Hej! Älskar din blogg verkligen!! Jag ska på bröllop nästa helg. Älskar din långa blommiga klänning på bildera, var har du köpt den? Kram

Ni hittar klänningen här, även den från ASOS och på rea!

Inlägget innehåller adlink!

5 kommentarer

 1. Hej Maja!
  Den här kommentaren och frågan kanske inte alls passar till detta inlägg, men jag chansar.
  Min dejt/vän har generaliserad ångest och jag vet inte riktigt hur jag ska bemöta det alla gånger. Vad man bör ställa för frågor och bete sig. Har du några förslag och tankar? Hur vill du att din omgivning bemöter dig?
  Tack för fin blogg, kram!

  • Hej!
   Nu är inte jag Maja, men jag har GAD själv.
   Det jobbigaste för min del är när jag inte vet hur saker ska bli. Har så otroligt svårt att leva i nuet. Jag behöver en bekräftelse och känna mig älskad/omtyckt av folk i min omgivning. Jag är HSP också på allt detta, så jag kan vara så extremt känslig för situationer och stämningar. tar alltid åt mig och lägger det som hänt på mig själv. Jag tycker du ska vara dig själv men försök att vara lite extra tydlig mot din dejt/vän. Visa personen att du finns och att du bryr dig. Det behöver inte vara stora gester men säg något du menar en extra gång. Om du tycker att hen har ångest för en ”liten fjantig” sak, säg inte det, fråga vad som hänt och prata kring det om det behövs för att hjälpa hen ur det.
   Känner att det blir otroligt svamligt här men det är svårt att sätta ord på exakt hur man ska agera för det är också svårt att veta hur din vän/dejt har det.

   • Hej!
    Tack så jättemycket för ditt svar, det berörde mig mycket. Jag har hittills betett mig som vanligt när han känt ångest och lyssnat när han velat prata ut. Det svåra är att han kan bli så negativ och komma med småtaskiga kommentarer. Fast det beror väl på osäkerhet kanske?
    Precis som du så har han svårt att leva i nuet och behöver mycket bekräftelse.
    Känner du konstant ångest eller kan det gå dagar som du ”mår helt bra”.
    Känner du att du vill få frågan; Hur mår du?
    Är det klokt att fråga; Vad vill du göra om 10 år? Jag frågade det och han svarade, men sen kom jag på att det kanske inte är så smart med tanke på hans oro för framtiden.
    Han är en fantastiskt fin person, fast ibland hänger jag inte med då han mellan gångerna vi ses helt kan byta sinnesstämning. Nu vet jag det mesta om hans förflutna vilket är skönt då jag har lättare att förstå varför han reagerar som han gör i vissa situationer.

    Det blev lite frågor här, hoppas du har möjlighet att svara. Jag vill så gärna förstå GAD.

    Trevlig lördagkväll!

    • Självklart svarar jag! Tycker det är så fint att du vill förstå, det säger mycket om dig som människa.

     Gällande småtaskiga kommentarer tycker jag inte någon ska acceptera, jag brukar jämföra min ångest lite med pms ibland och tänka att man inte får bete sig hur man vill bara för att man mår dåligt. Man kan ju bli vresig eller vara låg, men tycker inte man ska vara elak eller att man ska behöva acceptera det som medmänniska (hoppas du förstår mig rätt)

     Jag har absolut dagar där jag är typ ångestfri och är ”normal”. Jag har inga problem med att prata framtid för jag är mer orolig över situationer där jag inte kan styra över utfallet, men att planera för vad jag ska göra om 10 år och prata pm sånt tycker jag är härligt. Ännu härligare när man pratat framtid med någon som man tycker om. Så jag tycker inte du ska vara orolig över det. Jag tror att det du gör verkligen räcker, du är förstående, vill lära dig mer och du verkar stå ut med att det är lite svajigt och kanske inte som en ”normal” relation. Jag tycker bara att det viktigaste är att du inte tappar dig själv och vad som är viktigt för dig i en relation för att du är så förstående gentemot honom. <3 jag kan såklart inte svara för hans gad och hur han har det med sin ångest men så upplever iaf jag det!

     Lycka till!<3

 2. Alltså jag skulle aldrig kunna bära likande klänningar eller med så mycket färger… men så fort du gör det så är det så himla fint! Orättvist haha

Skriv en komentar