Maja Nilsson Lindelöf

Så börjar semestern lida mot sitt slut, eller kanske inte, den behöver ju inte det om jag inte vill. Men jag vill börja skriva lite till er igen, jag har saknat det. Saknat er. Saknat att skriva. Första dagarna var det så skönt, all måsten som togs bort från mina axlar och jag hade tid att bara vara Maja. Vara fru och mamma. Vän och dotter.

Jag har slagits av några grejer nu när jag har varit offline och nummer ett är nog att omringa sig och i mitt fall framförallt, jobba med människor som förstår dig. Jonna, min projektledare, det var hennes förslag att jag skulle ta ledigt så hon fick ringa alla jobbiga samtal (och alla var så förstående, vi är trots allt bara människor) och allting sköts upp. Utan Jonna hade min stress varit så stor men nu bara försvann den.

En annan sak är att jag har älskat att vara offline. Jag har insett att jag har ett sånt magiskt liv, jag har sån tur med så otroligt mycket, att det vore slöseri att inte skapa mig en vardag där jag kan leva utan stress. Jag har levt mitt liv dessa veckor utan att känna ett behov att visa upp det för någon. Ingen stress att en bild måste upp eller att man kan ha missat någonting i flödet. Jag har levt mitt liv, som pågår precis just nu. Det jag tar med mig från det är att inte vara så mycket online längre. Jag kollar mitt flöde när jag vill, ibland varje dag, ibland inte på flera dagar. Jag ska hålla det så. Posta själv, när jag verkligen vill, inte för att jag måste, och kika efter inspiration själv, när jag verkligen vill, inte för att jag måste. Första dagarna funderade jag på om jag ens skulle fortsätta jobba med det här, att mitt liv passerar i revy framför mina ögon. Att jag missar min chans att leva ett magiskt liv.

Men sen nu, efter ett tag, så insåg jag att jag har saknat det, att jobba. Att ha en tillhörighet. Att jag älskar det här, allt jag har på gång nu. Så jag kan inte ta ledigt i ett år, eller, jag vill inte. Jag vill fortsätta på det här tåget. För det är jag. Idag hade jag en heldag planerad med Jonna och massa jobb väntade, jag var så otaggad igår, för jag är så trött efter dag två ensam med Teddan men imorse vaknade jag upp med ett pirr i magen. Jag behövde gå upp i tid och duscha för jag skulle göra någonting viktigt för mig själv. Det var härligt. Och jag behövde nog en semester för att förstå det. Att jag vill ha mindre tid online, men jobba som jag gör (med begränsade timmar som jag har gjort senaste halvåret), för kan jag hitta den balansen, så hittar jag min lycka. Jag vill ägna hela min tid jag har med Ted Louie och fokusera på honom och min familj, för att sedan kunna lämna iväg honom några timmar, och skissa på storslagna planer. Jag vill ha kombon. Jag kan ta semester hela livet om jag vill, jag hade ”semester” i tre år när jag bodde i Lissabon, men det passade inte mig och jag hade glömt bort det lite. Lyxen att ha en tillhörighet. Lyxen att göra någonting man brinner för.

Foto: @capturedbymiray

Så jag ska börja skriva lite här igen, då och då närmsta veckorna innan jag är tillbaka i England och min semester är slut och min älskade vardag börjar igen. Men om ni inte är där än, om ni är inne på sista veckan jobb innan fyra veckors semester, eller om ni ska jobba hela jäkla sommaren men behöver en break från sociala kanaler så gör det. Kika in här i augusti igen istället. Slösa inte tid på att läsa någonting om det inte ger dig något. Och skit i att skrolla på instagram. I lördags hade jag en dagsfest för Victor som blir 25 år snart och jag la inte upp en enda story eller bild. Jag tänkte bara på Victor, mina vänner och öl. Och det för jäkla fint. Det var livet.

