Maja Nilsson Lindelöf

MEN VART TAR TIDEN VÄGEN? Herregud så snabbt det går nu. MEN det är ingenting jag sörjer som jag kunde göra första veckorna, jag tycker att det blir roligare och roligare för varje dag och nu är vi ett team han och jag. Jag kan alla hans signaler och dagarna flyter ju på betydligt lättare nu än när han var två veckor gammal och vägde 2.5 kilo.

Ted Louie tre veckor gammal. Jag kan inte sluta skrattgråta åt dessa bilder. Så liten och skör, och vi hade inte fattat att det fanns nappar för olika storlekar he he he.

Det här med hans rutiner har vi inte riktigt ordning på eftersom att vi har rest en del han och jag och det har varit sommar. Men nu när vi är tillbaka här i England har vi redan börjat med tydligare rutiner vilket jag tror är viktigt för hans skull och även vår. Det är skönt att veta på kvällen att nu är det dags för bad, sen mat sen sova.

Just nu vaknar han redan vid 05.30 – 06.00. Tidigare sov han längre men nu har det blivit några tidigare mornar, det är ju även tidsskillnad från Sverige så egentligen blir det ju 07. Dock har han vaknat 07.30 både igår och idag så nu kanske det har vänt. Efter det äter han var tredje timme ungefär (ersättning) och vid 19 badar vi, sätter på oss pyjamas och till åtta försöker vi ha nattat honom. Han vaknar vid 12 och äter en flaska och även en vid 05. Han sover i sin egna säng och somnar oftast lättast av en tunn filt vid ansiktet och napp, vi behöver inte stå och vagga honom i timmar för att han ska bli lugn vilket är skönt tycker jag. Det jag ser framemot nu med rutinerna är att veta ungefär vilken tid han sover på dagen, typ klockan 12 sover han i en timme så jag kan planera mina dagar lite.

Han är superstark och vänder sig från både mage och rygg, Victor gick/sprang redan när han var nio månader och jag när jag var tio månader så det känns som om att Teddan kommer gå ganska tidigt han med. Han greppar nästan sina fötter och har väl typ hittat sina händer, han greppar saker mest hela tiden exempelvis mitt hår. Tänderna är på g så det dreglas och tuggas på händerna. Han har skrattat kanske fyra, fem gånger på RIKTIGT (han skrattar men inte sådär högt utan mer hääähääö) men ler mest hela tiden och pratar och pratar och pratar. Det finns ingenting gulligare än när han pratar. Han är också en bebis som gärna vill vara med, fick han bestämma skulle han redan kunna sitta i sin stol och han vill se vad som händer runtomkring. Han älskar sitt babygym och kan ligga där ett tag och prata med sin spegelbild eller djuren, så jäkla gulligt alltså. Han känner igen en och börjar bli lite mer blyg, eller blyg och blyg, mer att han vill gosa med mig när han är ledsen och det tog en sekund eller två att förstå vem Victor var. Min plan var ju att lämna honom på barnpassningen på mitt gym några dagar i veckan så att jag kan träna när Victor är iväg. Det är ju ett väldigt privat gym och vad jag har förstått max tre, fyra barn åt gången på barnpassningen vilket är bra nu i den här åldern men det känns sådär nu. Vill inte att han ska känna sig övergiven eller att det ska bli för mycket samtidigt som jag verkligen behöver träna och alltid har trott att det är viktigt för barn att inte bli isolerade hemma med sin mamma och pappa. Jag menar nu träffar han ju i princip bara mig och Victor vilket inte heller blir hälsosamt. Hmm vi får se.

Han väger runt sju kilo nu och har storlek 62/68. Jag har hört att storlek 68 är den bästa då dom kan ha kläderna längre, herregud vad dom växer och vad man spenderar pengar på kläder. Vi sparar allting och Sandra har sorterat allting här hemma till nästa bebis, så nu har vi märkta kartonger där alla storlekar står, så bra.

Ted Louie fyra månader och fyra dagar gammal <3.

Nu ska vi börja med att ge han lite plommonpuré och grejer vilket ska bli väldigt roligt. Min lilla älskling, så glad över att vara hans mamma. Så skönt att vara tillbaka i England, njuter hundra gånger mer nu av att vara mamma än vad jag gjorde sista tiden i Sverige.

