Jaha så var man på sin första riktiga jobbresa och det var med Loreal Paris. Det är tur att jag har så fantastiska människor runt mig som har fått påminna mig om hur stort det är för annars hade jag nog inte förstått det. Flera gånger under resan sa Victor att han var så stolt över mig och efter att jag har kommit hem har alla nära och kära frågat om resan. Det är så fint. Ibland har jag tyckt att det är svårt med mitt jobb, att man kan tro att man inte behöver bekräftelsen från sina nära för att jag får sån otrolig fin feedback av er jämt. Men det väger ju någonstans mer, när min mamma delar en bild på mig och skriver att hon är stolt. Eller att Victors bror frågar det första han gör hur det har gått. Hur som helst, jag är så glad att jag tillslut åkte. Det kändes såklart inte självklart med tanke på hur liten min lille son är men han var med sin pappa och det gick hur bra som helst. 

Vi spenderade ju två dagar i Nice först. Där vi bland annat tog promenader.

Och vi åt god mat. Oj vad jag gillar det franska köket. Fisk och skaldjur och sniglar, mumma.

Jag såg ut såhär en dag! Kjol från Zara och även bodyn därifrån! Min jeansjacka ni har frågat om kommer ifrån Balenciaga! Jag köpte en fin present till mig själv på Chanel. Tyckte att jag förtjänade det, jobbar trots allt en hel del nu förtiden. 

Det var otroligt fint i Nice, vill åka tillbaka någon gång och då är det förhoppningvis lite finare väder.

Så glad att vi fick några dagar tillsammans också. Att vara vuxna tillsammans i nya miljöer. Och inte gravid hemma i huset i England.

Sen kom lördagen och jag skulle möta upp dom andra it-girlsen i norden och teamet från Loreal och Kicks. Jag brukar ju aldrig gå på event eller liknande resor som den här, det har aldrig lockat mig, men det här var över all förväntan. Alla tjejerna var helt underbara, verkligen. Och vi blev snabbt ett litet tajt gäng. Det var dessutom så otroligt härligt att faktiskt få äta lunch med ett gäng tjejer i samma bransch. Vi delade med oss av tips, tankar och åsikter. 

Vi blev sminkade inför fotografering, jag blev så otroligt nöjd och ska helt klart kopiera hela den här looken igen. Ofta fastnar man vid det man är bekväm med, för mig beigt och guldigt, men har blivit mer och mer inspirerad desto längre jag jobbar med Loréal, smink är ju även det att sätt att uttrycka sig på precis som kläder.

Voilaa!

Processed with VSCO with h3 preset

Sen fotade vi i flera timmar, väldigt roligt faktiskt.

Vi bytte looks och fick fota i en studio! Alltså ÅH DET VAR SÅ ROLIGT. Sån DRÖM! Har världens roligaste jobb.

Sen blev vi sminkade och fick håret fixat innan det var dags att svira om till kvällen. Och så fick jag pussa lite på TL också, viktigt för mamma-hjärtat.

Sen väntade mingel med hela Loréal som var nere på fimfestivalen! Innan vi åkte iväg till röda mattan där det var förbjudet att ta bilder.

Vi såg en fransk film och det var en otroligt häftig upplevelse. Att få se en film på filmfestivalen i Cannes. Vad är det som försiggår. Efter det åt vi middag och drack vin i stan, jag kom hem vid två med klackarna i handen och lycklig i själen.

Sen kom söndagen och jag och grabbarna åt frukost på rummet medan jag gjorde mig ordning för dag två, workshops väntade.

Vi fick höra om kampanjerna inför hösten och vintern och fick spendera en hel timme med Val Garland där vi fick tips om smink, skönhet och allt det där. Väldigt inspirerande och det enda jag ville göra när jag gick därifrån var att sminka mig med eyeliner i rött och ha lila läppstift resten av livet.

