Maja Nilsson Lindelöf

Hej <3 Har spenderat senaste halvtimmen med att läsa era fina kommentarer från mitt senaste inlägg. Har läst högt för Victor och hjärtat känns lättare nu. Och den där jobbiga känslan över bröstet. Det är någonting med att höra andras åsikter kring just ämnet ”mamma” för man är så hård mot sig själv och att få höra att det är okej, att det är bra och rätt känns så fint. Att det faktiskt är okej. Att man bara är människa. Tar med mig så mycket av det jag har läst och några citat har fastnat redan nu som jag kommer att tänka på när det känns jobbigt. Så tack så väldigt för det, betyder så mycket och det vet ni ju men ändå.

Idag var det sommar i Stockholm och efter en seg morgon hemma tog vi oss ut till Djurgården för att möta upp Kenan på en lunch. Victor är hemma igen och idag var det riktig semester-känsla i vår lilla familj. Sommar i Sverige.

Jag åt pizza till lunch och efter det tog vi oss på en liten promenad vid vattnet. Vi bor relativt nära Djurgårdsrundan så jag ska lära mig rutten och sen få till dagliga promenader med TL där. Victor har ju ett tydligt träningsschema han måste följa och vill vi båda träna kommer halva dagarna gå utan att vi kan hänga eftersom att en måste vara med TL så jag får satsa på promenader nu så får jag springa iväg till gymmet dom dagarna Victor är ledig. Men den här rundan har man ju hört mycket om och det var faktiskt magiskt där ute så jag ser framemot alla promenader jag ska ta nu.

Som en idyll!

Sen blev det en fika i skuggan innan vi åkte runt på ärenden, har införskaffat oss TV till lägenheten och så har vi städat undan här hemma. Så skönt att vara två igen. En stor eloge till alla föräldrar som är ensamstående, herregud. Det som fascinerade mig mest var hur lite man fick gjort. Och när man väl fick en lucka var man ju för trött för att ta tag i någonting. Och då har jag bara en tvåmånaders tänk när man har fler barn, my gad.

Sommaren är iallafall här och jag njuter. Eller försöker varva ner så gott det går. Har lite att stå i men nu är min lugna man hemma som alltid får mig att varva ner och inse att saker och ting alltid löser sig. Lite rädd bara att den här sommaren ska flyga förbi och att jag knappt känt mig ledig och lugn utan bara har försökt få ihop all logistik och glömt bort att njuta också. Livet är ju nu.

13 kommentarer

 1. Såg dig där ute på en sån elspark-historia idag 😃 hörde nån som susade förbi och kände igen din röst och blev ståendes lite starstruck med min gnälliga bebis i famnen hehe. Ni såg iaf så kära ut och det är få som kan se stylish ut på en sån muppig elspark så heja dig 👊🏼😍

 2. Ne men herregud, hur stor har inte Ted Loui blivit?? Gud vad tiden går snabbt! Fina ni!! ❤️

 3. Bästa Maja! Dina inlägg får mig alltid på bättre humör. Kärlek <3

 4. Du er så goals og TL har blitt så stor og er så søøøt! 😀

 5. Det är såna här bilder och inlägg som får man att ifrågasätta mitt val av att flytta från Sthlm till Göteborg …. Stockholm är ju så fint! För alltid mitt hem oavsett!♥️♥️♥️

 6. Hej Maja!
  Gå även i Hagaparken, sååå fint och alldeles ut med vattnet ! Springer alltid där dom få gångerna jag är i Stockholm. Kolla också efter ”Hälsans stig”, uppmärka promenadrundor ♡

  • Håller verkligen med! Klart underskattad del av stan. Brukar gå hela Brunnsviken runt när jag är hemma i Stockholm, tar ca 2 timmar i maklig takt. Magisk promenad och inte lika folktätt som den mer kända djurgårdsrundan ☺️

 7. Hej Maja!

  Med risk för att låta gammal (jag är klart äldre än du men gammal, bah!) så måste jag ändå säga en sak om den där tiden du är i nu (och kommer att vara i ett tag), den med riktigt små barn. Mina tjejer är nu åtta och tio år och det jag minns mest från den första tids. är hur så många sa till mig hela tiden att ”njut nu, den här tiden kommer aldrig tillbaka.” Och nä, det är väl sant. Tack och lov. För även om den där tiden var helt fantastisk så var den också stundtals jättejobbig. Min man är inte fotbollsproffs men har alltid rest otroligt mycket så jag har ofta varit ensam med barnen. Och min slutsats är: det GÅR inte att njuta precis hela tiden. Det ÄR inte njutbart hela tiden. Men när man inser det, och accepterar det, så kunde åtminstone jag faktiskt njuta mer, hur bakvänt det än låter. Och för mig har det också alltid varit enklare att njuta av barnen om jag har fått tid för mig själv också, det har varit – och är – superviktigt för mig. Sen vill jag bara sluta med att säga att oavsett hur mysig den för första underbara bebistiden är så blir det bara bättre, och bättre och bättre, och roligare och roligare och roligare, tycker jag. Jag har aldrig njutit så mycket av att vara mamma som jag gör just nu.
  Heja dig och ha en skön sommar med din familj. Kram

 8. Jag kan verkligen rekommendera att gå på pass med bebis. Med första barnet gick jag på Strong mama på SATS och denna gång på något liknande på Nordic Wellness 👍🏻 Så slipper man krångla med barnvakt mm och ändå hinna träna. Kram!

 9. Vi som bor i Vasastan har ännu närmare till Hagaparken. Superfint med vatten och Hagaslott. Sen kan man ta en fika eller lunch vid Koppartälten. Du kan även springa/promenera i Lill-Janskogen, jag bodde högst upp på Odengatan förut och jag tog alltid min joggingrunda i Lill-Janskogen eftersom det är närmast dit. Djurgården är ju också såå fint men det blir en himla lång promenad om man först ska gå dit och sen ta sig runt också 🙂 Välkommen till Vasastan btw, jag är från Kvicksund och har bott här i Vasastan sen jag flyttade upp för 8 år sen, det är en underbar stadsdel!

Skriv en komentar