Maja Nilsson Lindelöf

Jag fick sån fin respons när jag skrev det att jag ibland inte vet hur jag ska blanda in TL i mina inlägg så jag mixar lite som jag har gjort hittills, inte för mycket och inte för lite, lagom. Jag tänker att är man inte intresserad kan man ju bara vänta till nästa inlägg! <3

Jaha tiden har sprungit iväg. Och jag har varit mamma i sju veckor men det känns som hela mitt liv. Den finaste och mest vanliga komplimangen jag har fått sedan han kom är att det verkar så naturligt för mig och oss och det är det verkligen. Flera gånger har jag och Victor pratat om att det inte är så jobbigt som alla säger och hur bra vi har det, förstår såklart att saker som vår städhjälp och mitt och Victors jobb bidrar till en väldigt stor del av det. Samt att TL är en väldigt snäll bebis Dagarna är verkligen, fantastiska. Och oftast är vi oense om vem som ska ha honom och inte tvärtom (förutom på nätterna he he he).

Jag har iallafall slutat amma helt. Efter att vi var i London och fixade hans pass, och då en hel dag gick utan att jag ammade så funkade det inte längre. Han bara låg där vid tutten och glodde och jag läckte knappt. Det var som att hela fabriken la ner och sa ”vet du vad, nu har vi försökt få igång den här mjölken i en månad men det går inte”. Och det har varit så skönt för mig. På en gång då fick vi delat ansvar här hemma och allting flöt på betydligt bättre. Han var mätt och glad. Jag var utvilad och lugn. Och Victor kom in och tog på sig halva ansvaret med maten på en gång. Så efter det blev det så enkelt med hans rutiner för oss och det har varit en sån lyx att Victor har det jobbet han har. Jag och TL spenderar förmiddagarna tillsammans, vi går milen ihop (då sover han oftast), vi äter frukost, myser, tvättar, sen vips är klockan 14 och Victor är hemma och tar honom och då jobbar jag några timmar.

Även om det är väldigt slitsamt att få barn, och låt oss vara ärliga, man är inte alltid jättetrevlig mot sin partner så är jag väldigt glad över att vi har blivit ett sånt team på en gång här hemma. Även om det är 2019 så tror jag att det enkelt blir så att mamman tar på sig mer ansvar och jag kommer på mig själv bli imponerad av Victor (okej jag har alltid vetat att han skulle bli en bra pappa som skulle ta ansvar men wow det här är över all förväntan). Jag skäms nästan över att ens ha tänkt att jag tar mer ansvar för det gör jag absolut inte. Han kokar flaskor, tvättar pyjamaser, filar naglar och byter blöja oftare än vad jag gör. Får nästan be om att mata han oftare för att han ens ska komma ihåg att han har en mamma he he.

Han äter var tredje timme nu, 09, 12, 15, 18, 21, 24 osv osv. Just nu 5 oz vilket jag tror motsvarar 140 ml eller något sånt. Han sover oftast mellan 21 och vid midnatt väcker vi honom för mat. Sen väcker han oss vid 03 och 06 för att han är hungrig och vid nio vaknar vi alla. Så otroligt skönt för oss alla och på nätterna blir han matad i sömnen i princip däremot gav vår barnmorska tipset att på nätterna börja ge mindre mat så att han lär sig att man sover på nätterna och äter på dagarna. HAHA om man hade en kamera på oss på nätterna. Vi bestämmer aldrig vem som gör vad utan en kan ge mat vid 03 och när han sen vaknar igen vid 06 så beror det på vilket mode man är i. Man kan vakna av att Victor står yrvaken vid sidan av sängen med honom i famnen och bara säger ”här” och lägger ner honom jämte mig. Eller så knackar jag på Victor och säger ”din son är vaken”.

Han sover i sin säng nu jämte oss, men vid sex lyfter jag över honom till oss, mest för att jag vill gosa. Han somnar av sig själv ofta, det räcker att man lägger honom i sitt babynest med en hand över magen då och då så somnar han själv. Ligger och joddrar lite sen blir det tyst. Det är väldigt skönt, det gör saker som att duscha och fixa sig i ordning enkelt. Man lägger honom där så somnar han tillslut bara man pratar lite med honom eller sätter på lite musik. Det är häftigt hur man märker att dom är människor även om dom är så små, han kan bli uttråkad eller bara känna sig ensam och en lätt hand eller klapp gör honom lugn igen. Så coolt tycker jag.

