Maja Nilsson Lindelöf

Jag kan inte FÖRSTÅ att det är JAG som skriver vecka 35!!! För mig i min graviditet har alla veckor efter vecka 30 känts som mållinjen, när jag var i vecka 12 och såg kvinnor skriva ”vecka 32” så tänkte jag shit vad nära. Och nu är jag där. Herregud. Panik blandat med lycka blandat med oro blandat med en överväldig känsla av kärlek.

Mitt mående: Jag mår väldigt bra men väldigt trött nu. Eller det varierar faktiskt från dag till dag. Vissa dagar donar jag, städar, plockar, och har mig och andra dagar ligger jag utslagen, äter jag ballerinakakor och tittar på serier. Men jag känner mig liksom lite sliten. Tung, som en val. Jag kan inte andas ibland, vi kan äta middag och efter tre tuggor är jag mätt för min lilla bebis har bestämt sig för att parkera på matsäcken. Tappar jag en strumpa så är det tungt att ta upp den, att hämta ett glas vatten är jobbigt och att raka benen är omöjligt. Ja jag märker av nu att det är slutspurten.

Mina hormoner: Ja, jag märker ingen skillnad? Är det för att jag i vanliga fall är en känslomänniska som känner och tänker det mesta? Jag är inte alls sådär odräglig som man har hört att kvinnor kan bli. Jag bara är. Gladare än någonsin, lugnare än någonsin? Får sällan utbrott. Men iochförsig, när jag blir irriterad, då blir det hus i helvete. Typ som med våra inredare, det är liksom noll tolerans nu och jag har helt klart tappat det. Men jag känner mig inte alls hormonell i mina vanliga relationer? Victor har det bra han.

Mina cravings: FRUKOST! Mackor, fil och juice. Mycket frukt nu också! Och apelsinjuice eller äppeljuice!

Min vikt och kropp: Det är som vanligt, mer vätska dock och såklart känner jag nu att jag är stor. Jag är allt för att unna mig och allt det men jag har känt lite att jag har tappat det sista tiden och fick skärpa till mig lite. Min energi var ju i botten också för att jag åt bara bröd med sockrade flingor till, min kropp behöver ju vitaminer och energi nu inför förlossningen så jag har faktiskt medvetet försökt tänka till lite. Men det har ju inte med vikten och göra utan min energi och kraft.

Övrigt: Vår barnsäng och skötbord från Sebra är spårlöst borta (beställt från två olika hemsidor) men själva Sebra verkar inte ha koll på hur man levererar ut från Danmark så jag kommer förmodligen att få avboka allting och hitta nytt. Inte det man vill kanske i vecka 35 men nu har det gått sex veckor (skulle ta en) så nu ger jag nog upp. Tänker att bebisens rum får bli färdigt sen, det är ju ingen stress nu, hen har ju en liten säng i vårt rum och sen får vi göra klart resten. Lite trist bara när man var sugen på att inreda och pyssla. Jaja.

Vagnarna har kommit!!!!! Och skötväskan! Och bilbarnstolen! Och ja ALLTING annat. Och det känns så verkligt! Vagnen står här brevid vårt köksbord och ibland går jag runt med den som en TÖNT.

Längtar nu och är pirrig. Snart är vecka 36 här och jag har läst att många föder redan i vecka 37, jag jinxar varje dag men jag tror att det är jag som mentalt förbereder mig. Att min förlossning KAN starta om en och en halv vecka är liksom för overkligt för mig och därför säger jag till alla att hen säkert kommer då. Sen går jag säkert över till vecka 42 bara för det men min hjärna behöver typ veta att det är nära nu. Däremot har Victor en del matcher nu och dom gick vidare i CL vilket är så KUL! Dock gör det mig lite nervös, igår och i förrigår när han var i Paris så kände jag mig faktiskt lite nojig om jag ska vara ärlig.

Men återigen, längtan efter bebisen har gått över till en känslan av ren saknad på något vis, alltså jag saknar min bebis fast jag aldrig träffat personen. Men jag är liksom så redo att få träffa hen, så redo. Aldrig varit mer redo för något i livet. Att jag snart är mamma, åh. Så lycklig.

10 kommentarer

 1. Ville bara säga hur fin du är. Gick in i vecka 36 och I FEEL YOU 🙈 Tung, trött och känner mig som en flodhäst. Längtan efter bebis har, precis som du säger, gått över till en saknad på något konstigt vis. Tänk att snart är våra gullpluttar här. Du är en otroligt stark tjej, glöm inte det. 🌸

 2. Åh, förstår precis känslan 😍
  Vår son föddes i v.37+3 och den kärleken alltså ❤️
  Känner inte dig men är övertygad om att du kommer bli en alldeles underbar mamma. Njut nu av sista veckorna med magen och sen har ni er bebis hos er och då börjar en annan underbar njutning 😊

 3. Känns som det inte var så längesen du postade en vlogg (kommer inte ihåg vad du kallade den) i blå tröja vid köket tror jag där du var i kanske v5 och du fick knappt igen jeansen 😂 hur känns det idag? Du har verkligen det där ”glowet” många pratar om vid graviditet!

 4. Jag är en ganska ny följare. Sen typ efter skavlan. Så har inte läst igenom eller kollat alla videos. MEN det visades ju några klipp i skavlan från din youtube. Och den tröjan, som är vit och stor när du säger ”man tar vad man får på sig” typ! Tror du stod i garderoben med. Vad är den ifrån? Såg ju faaaantastiskt mysig ut!!

 5. En fråga som inte riktigt hör till detta inlägg – men du som är duktig på mode och har så fin stil, jag undrar hurdan bh du använder till axelbandslösa plagg eller linnen med tunnare band?? Tycker att helt axelbandslösa bhar inte ger något vidare stöd eller blir fint i ryggen nämligen.. Ge gärna tips om du har något 🙂
  Kram på dig <3

 6. Jag har samma känslor som du! =) Går in i vecka 37 imorgon och tänker tillbaka till de andra veckorna man har varit i. Och när kompisar då varit i 30-veckorna och jag tänkt ”nu är det nära för henne!” medan jag själv i detta nu inte alls tycker det är nära. Fast det gör jag väl bara att jag lever lite i förnekelse hehe =) jag & sambon packade i alla fall BB-väskan igår och så har vi satt i babyskyddet i bilen så vi är good go go!! Det känns både stört, pirrigt men också nervöst och mer verkligt. Kram på dig! <3

 7. Jag fick barn för lite mer än 3 månader sedan och det ska bli så kul att följa dig och din resa med bebis eftersom man själv går igenom det! Ni har så mycket fantastiskt framför er! (Och jobbigt ibland också såklart, det ska man inte hymla om 😉 )
  Jag var också jätte sugen på frukt och fräsch mat i allmänhet under graviditeten men efter förlossningen har det varit tvärtom, jag är GALEN i socker. Det kan tydligen bli så när man ammar, ska bli kul att höra om du upplever samma för det är verkligen helt sjukt haha.

 8. Maja! Alltså jag klarar det inte längre, saknar dig och Sanna så mycket, kommer podden tillbaka???

 9. När jag var gravid med min första bebis kände jag på mig att jag var tvungen att fixa iordning allt eftersom jag skulle föda tidigt. Dagen efter att jag hämtade hem babynestet som var sista grejen att fixa, ja då födde jag. I 35+3, en månad för tidigt på pricken. Chansar att du också kommer föda tidigt, iallafall innan BF ❤️

Skriv en komentar