40 kommentarer

 1. Wow Maja. Ditt inlägg gick rakt in i hjärtat. Du skriver så bra att man inte kan bli annat än berörd. Fortsätt gör det du gör, o gör det för dig. Du är en sån otrolig inspirationskälla så du anar inte. Magisk ❤️

 2. Tänk om fler vore som dig, tack för att du gör det du gör ❤️ Får alltid en ny energi av dina inlägg här eller storys på instagram. Åter igen tack ❤️

 3. Alltså jag låg här i sängen och strökollade insta när du kom upp i instastory att du uppdaterat bloggen, jag skrek JAA rakt ut så min sambo blev livrädd. Men ja så glad blev jag att du fick lust att skriva ett blogginlägg! Du är en stor inspiratör för mig och ja jag håller med dig om att ta paus från sociala medier gör en mycket gott! Hoppas du får en fortsatt fin sommar!❤️

 4. Så underbart Maja! Men måste erkänna att jag saknat
  dig här och på Instagram 😍

 5. Härligt att höra att du haft en så bra semester, och kloka ord! Välkommen tillbaka, du har varit saknad ❤️

 6. Julia Törnqvist Svara

  MAJA ❤️
  Vilket inlägg! Du är livets inspiration ❤️
  Underbart att du fått vara ledig o bara vara Maja, fru, mamma, vän o dotter. Jag ÄR SÅ GLAD att läsa från DIG! Som jag har längtat och saknat dig här ❤️ Ska bli underbart att få läsa om din fantastiska sommar här framöver 😘
  KRAMAR ❤️❤️❤️

 7. Emma Eleonora Svara

  Underbart! Underbart att ditt ”break” varit så härligt! Underbart fint att se ett nytt inlägg här på din blogg (det har varit efterlängtat)! Underbart att du ska ta det i din takt! Helt rätt beslut! Kram

 8. Åh vad härligt, jag har saknat ditt bloggande!! Du är en sån inspiratör Maja & älskar att få följa med i en del av ditt liv! TACK ❤️

 9. Kan bara hålla med om ovanstående, ser fram emot att kika in här igen framöver (och på insta!) 😍

 10. Inspirationskälla och förebild, det är något som du är. Vill bara säga tack❤

 11. Bästa Maja!!
  Har kommit på mig själv att varje dag sen du tog semester kika in här av ren vana. Jag har saknat det och jag har saknat dig och dina kloka underbara ord!!! Njuuuut av Sverige och den svenska sommaren med din familj och alla dina vänner innan ni åker tillbaks till England. Det lyser om dig och det märks verkligen att du mår så bra av att vara omringad av nära och kära. Ta hand om dig och fortsätt vara så fantastik som bara du kan vara. Många kramar ❤️

 12. Välkommen tillbaka älskade!😍
  Och måste säga att allt du skriver ger mig något, livets inspiratör är du <3

 13. Men åh hur gulliga är alla läsare!??!?!! Så imponerad och lycklig av att läsa fina kommentarer.
  Har också saknat dina uppdateringar men förstår det underbara med att ha kopplat ur ALLT. Det behövs för att bli påmind. Stor kram till dig fina!

 14. ÄNTLIGEN!!! Som jag längtat!!! Men som jag varit glad för din skull att du stressat ned och haft en härlig ”riktig” semester. DU är min förebild, trodde aldrig jag skulle kunna se upp till någon, men det gör jag. Så mycket!!! Tack Maja, du är min stora stora förebild❤️

 15. Härligt att du haft det så bra men måste erkänna att det är sjukt kul att du e tillbaka❤

 16. Som jag har saknat dig men SOM du var värd denna semestern, herregud! Så himla fint inlägg. Vi borde verkligen reflektera över det där. Jag har sån stress hela tiden när jag tänker ”men Gud jag glömde ta bild till bloggen, glömde ta bild på maten” osv, det är inte hälsosamt. Man kanske skulle ta lite semester från internet, det behöver vi nog alla. Tack Maja för din fina reflektion <3

 17. Maja du är lika så för många andra, min inspiration och jag ser upp till dig otroligt mycket. Din inställning till livet och hur du framstår är helt fantastiskt, blir så peppad och det får mig mer positiv! Kul att du är tillbaka, du har varit saknad!

