om man har råd! GULD ju!

Skriv en komentar