Han är mer vaken nu på dagarna vilket är väldigt roligt, och har börjat le åt oss och man ser att han känner igen oss vilket gör en helt överlycklig. Och han blir bara tjockare och tjockare, och gulligare och gulligare. Han vägdes i veckan och då var han uppe på 4,200 kilo!!! Betydligt större än för bara några veckor sedan och vissa kläder är redan för små och äntligen drunknar han inte i alla fina outfits jag har köpt till honom. Sen förstår jag inte att många faktiskt föder barn som väger så mycket som han gör nu, det var svårt för mig att få ut honom som han kom jag hade ju sett ut som en babian om han föddes såhär stor. My gad.

Vad mer? Jag älskar bara att vara hans mamma. Det föll sig så naturligt i våra liv att han kom och det blev en ljusare värld. Ingenting är jobbigt, och det provocerar kanske och jag vet att det kan bli tufft snabbt, men just nu flyter allting bara på. Det enda negativa är att det går för snabbt. Snart är han 18 år och ska fira jul med sin nya flickvän och struntar i sin mamma som ringer och tjatar jämt.

29 kommentarer

 1. Kan det va så att han väger 4200 gram och inte 4200 kilo? 😂😂

  • Jepp jag log då jag läste att du vet vissa föder barn som väger det teddie väger nu 😀 jepp, min son kom 11.12 2018 och vägde 4180.. När han kom och de vägde honom och sa den vikten trodde jag det inte var sant! Haha! Hur jäklar fick jag ut honom tänkte jag!? Både jag och min man är små och vår son har fortsatt att vara på plus sidan så man har fått träna upp armmuskler kan jag säga 😉 hehe

 2. Bästa Maja, du låter så genom lycklig å man blir glad varenda gång man går in å läser här. Tack för du är så jäkla bra! Kram

 3. Längtar så mycket tills den dagen jag blir mamma när jag läser dina inlägg om TL♥️

 4. Skoja inte!!😂 Vår första vägde 4,300.. Det tog 5 år innan det var aktuellt med en tvåa! 😆 Som tur var vägde hon 3,465 när hon kom. Och trean, som kom i höstas vägde in på 4,100. Mvh Babian 😜

 5. Så himla fint. TL är så otroligt söt och jag älskar att läsa om erat nya familjeliv! Vilket jäkla team ni är, alla tre! Sitter och läser dina inlägg och längtar ihjäl tills vår egna lilla son kommer i slutet av sommaren<3
  Tack Maja för din ständiga öppenhet och fina personlighet! Du är en sann inspiration. Puss o kram!

 6. Han är så fin! Och håller med alla andra om att det verkar falla sig så naturligt för dig och V att vara föräldrar. Jag och min W känner likadant för våran lilla tjej som föddes den 2 april i år. Tycker det är så uppfriskande att läsa om en annan mamma som bor utomlands och kan känna igen mig i så mycket. Jag bor själv i USA och det kan stundtals vara så himla ensamt. Min tjej vägde dock 4680 g vid födsel och vid 4 veckors kontrollen vägde hon redan 5400 g!! Hoppas ni får det urmysigt i Sverige i sommar, jag önskar vi kunde åka. Men kanske nästa sommar. Kramar!

 7. Så himla kul att läsa om era dagar! Jag väntar bebis nr 2 som kommer i augusti, storebrorsan vägde 5000 gram (!) när han föddes så jag hoppas på en lite mindre variant denna gång 😅

 8. Härligt att läsa! Min son var 4,3kg då han kom ut, en sak var att få ut honom – men att få plats med honom när man är 1,55..jag fattar fortfarande inte att det var möjligt.

