Maja Nilsson Lindelöf

Hej Maja!

Tack för en fantastisk blogg och ditt mysiga lilla forum som skapats. Finns en blogg jag läser nuförtiden och det är din:)

Jag planerar just nu mitt kommande bröllop och jag skulle så gärna få lite tips/tankar från dig som nyligen (relativt) har gift dig. Jag förstår att man är jättenöjd med sin dag och att det är en av livets bästa dagar, men jag tänker att det trots det alltid finns saker man i efterhand kanske hade velat göra annorlunda eller ändra. Så till mina funderingar:
– Finns det någonting som du ångrar att du la så mycket tid/pengar/engagemang på?
– Finns det något du ångrar som du inte la så mycket tid/pengar/engagemang på?
– Hade du gjort andra val idag vad gäller färgtema/dekoration/klänning/styling etc? I så fall, vad?
– Finns det något annat du vill säga till mig som planerar en av livets största dagar?

Stort tack för all inspiration du ger!

Kram, Matilda

Hej <3 och vad roligt med en bröllopsfråga! Känns som för hundra år sedan jag var i bröllopstankar. Nu när jag har distans till det är jag så nöjd med allting och har insett vilken otrolig hets det är med allt runtomkring. Så länge man tycker att det är roligt så är det ju underbart men jag tror också att det enkelt kan dra fokus från det som är det allra viktigaste. När jag ser tillbaka på vårt bröllop så är det enda som fyller upp mitt hjärta och mina tankar kärleken som var under hela helgen. Hur våra nära och kära var där för oss och hur stark vår kärlek var dom dagarna. Det är som ett rosa fluffigt moln och många i vår närhet har sagt just det att de som stack ut med vår helg i jämförelse med andra bröllop var just känslan, av gemenskap och kärlek. Och jag tror nu såhär i efterhand att det berodde på (förutom att vi är väldigt kära i varandra och har världens finaste familjer) att så mycket annat hade varit i fokus det året att vi sket fullständigt i allt när helgen väl kom. Bara vi fick gifta oss så var vi nöjda. SÅ mitt första tips är att göra allt man kan för att bara fokusera på det absolut viktigaste, att man ska få gifta sig med sin partner. Jag kände att jag var tvungen att skriva det innan jag kommer till dina frågor för det känns som om att jag har sett det lite här och där att man enkelt på riktigt glömmer bort varför man gifter sig och det blir en hel cirkus istället kring allting. OCH så vill jag verkligen tipsa om Johanna Kajsons bröllopsbok! Där finns det en tydlig prioriteringslista man kan gå igenom med sin partner, där man bestämmer vad man just som par vill fokusera på. 

Men nu till dina frågor.

– Finns det någonting som du ångrar att du la så mycket tid/pengar/engagemang på?

Egentligen inte. Jag är ledsen att jag la så mycket tid och engagemang på människor året innan som totalt förstörde vår bröllopsbubbla, jag önskar att jag insåg snabbare att det här är bara att strunta i på en gång och inte lägga energi på istället för att älta och försöka få saker och ting att bli bättre. Efter nått år nu när man har pratat med många fler har jag hört att det här är ett vanligt fenomen, att många tar ett bröllop väldigt personligt och det kan vara störande att man under ett år får så mycket fokus. Vet en kille vars mamma bråkade hela sista månaden innan bröllopet och knappt kom för att hon inte hade fått reda på en liten detalj som hon tyckte ”att en mamma skulle få veta”, en syster som aldrig dök upp för att hennes barn inte var bjudna eller en pappa som svarade på osa-mailet att han inte skulle närvara. Förhoppningvis händer ju inte det här dig men jag varnar bara för mycket känslor för alla inblandade. 

I efterhand önskar jag nästan att vi hade skjutit upp bröllopet för det var alldeles för mycket det året som hände, samma år flyttade vi till Manchester och det var ju en förändring i sig som vi kanske hade behövt bearbeta utan att planera vilka blommor vi ville ha vid altaret. MEN förutom det så är det ingenting som jag kan komma på att vi ångrar. Jag tror dock att det också beror på att Krägga, där vi gifte oss var så ooootroligt bra vilket gjorde att inga pengar kändes onödiga. Hade det varit sämre service hade man kanske tänkt att man ångrade vissa snittar exempelvis, eller var maten kall hade man kanske ångrat det. Vi hade en väldig tur med stället vi valde så det är nog ett tips att verkligen göra research! Dessutom förstår ni ju också att mycket är tack vare Johanna! Hon fick oss att fokusera på vad som var viktigt och inte. 

– Finns det något du ångrar som du inte la så mycket tid/pengar/engagemang på?

Jag ångrar att jag inte kände att jag kunde ta mer tid på att hitta klänningen. Jag kände mig så otroligt stressad, nu idag, när jag mår betydligt bättre och har ett mer harmoniskt liv hade jag ju velat åka till London och testa klänningar MEN jag har bestämt mig för att släppa det en gång för alla nu. Sen ångrar jag att jag själv inte la mer tid på pyssel. Återigen fanns det inte ens i mina tankar att JAG skulle pyssla eftersom att livet var en bergochdalbana, men har man tiden så tycker jag att man ska göra en del saker själv. Typ dekorationer eller personliga lappar till bordsplaceringen eller något sånt. Jag älskar ju att pyssla och fixa så det ångrar jag att jag inte la mer tid och engagemang på! Hade varit någonting som bidrog mer till en fin känsla kring sitt bröllop tror jag.

– Hade du gjort andra val idag vad gäller färgtema/dekoration/klänning/styling etc? I så fall, vad?