Efter det åt vi en hejdå-lunch allihopa innan jag mötte upp grabbarna som hade checkat ut och vi tog oss till flygplatsen. En så rolig och viktig helg för mig som person. Maja is back och jag har aldrig varit mer motiverad på att få vara mamma OCH uppnå mina drömmar. Ett tack till Viggis också som följde med och gav mig noll dåligt samvete, utan bara var den perfekta pappan och mannen som han är.

27 kommentarer

 1. POWERmorsan! du är så driven och gjorde helt rätt med resan ju 🙂 får sån inspiration av dig nu inför livet med mina små tjejer 🙂

 2. Men alltså du är en sådan power-kvinna! Vi behöver fler som dig Maja. SÅ kul att du gör allt detta!!!

  Och du och Victor, sättet ni stöttar varandra i livet. Önskar att varenda människa skulle läsa dina inlägg och inse hur man lever tillsammans så alla får lyckas på sitt sätt!

 3. Power pga? 😂 Vilka är inte powerkvinnor i så fall? Sminka sig och ta bilder är liksom inte power.

  • Men hallå ”Cg”, ”J” ”KU” ”JU” eller vad du nu vill kalla dig, jag måste ju ha massa power som får dig att klicka in här flera gånger om DAGEN i snart ETT år och skriva elaka kommentarer. Har nog 100 raderade kommentarer från din ip-adress och även när vi blockerar så skapar du nya, det är power ändå, att få en människa så intresserad av en.

 4. Får så mycket energi och motivation till att uppnå mina egna drömmar av att läsa din blogg 🙂 Fortsätt med allt du gör för du är grym! Och du, vart är den röda klänningen ifrån? Är helt kär!

 5. Krävs bra mycket mer power att resa med bebis, nätverka, mingla och göra fotojobb än att sitta hemma i mysbrallor, klaga och va bitter som många är! (Inkl. mig själv ibland)

 6. Helt rätt och riktigt. Bra att V också få vara lite själv med er son tror jag. När min förstfödde var 3 mån jobbade jag. Sonen var hos mina föräldrar och jag cyklade dit på rasterna och ammade. Många tyckte det var konstigt. Men jag kan inte tänka mig att i gamla bondesamhället att man var med sina barn jämt jämt när det skulle skördas och liknande. Alla får hjälpas åt. Att klara allt själva och även veta allt bäst själva ger ensamma och ledsna mammor…. tror jag! Puss

  • ÅH vad jag behövde läsa den där kommentaren! Gjorde det lätt för mitt mamma-hjärta! <3 Stor kram och tack för att du skrev

 7. Fyfan vilken elak kommentar. Har man inget snällt att säga behöver man inte säga någonting alls. Maja är grym och en stor inspiration för alla nyblivna mammor och för alla som vill göra karriär!

 8. Maja! <3
  Det är alltid lika roligt och inspirerande att läsa din blogg och kolla dina insta-storys! Jag är dock såååå nyfiken på vad som väntade i Gant-påsarna du fick häromdagen så kan du inte göra ett litet inlägg om dessa? 🙂
  Jag önskar dig en helt underbar och skön sommar med dina grabbar, familj och vänner! Ta hand om er! Kram <3

  • Åh så fina ord! TACK <3 Jo jag ska visa er, fick så fina kostymer och klänningar det är inte klokt! Stor kram och ha en fin sommar

 9. Tycker att du är helt fantastiskt på ditt jobb och en underbar mamma till din son. Har följt dig länge och tycker att du är en intressant person med sunda värderingar! Men, jag måste vara ärlig att säga att på senaste tiden så känns det som att du blivit ytlig på nått vis :/ självklart förstår jag att ni har högre standard än dom flesta, men visar du en klänning så kostar den liksom minst 5000 spänn, Skor för flera tusen, och allt är lyx lyx lyx! Känns så tråkigt med tanke på att du säkert har en bred målgrupp som inspireras av dig. Hoppas du förstår.. kram på dig!