 9. Alltså min känsla över att själv bli mamma om någon dag stärks av att läsa dina inlägg! ♥️😍 jag hoppas våra bebisar kan ta både tutte och ersättning.. kommer vara jobbigt att helamma TVÅ.. samt dyrt med helersättning på två haha men tror inte man ska ha för mycket tankar utan ta allt som det kommer! Ni verkar iaf ha fått in en helt underbar vardag nu, längtar 😍😍

 10. NÄ men asså ni är ju sån fin familj så man blir ju blödig varje gång man går in här. Älskar att läsa om bebisen och er vardag blandat med allt annat <3

 11. Lars Karlsson Svara

  Ett kommatecken efter fyra betyder fyra komma tvåhundra kilo, så det stämmer nog bra.

  • Jepp jag log då jag läste att du vet vissa föder barn som väger det teddie väger nu 😀 jepp, min son kom 11.12 2018 och vägde 4180.. När han kom och de vägde honom och sa den vikten trodde jag det inte var sant! Haha! Hur jäklar fick jag ut honom tänkte jag!? Både jag och min man är små och vår son har fortsatt att vara på plus sidan så man har fått träna upp armmuskler kan jag säga 😉 hehe

 12. Maja kan inte du tipsa om snygga semesterklänningar? Ska också till franska rivieran efter ett riktigt slitigt år, och ser mig själv glida runt i härliga klänningar á la rivieran 😀 Du är däremot mer kreativ än mig så hade verkligen uppskattat ett sådant inlägg! Kram

 13. GUD vad underbart att läsa Maja, jag har en 6 dagars hemma och tycker precis som du, INGENTING är jobbigt. Vad skönt att den känslan kan få fortgå, jag har också fått kommentarer som ”det blir nog värre när han…” osv! Men tack för att du gav mig hopp om att denna underbara känsla jag har nu kan fortsätta!

 14. Mitt första barn vägde 4,2kg och mitt andra vägde 4,5kg! Helt sjukt att man får ut dom 😅

 15. När min son föddes sa barnmorskan som var från island att de flesta barn som föds på island väger över 4 kg. Generellt är människorna på island tydligen större/längre än oss svenskar 😅 jag fick inte ut min son som vägde 4.1 när han föddes, fast egentligen berodde de på att man upptäckte att mina ryggkotor sitter för tätt 🤔

 16. Så himla fint inlägg! Han är så jäkla fin och ni verkar va världens bästa föräldrar! Älskar att läsa dessa inläggen, tycker du mixar så jäkla bra!! Stor eloge till dig Maja! Kram

 17. Så himla härligt att du mår så bra o att ni har det så bra tillsammans alla tre. Kan tala om att min dotter vägde 4950g!! Behöver jag säga att jag är sjukt glad över att hon föddes med planerat snitt😂😂 då hennes bror vägde 4600 g när han föddes, fastna på vägen ut o det blev akutsnitt.

 18. Mitt 3:e barn vägde 5300 gram, personalen var mest chockade 😊

 19. Åh va härligt! En sån dröm bebis unnar jag er och alla andra. Min första son var exakt som TL men nya dottern är helt annorlunda. Hon är enkel och snäll men vill ha närhet hela tiden. Vill inte sova själv och vägrar napp.

  Jag undrar en sak. Skymtar alltid olika nappar hos TL tar han olika nappar hela tiden eller är ni som mig och försöker hitta den rätts. Har hittills provat sex olika nappar men dottern vägrar. 😭

 20. Så söt liten kille ❤️ Min son vägde 4310 när han föddes! 😅. Älskar att läsa din blogg!

 21. Är verkligen så avis på er som får lyxen att föda ”små” bebisar.😍 Mina har startat på 4110g och 4750g vid ankomst så jag lär ju vara en dubbelbabian! 🙈😂

 22. Åh vilken gullegris. Han är ju SÅ lik Victor!! Blir avundsjuk på er vackra lilla familj :’)

 23. Man blir alltid så glad av dina inlägg Maja. Tack för den bästa tänkbara starten på den här dagen, nu kör vi 🙌🏽😊

 24. Åh. Vad glad jag blev av att läsa detta. Väldigt mysigt inlägg. Man blir helt varm. Wow. Ni är så fina. Kram!

Skriv en komentar