Nej! Jag tror inte att man kan ångra saker, kanske hade jag ångrat mer om jag inte ser vår helg som den finaste helgen i hela livet. Låter väl så töntigt och man tänker jajaaa, men så som jag såg Victor den dagen och hur han liksom lös framför mig är någonting som gör att allt det andra inte spelar någon roll. Så jag ångrar ingenting! Och det bästa valet vi gjorde var att ha ett bröllop fritt från sociala medier, så det är ett tips. Många har sagt efteråt att man verkligen var i nuet och att man inte ens visste var ens telefon var (hur ofta händer det idag). OCH välj toastmasters med omsorg, Sanna och John gjorde halva vårt bröllop och vi är förevigt tacksamma över det. Och ett annat tips är att ta sig tiden att välja ut psalmer, dikter osv till själva ceremonin. Vi tänkte att det inte var ”så viktigt men vi gör det ändå” och vi är så glada över det, ceremonin är för min del det absolut finaste på hela helgen. Att få stå i en tyst kyrka och lova varandra evig kärlek framför alla vi tycker om, när vi sa löftena hörde man inte ens vad vi sa för att vi grät så mycket. 

– Finns det något annat du vill säga till mig som planerar en av livets största dagar?

HA KUL! Att gifta sig ska vara KUL. Och har du inte kul så trösta dig med att många säger att det är de mest stressande man kan göra, planera ett bröllop. Det finns en anledning till varför det existerar ord som bridezilla exempelvis. Men försök påminna dig själv och din partner att det här är någonting ni gör för er skull, för er kärleksskull. Skit i allt och alla andra. Det här handlar om er. Man får en dag i livet där man liksom på riktigt hyllar ens kärlek, se till så att ingenting förstör det. Och var ett team i det här, skratta, ha kul, njut. I slutändan är det bara ett jäkla bröllop, det som består är ni två, och kärleken. Precis som du skriver ”livets största dagar”, så är det absolut en fin dag, men dom största dagarna är ju dom tillsammans med den man faktiskt har valt att gifta sig med. 

LYCKA TILL! Det kommer att bli magiskt OAVSETT vilken färg du tar på blommorna, om luggen faller ner (som på mig) eller om ni inte gillar valet av förrätt när middagen väl serveras.

Alla andra dagar i livet handlar så mycket om allt annat än kärlek, låt den här dagen bara handla om det. 

7 kommentarer

 1. Undrar om det var jag som berättade det där med systern och barnen, eller om nån annan också varit med om exakt samma sak! En av mina systrar kom i alla fall inte heller eftersom inga barn var bjudna på festen. Bröllopet blev bra ändå även om det kändes hemskt innan!

 2. Tycker det är så fint av dig maja att ta tid att svara på dina läsares frågor och göra sådana här inlägg. Många bloggare vill ju bara marknadsföra sig själva (och en massa produkter) på sina bloggar men här inne är det verkligen en dialog.

 3. Hej fina, coola Maja!

  Jag är en riktig shopoholic och sitter just nu och scrollar runt efter kläder till vår julfest med jobbet i december (ja, ute i jäkligt god tid men tycker det är så kul). I min hjärna rullar repliken ”vad skulle Maja ha på sig?” för jag älskar din stil. SÅ för att underlätta mitt sökande så kanske du faktiskt skulle kunna göra ett inlägg om vad du skulle ha på dig? 😍 Vi snackar inte långklänning här utan snyggt, medeluppklätt men ändå lämpligt för jobbsammanhang (jobbar som redovisningsekonom på en stor byrå).

  Vore så gulligt av dig att hjälpa till!
  Och tusen kramar till dig!!!

 4. Hej, jag har oxå en fråga som jag undrar hur du skulle svara på, tycker alltid dina svar känns relevanta o genuina o ärliga så därför prövar jag. Jag har under en period nu jobbat utomlands som reseledare och ska snart hem igen till stockholm. Under mina 2 år som reseledare har jag blivit kär i en dansk kille och vi har nu sen en längre tid tillbaka bestämt oss för att flytta ihop tillsammans till Stockholm. Jag undrar bara hur de är att verkligen flytta till ett annat land? Inte liksom hur man får vänner osv men hur all process går till, är de krångligt o känns nästan omöjligt med papper o dokument som ska fyllas i, personnummer osv, banker , vet att man ska tänka positivt o de gör jag/vi men vill bara höra från en person som gått igenom de? hur va de för dig? Oxå att hitta jobb, nu vet jag ju att du jobbar med de som du gör så du liksom kanske inte har behövt söka jobb i de här andra landet. Men har du nån erfarenhet av de? Nu vet jag dock att Danmark o Sverige är väldigt nära och lika varandra i språk o kultur men skulle bara vilja höra om du har nån erfarenhet av att söka jobb o flytta o hur man går till väga. Vad tror du hade vart ett bra sätt att starta på?

  Tack så mycket för en super bra blogg. Kram.

 5. Fina Maja! ❤️

  Har du några tips till en snart 30-åring om hur man får lite självförtroende i sitt jobbsökande?
  Jag har nyligen blivit arbetslös (uppsagd pga kostnadsbesparingar) och jag går under av inre stress (men det vågar jag såklart inte säga till någon)! Jag har gymnasieutbildning inom ekonomi, YH-utbildning inom ekonomi och löneadministration, nästan 10 års erfarenhet av sälj och service men har på en månad ännu inte lyckats få ett nytt jobb. CV och Personligt brev är utformat tillsammans med en jobbcoach, har bra egenskaper och bra referenser.. känns som jag har alla rätt men får inte ens komma på intervju… känner mig så misslyckad 🙁

  Tacksam för din blogg där du alltid sprider positiv energi! Kram

Skriv en komentar