 18. Det här var ett så fint inlägg maja, känner verkligen att denna blogg har blivit nästan som en safe-space. Känner verkligen någon lite skum ro eller peace när jag läser det och varenda inlägg du skriver får mig bara att utvecklas och börja tänka i nya banor. Din blogg ger mig något, den får mig att vilja utvecklas och jag verkligen älskar det. Älskar dig, och jag är så glad att en bloggare som dig finns här – du gör skillnad maja! Ta hand om dig själv också, blogga när du känner att du vill för när något blir ett måste blir det ofta en börda för hjärtat. Massaaa massa kramar från en ung tjej som älskar din blogg <3

 19. Finaste du! Valkomen tillbaka och tack gode gud att du inte lagger av, vi har saknat dig!!

 20. OJ vad jag behövde detta inlägg! Och så härligt att höra från just DIG, Maja. Har verkligen börjat känna att sociala medier tar över min fritid, och rädslan att ”missa” något – men det är ju det RIKTIGA livet man missar då! Ska verkligen ta en paus under min semester om två veckor. Tack för ett underbart inlägg som vanligt ❤️

 21. Du är ju helt enkelt bäst! Du övertygade mig, jag ska radera Instagram-appen under min semester med min fästman. Bara vara, med honom <3

 22. SÅ kul att du är tillbaka! I den mån du känner för såklart , det gör du helt jävla rätt i! Du är grym och du inspirerar så mycket! 😍😍

 23. Tack för inspiration till hur jag bättre kan ta hand om mig själv. Ta hand om dig 🥰

 24. Vet inte vad mer man ska säga än att du är helt fanstastisk, en sån enorm förebild, inspiration och att dina ord väcker så många känslor och det är så fint 💗💗 du är så värd allt fint i livet

 25. Vart är din ursnygga glittriga klänning ifrån? =) Skulle bli så tacksam för svar!

 26. Välkommen bästa Maja. Som vi alla saknat dig. Allt du skriver går alltid i hjärtat och hjärnan. Så smart och fin du är på alla sätt. Tack för att du delar med dig precis som du gör. Finns ingen som dig. Unik på ett helt fantastiskt sätt. Träffade några nu på semestern i Spanien, som kände Victor på gymnasiet och de sa massa härliga saker om honom och dig. Jag frågade direkt om de träffat dig hahah. Du är en förebild för livet! Puss

 27. Maja❤️❤️❤️ Du er så inspirerende! Alltid gjør det som gjør deg lykkelig ❤️

 28. alltså bästa <3 <3 jag har faktiskt tagit bort insta och snap nu i veckan och tycker det är så skönt. Jag har varit sjuk ett tag och både jag och min sambo märkte hur dåligt jag mådde av att se andras liv hela tiden och jämföra mig med det jag inte kan göra längre… och den här veckan har varit fantastisk. Jag fokuserar på det jag vill och kan och är en mycket bättre sambo och partner <3 Jag går runt och fixar hemma, planerar små projekt som jag klarar av och jämför mig inte med att någon annan kanske gjort 10gr så mycket på en och samma dag. Vi alla är olika och att exponeras utav andras liv hela tiden skapar så mycket stress och gör att man försöker leva deras liv i stället för ens egna. Tusen kramar till dig och njut nu av denna underbara insikt som du fått under din semester. <3

 29. Vad roligt att se att du fått vara ledig och att du mår bra!! mår du bra mår vi bra ska du veta. När du tar hand om din hälsa och sätter den först inspirerar du oss alla andra att göra precis samma, det är så fint att se Maja <333

 30. Åh vad fint skrivet Maja! Verkligen så tänkvärt för alla i dessa tider tror jag. Jag blir ofta besviken på mig själv för att jag inte låter mig ta paus, att jag ”måste” kolla mobilen, flödet och uppdatera… Jag älskar det, precis som du, men ibland måste man ju ge sig själv lite ledigt från sociala medier och den biten för att sedan uppskatta det lika mycket igen. Ja, du har så rätt & jag ska försöka bättra mig, men det här inlägget gav mig verkligen motivation att försöka!

 31. Hej! Jag ska på bröllop i oktober månad. Kan inte du tipsa om några lite mer ”höstliga” klänningar att ha då? Koden är mörk kostym, så ska vara till över knäna 😊

 32. Vill bara skriva ett stort TACK för ditt mod och dina ord.
  Sen julen 2018 har jag slutat helt med sociala medier, pga att jag inte mår bra av all jämförelse jag gör då. Nu sen några veckor tillbaka har jag tyvärr börjat ”fuska” och titta in då och då, och direkt mår jag dåligt igen. Nu mer övertygas än någonsin, ska jag sluta igen. Med undantag för några få bloggar som bara ger mig positiv energi, däribland din. NJUT AV LIVET MAJA, FÖR DE SKA JAG – HÄR & NU. Och Tack!!❤❤❤

Skriv en komentar