Maja Nilsson Lindelöf

En återkommande fråga är alltid hur jag gör med mitt hår, jag får frågor varje dag om både styling, produkter och klippning så nu tänkte jag svara lite på några av dom frågorna!

Hur klipper jag mig?

Jag VET INTE. Det här är en återkommande fråga som ni vill ha svar på men jag har ingen aning (ska man veta det?) hade jag gått till samma frisör hade jag ju såklart kunnat fråga men nu har jag inte det, däremot går jag alltid till en superduktig tjej i Västerås och nästa gång jag går dit ska jag fråga henne! Jag vet att jag har lite uppklippt för att få volym, alltså klipper jag inte håret rakt av, och ofta klipper jag av min lugg så att det blir en gardinlugg! Här varierar jag lite, ibland älskar jag den luggen och ibland vill jag ha lika långt överallt så det blir typ varannan gång som jag klipper av luggen!

En bild från när jag var nyklippt och färgad i somras! Var så galet nöjd då och frågorna strömmade in om min frisyr! Ska se ut såhär i sommar igen, med luggen och allt!

Hur färgar jag håret?

Jag slingar det då och då, kanske var tredje månad? Jag har ju även utväxt vilket underlättar och gör att jag inte behöver gå till frissan så ofta vilket jag älskar. Då säger jag alltid till frisören att jag vill ha kvar utväxten och min balayage men fräscha upp det! Ibland vill jag bli blondare och ibland mörkare så det varierar vilken slags toning vi använder!

Hur stylar jag håret?

Jag gjorde en youtube-video innan jul där jag visar hur jag oftast stylar mitt hår, ni hittar den här. Det jag oftast gör efter att ha tvättat håret är att föna håret med en vanlig hårfön en snabbis, sen kör jag på min varmborste, har även en större modell av den nu som jag varvar mellan! Luggen fixar jag med en rundborste och hårfön! Och när jag har lockigt hår som ni kan se ibland så har jag helt enkelt lockat håret som 99 % av jordens befolkning lockar sitt hår!

Vad använder jag för produkter i duschen?

Just nu använder jag detta schampo och balsam från Kerastase (OBS 20 % rabatt just nu!). Eftersom att jag går så sällan till frissan (bara när jag är i Sverige vilket nu inte kommer bli förren typ maj igen) blir det viktigt för mig med ett bra schampo och balsam som är för blont hår. Man blir lätt dassig och gulhårig annars. Älskar detta och luktar alltid frissa efteråt! Har inte varit hos frissan på fem, sex veckor nu och min färg är finare nu än då! Tips!

Vad använder jag för stylingprodukter?

Torrschampo från Löwengrip – använder jag varje dag i hårbotten!
Dry Volume Spray – denna använder jag när jag vill ha mer struktur i håret samt efter att ha fönat/lockat håret. Perfekt kombo mellan hårspray och hårpuder! Håret blir inte för hårt av det vilket jag älskar.
Värmeskydd – denna använder jag för värmeskydd och antifriss!
Hårolja – som jag har varit trogen i snart två år eller nått! Återuppbyggande olja jag har i fuktigt hår!

Hur ofta tvättar jag håret?

MAX två gånger i veckan! Jag tränar ju oftast ofta så då blir det svårare men jag försöker att vara duktig och inte tvätta för ofta! Istället använder jag torrschampo!

Hur får jag min volym?

Såklart bidrar mina produkter och mina verktyg väldigt mycket till min volym, märker stor skillnad nu jämfört med när jag var yngre och köpte mitt schampo på Ica. Dessutom fönar jag alltid håret nu och använder rundborste! Men mitt hemliga vapen är att jag har en virvel som sitter i luggen! Många har ju virvlar men ofta bak på huvudet, min hamnade där fram (lyllos mig) så därför ligger min lugg väldigt luftigt och enkelt. Detta blir tydligare desto kortare lugg jag har såklart.

Mitt bästa hårtips!

Mitt tips är att hitta den frisyren som passar just dig! Man ska alltid testa nya frisyrer tycker jag om man är sugen (hår växer alltid ut ju) men man måste också se vad som passar just en själv. Tror man ganska ofta har en frisyr som är poppis eller som man har sett på någon och så tror man att det ska passa på en själv. Exempelvis har jag väldigt skandinaviskt hår men väldigt mycket hår, så när jag har längre så hänger det bara och därför passar kortare mig mycket bättre! Så även om jag ganska ofta är sugen på att ha långt hur så vet jag att det faktiskt inte passar mig.

