God kväll från soffan. Jag har haft en bra dag idag däremot har jag andan i halsen just nu som jag försöker att bli av med, försöker planera allting så gott jag kan och ta en dag i taget. Men det blir ju så när julen är nära tror jag. Jag har en del jobb kvar som jag vill bocka av och en till resa för jobbet men sen ska det varvas ner. Förra julen var jag väldigt hormonell och det hände en del privata saker som gjorde att jag var väldigt ledsen och hade väldigt mycket ångest så i år ska jag ha revansch. Jag älskar ju julen och dessutom blir det min första jul som MAMMA och med en liten bebis så jag har lovat mig själv att ha en lugn och harmonisk jul i år. Med bara kärlek och lycka. Lugn och ro. Pepparkakor och julstjärnor.

För exakt ett år sen tog jag den här bilden! Tänk vad tiden går fort och vad livet kan förändras. Man får en helt annan syn på tid när man får ett barn och även om jag avskyr när folk säger att man ska ta vara på tiden för att barnen bara är små en gång (jag blir så stressad av det) så tycker jag ändå att det hela har gett mig ett nytt och bra perspektiv på livet. Hur allting liksom är här och nu. Jag har tänkt ta med mig det in i 2020 och verkligen fokusera på vad jag ligger min tid och energi på. Vissa dagar som har gått nu har verkligen bara flugit förbi just för att jag har haft så mycket jobb och annat att stå i men jag ser det som någonting bra att jag är uppmärksam om det och har krävt en förändring av mig själv redan nu. Och den här upptäckten har också gjort att jag har varit 100 % närvarande resten av timmarna på dagen. Och då menar jag inte bara när jag är med Ted Louie utan även när jag är med Victor. Eller när jag tränar. Eller när jag pratar med en vän i telefon. Jag är i nuet och det var faktiskt länge sen jag verkligen var det på riktigt. Jag har som en av och på knapp nu, och mitt mål är att bli ännu tydligare med gränserna på vad jag faktiskt spenderar min tid på. Sen blir det problematiskt med tanke på det jobbet jag har och det har fått mig att verkligen fundera över det, vad jag vill med mitt liv. Vad som gör mig lycklig.

Just nu i livet, och kanske är det årstiden som bidrar till det, men just nu känner jag mig skör. Inte alls sådär stark som jag brukar känna mig. Jag tror att jag kanske är påväg in i ett nytt kapitel i livet helt enkelt. För jag märker hur jag ifrågasätter så mycket. Stora frågor. Främst om min egna lycka och vad som gör mig genuint glad. Och jag tror ju på nya kapitel och att utveckla sig själv. Och kanske har det varit väldigt intensiva år och nu när allting ändå har lagt sig, och livet bara faktiskt är, så får man såna här tankar. Och det behöver inte vara någonting negativt. Inte alls faktiskt. Jag tror att det är viktigt. Men det gör en känslig bara. Och lite liten, kanske för att man snart ska bli någonting större.

Oj, jag tänkte bara skriva ett litet kvällsinlägg om allt och ingenting och istället blev det såhär. Jag tror kanske jag bara behövde dela med mig av det just nu. Att jag är lite skör. Och det har jag nog varit ett litet tag. Och jag hoppas att det snart lägger sig, och att det nya kapitlet börjar. Eller jag vet att det snart lägger sig. Och att det nya kapitlet kommer att vara fantastiskt.

11 kommentarer

 1. Du är så klok!! <3 älskar dina inlägg om känslor och hur du sätter ord på en känsla som annars kan vara så svår att förklara. Jag känner mig också lite skör just nu, ibland får det vara så. Kärlek!

 2. Maja <3 Det här inlägget var precis vad jag behövde läsa, att det är okej att vara skör i perioder. Du är så klok på många sätt och vis och en otrolig förebild. Så jordnära och genuin <3
  STOR kram till dig, snart känner vi oss starka igen!!

 3. Jag har en fråga, som inte jag menar som kritik. Eller, jo det gör jag, men ställd på ett vänligt sätt hoppas jag. Hur tänker du kring din klimatpåverkan? Jag menar, du flyger ju mycket (vilket jag förstår kan behövas ibland då du bor där du bor), men vad jag ser här så konsumerar du ju mycket kläder och skönhetsprodukter, du har tre hem (återigen, jag fattar varför, men det vägs ju ändå in menar jag) och du har ofta samarbeten med företag som ju faktiskt går ut på att få oss att konsumera. Jag vet att en del klimatkompenserar men det verkar ju vara som en fis i rymden (men där kan jag ha fel) jämfört med vad t.e.x. en flygresa kostar på. En del drar ner på kött, men det gör ju inte heller så stor skillnad, särskilt inte som det är lätt att ta till andra saker som är lika ”illa” som kött. Om du eller någon annan är nyfiken på vad klädindustrin kostar på klimatet så kolla in avsnittet av Patriot Act på Netflix som handlar om fast fashion. Han är ju dessutom rolig och det är ingen tung dokumentär, utan ett satirprogram mer. Hoppas jag lyckades framställa min fråga utan att låta otrevlig, bara genuint nyfiken.

 4. Jag tänker att ja man ska ta vara på alla stunder i livet. Vare sig det är med barn eller inte. Men oavsett när folk tjatar om ”njut nu, de blir bara äldre” så känner jag jaha, men jag ska ju få göra sånt som gör mig lycklig också och det innefattar inte BARA ens bebis. Jag hade ju intressen innan och det är inget fel att ha det fortfarande, hade blivit tokig annars.

 5. Maja, du skriver så fint och sätter ord på så många känslor hos mig! Jag känner igen mig i sååå mycket av det du skriver. Kram <3

 6. Så fint att läsa dina inlägg alltid! Och alla kommentarer kring dem! Också haft en skör period och när man får läsa att andra också har det känns det enklare! Kramis

 7. Så fint att läsa. Du behövs i denna hektiska värld. Tack.

 8. Jag ska inte vara långrandig, utan bara bekräfta dig och dina känslor. Jag känner igen mig så mycket i det du skriver. Tack för att du delar med dig!❤

 9. Är också lite skör just nu och stundtals lite låg, jag tror precis som du att det har lite med årstiden att göra. November månad har varit extremt grå och mörk, väldigt få soltimmar! Men jag tror också att jag omvärderar en del saker, grubblar mycket, skapar ett nytt kapitel och försöker komma på hur jag vill leva mitt liv och inte ett liv som andra eller samhället tycker att jag ska leva. Så jag förstår dig precis!

 10. Hej! Underbara du! Du verkar helt enastående och jag skulle gärna vara din polare 🤗 har också tänkt på det där med att ta vara på tiden när barnen är små. Jag har två pojkar, en på 3 år och en på snart 5 månader. Ibland hinner jag verkligen inte med och det känns nästan bara krävande. Och då kan jag inte hjälpA att längta tills de är t.ex 5 och 8… sen älskar jag den här tiden mer än nånsin emellanåt. Tankar går upp och ner, fram och tillbaka. Och det måste vara okej. Kanske inte samma tanke som du hade, men kom och tänka på det och ville dela med mig. Ha det toppen, stor kram!

 11. Ett STORT tips är att ladda ner appen ”The pattern ”
  Man fyller i när man är född, vilken tid osv och så hjälper den en att förstå sig själv på en djupare nivå! Verkligen skit bra!
  Man kan även lägga i sin partners födelsedag och tid också! Stämmer in så bra det är sjukt coolt!

Skriv en komentar