Maja Nilsson Lindelöf

Jag bakade ju morotskaka häromdagen och oj vilken hit det blev! Och som jag har saknat att baka. Mamma hade bebisen så jag kunde stå i lugn och ro och baka, samtidigt som solen lös in, härlig stund. Här kommer receptet!

Du behöver: 3 ägg, 3 dl socker, 3 dl finrivna morötter, 1 dl rapsolja, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk kanel, 1 tsk salt, smör samt ströbröd till formen!

Ugnen ska vara på på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda mjöl,­ bakpulver,­ bikarbonat, kanel och salt i en bunke. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i den smorda formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Ta ut och låt svalna!

Till glasyren behöver du: 200 gram färskost, 2 dl florsocker samt pressad citron! Jag brukar dock göra dubbel sats! Detta brer jag på när kakan är kall sen in i kylen någon timme!

Voilá!!!

4 kommentarer

  1. Hej Maja! Är bjuden på bröllop i sommar och tycker det är jättesvårt med klänning.. Tänkte att eftersom ni ska på Sanna och Johns bröllop hade det varit kul och höra hur du tänker och ifall du vill tipsa om några. Kram på er

  2. Hej! Hoppas du kan se min kommentar trots att jag är flera dagar sen med att läsa inlägget. Serveringsfatet till tårtan, vart kan jag hitta det? Så himla fint! Även era sängkläder, har för mig att de är blommiga och gråa (?)..så konstigt att ställa en fråga om andras sängkläder, men har blivit helt förälskade i dem. Finns dem att få tag på för oss i Sverige? 😇 😊

Skriv en komentar