11 kommentarer

 1. Hej! Så himla mysigt att du är här igen. Angående barnpassningen på gymmet tycker jag du ska känna efter vad som känns bra för er två. Jag har själv inga barn, men jobbat på förskola i flera år och märker tydligt, speciellt på de små barnen, hur deras anknytning till föräldrarna är, både gott och ont. Jag tror att det huvudsakligen handlar om hur närvarande föräldrarna är och hur mycket kärlek barnet får, samt att man ser sitt barn på riktigt. Och jag tycker du verkar vara en fantastisk mamma, och därför tror jag inte några timmar i veckan gör skillnad, men som sagt – ni bestämmer tillsammans. Lyssna in ditt barn och känn efter du också, hur du mår efteråt. För huvudfokus är ni två, strunta i folk som säger vad du ska och inte ska göra, du rockar!!

 2. Hej! Älskar att läsa om ditt liv med din familj, dina matlagningstips och dina rutiner och höstmotivation (jag är precis likadan btw). Men! Saknar er podd SÅ mycket. Det var ett så bra sällskap i öronen under promenader, städdagar eller bara när som helst egentligen. Ni är inspirerande och det är (förvånansvärt) kul att få följa någons vardagsliv med allt vad det innebär. Finns det någon chans att podden kommer tillbaka i framtiden? *hoppas*

 3. Hej Maja! Så roligt att du skriver igen, har saknat dina inlägg! Men alla förtjänar vi ett break! Hoppas du njutit av fulla muggar! 😁 Jag har en fråga angående Teddan. Hur gick det att vänja av honom från att sova tillsammans med er, till att sova i sin egen säng? Jag ska bli mamma i september och den här tanken går på helvarv konstant. Jag har hängt upp mig på det av någon anledning!
  Kram

  • Hon har redan skrivit ett långt inlägg om hennes förlossning för ganska länge sen. : )

 4. Hej! Tack för en härlig blogg! Angående att lämna på gymmet, gör det! 😀 Jag började lämna båda mina barn runt samma ålder o första tillfällena blev det kortare pass på runt 20-30 min men dom vande sig snabbt o var alltid samma personal vilket känns viktigt för mig. Jag har märkt att ju tidigare man vänjer barnen vid att mamma lämnar en kort stund men alltid kommer tillbaka, ju lättare går allt sen. Vid 9-10 mån blir dom flesta mammiga igen så då fick jag ibland avbryta träningen. Dom hämtar ju en om barnet är missnöjd. Att lämna så o vara själv en timme var o är fortfarande helt underbart. Ibland kunde jag bara duscha o basta. Träningen gjorde mig helt klart till en gladare mamma. Dagarna kan ibland kännas väldigt långa om man ofta är ensam under föräldraledigheten. Träning ger endorfiner! Kram

 5. Hei Maja! Jeg flytter til Oslo om noen dager for å studere, og det hadde vært veldig fint om du kunne skrevet et innlegg om din tid i Oslo! Hyggelige steder å spise lunsj, bra utesteder etc…

 6. Hej! Tycker det är jätte kul att följa ert liv i din blogg. När jag idag läste ditt inlägg ville jag bara ge ett litet tips från en 3 barns mamma… på bvc har de sagt till oss att det inte är bra att bada sina barn varje dag, många föräldrar har det som en kvällsrutin. Det bidrar till att idag får många barn problem med eksem, allergier m.m

  När mina barn var små badade vi dem ca 1 gång i veckan. Bebisar blir ju inte smutsiga på det viset. Ni gör ju såklart som ni vill, men delar bara,med mig av ett litet råd från bvc.

 7. Hej Maja!

  Min lilla dotter är född 26 mars så väldigt nära lilla TL. Jag ger också henne enbart ersättning (hon ville inte amma efter v3). Hur mycket ersättning ger du åt gången? Vi ger 180 ml 4-5 gånger om dagen. Vi har turen att inte mata alls på natten nu men jag känner att det bidrar till att det blir lite stressigt att få i henne 5 flaskor om dagen. En fråga till, pratade med en tjej i min mammagrupp igår och då sa vi att vi våda ibland upplever att det gör ont i äggstockarna och att magen är svullen. Känner du någonsin av det? Bara intressant att höra hur andra läker. Tack för en bra blogg! Kram

 8. Vilken goding 😍 Vad kul att du känner att det blir roligare ju äldre han blir nu!

Skriv en komentar