Investera i bra hårvård! Det kan vara så dyrt med bra hårvårdsprodukter men kika runt på nätet och köp storpack, det är så mycket bättre för håret och man märker snabbt vilket resultat det ger. Dessutom använder man mindre av produkterna vilket gör att det blir mer ekonomiskt i längden. Har haft dessa i kanske två månader nu!

Ta dig tid att styla håret första dagen det är nytvättat, det gör att håret håller sig fräscht längre och att man automatiskt sliter mindre på håret. När jag duschar håret och inte orkar föna det så får jag behovet att vilja tvätta det igen efter bara någon dag för det hänger bara där.

Så min lathund blir –

Hitta en bra frisör som förstår dig.
Hitta en frisyr som passar dig.
ORKA styla håret.
Använd bra produkter.
Försök att vila håret så ofta du kan, tänka på vilka slags tofsar du använder osv.

Inlägget innehåller adlinks.

8 kommentarer

 1. Hej Maja!

  Jag skulle väldigt gärna vilja ta med min 8årige son t Manchester och då se united spela. Vet du eller kan du höra med Viktor vart man enklast köper biljetter?

  Hoppas du har en fin dag nu när Viktor är iväg och hejja united ikväll!!

 2. Snälla kan du inte visa dina barnvagnar som kommit vilka du valde?! Har sån beslutsångest vad gäller färg och vi måste beställa vår på fredag 🙈
  Ha en toppen dag fina Maja!

 3. Tror att Maja får denna frågan x antal gånger om dagen, och att det tillslut kan bli en aningen tjatigt. Därför föreslår jag att du gör något så simpelt som att googla det. Googel är en helt fantastisk uppfinning som kan ge dig svar på ALLT och lite till. Här kan du till och med få rekommendationer och mängder av förslag. Tror helt ärligt att det är smidigare och att du finner all info där 😊 Pröva vetja och skriv in Manchester United biljetter 😉

 4. Kan du inte göra en vlogg eller inlägg kring din brun utan sol rutin? Hur ofta du gör det, rutin och vilka produkter? Älskar ditt solfräscha glow!

 5. Har alltid älskat dig och din blogg men blir besviken när du ändå gör omärkt reklam. Slump att 10 influencers gjort reklam för Kerastase inom loppet av ett dygn? Fine att man måste få in sina pengar på nåt sätt men gör det ärligt mot dina följare och följ lagen..

  • Men jag har använt deras schampo efter att jag fick hem deras produkter för två månader sen och vill rekommenderar det till mina följare eftersom att jag tycker att det är bra. Har markerat adlinksen som jag alltid gör men jag får inte betalt för att tipsa om produkterna från företaget! Precis som du skriver så vill även vi tjäna pengar, jag spenderar många timmar varje dag med mina kanaler men såfort jag gör ett litet samarbete eller en adlink blir folk tokiga. Håroljan jag tipsade om i samma inlägg har jag använt i flera år för att jag tycker att den är bra, men när första inlägget kom om den i samarbete med Wella fick jag skit för det, men nu efter två år är det okej att jag tipsar om den. Jag tipsar bara om produkter jag tycker är bra annars hade ni sett sponsrade inlägg här inne varje dag. Tackar nej 9 av 10 gånger. Det här inlägget tog två timmar för mig att göra, även om det är ett roligt jobb jag har så hade jag hellre spenderat dom timmarna med att pilla på min barnvagn eller att helt enkelt bara vara höggravid. Man kan inte heller alltid förvänta sig konstant uppdatering av dom man följer och sen bli rabiat när personen tjänar pengar på det.

 6. Hej fina Maja och tack för bra tips, du är min håridol! Förstår dock inte gällande Kerastaseprodukterna, båda är ju schampo? Tänkte klicka hem båda men det står klart och tydligt ”shampoo” på båda flaskorna, fattar inte vilket balsam du använder? Help, jag vill köpa 😀 KRAM

Skriv en komentar