  • Vad tråkigt att höra! Däremot tipsar jag ju majoriteten om gånger om saker inom rimliga priser, att jag hade en dyrare klänning i Cannes speglar ju inte hela min stil eller vad jag vill inspirera till! Tipsade senast i veckan om klänningar från Nelly och igår gick jag runt i en klänning från H&M för tre hundra kronor! Har även fått någon kommentar om att jag har blivit mer ytlig sen podden la ner vilket för mig bara blir ett kvitto på att jag inte längre är för privat utan håller jobbet för sig. Det är skönt för mig att inte alla vet allt om mig jämt! <3 Kram

 10. Hej Maja,
  Jag har gått tillbaka och läst din blogg från början och det är så coolt att se hur långt du har kommit med din karriär. Mycket som du skrev om i början av bloggen har slagit in även saker privat. Jag blir själv inspirerade av börja skriva dagbok för att kunna gå tillbaka och se hur mycket man utvecklas på bara två år som människa men även i sin karriär.

  Grattis till all framgång! Så häftigt att allt finns dokumenterat från början.

  • Men wow vilken fin kommentar! <3 Otroligt fint! Och så fin tanke att skriva dagbok, jag kanske själv ska gå bak i arkivet och se vad som har hänt egentligen. Man glömmer lätt det. Stor kram och tack för att du läser min blogg <3

 11. Moa Davidsson Svara

  En sak jag alltid undrat när ni influencers fått kommentarer från läsare som säger ”det ni gör är så bra” och då undrar jag- vad är det ni gör? Vad gör du Maja som du tycker är bra och bidrar med något gott till alla följare? Tänk bort allt ytligt- vad finns kvar? Tycker du t.ex. att ni influencers bidrar med lika mycket till världen som t.ex. Greta Thunberg?

  Är bara nyfiken vad som egentligen finns bakom allt det ytliga. Och jag hoppas att min kommentar inte uppfattas allt för fel.

  • Såklart Greta bidrar till mycket bra här i världen (hon är så cool och fantastisk) men jag fick ett mail senast idag om hur jag har fått en ung kvinna att komma över sin bulimi, då måste jag göra någonting rätt tänker jag och det är jag stolt över! <3

  • Kände att jag också ville svara på detta. ”Det Maja gör så bra” – jag läser bloggen/instagram för att jag blir inspirerad av affärsdrivet i kombination med att fortfarande vara mänsklig och ha fötterna på jorden (bedömning utan att känna Maja privat). Det är nog lätt att måla upp bilden av att andra lever perfekta liv och då tycker jag det är skönt att läsa om ex. Maja som säger att hon också saknar familjen i sverige, att det finns nackdelar med att bo utomlands yada yada. Har aldrig upplevt att Maja inte visat tacksamhet mot det fina i det livet de lever, men också gett en ärlig sida av att allting kan inte ALLTID vara perfekt.

   Så som svar på din fråga det behöver inte alltid vara världsrevolutionerande att läsa en blogg. Att man gör något bra betyder inte att man räddar världen varje dag. Jag känner igen mig mycket i både kärleken till ens nära, men också i hur glad materiella saker kan göra mig. Som att fixa iordning sig och känns sig jävligt snygg en kväll. Tycker Maja visar jättebra att bara för att man har ett ytligt intresse betyder det inte att man är en ytlig person och det är verkligen inte alla som lyckas med den balansen.

   Maja kanske inte alltid räddat världen men hon har många gånger räddat min värld och fått mig att känna mig lite tryggare och starkare i mig själv och det är också jätteviktigt.

 12. Du är bäst Maja! Sluta aldrig med det du gör och ha inte dåligt samvete! Du verkar vara en fantastisk mamma och du inspirerar oss härinne varje dag! <3

 13. Det är såå inspirerande att läsa din blogg? Dör för det randiga kostymsetet du har på bilden ovan. Vart är det ifrån? Letat ihjäl mig efter ett liknande länge<333

Skriv en komentar