Maja Nilsson Lindelöf

Jag är så förvirrad över mina veckor, jag vet ju mitt due date (så lost är jag inte) men veckorna går inte ihop för mig. Det beror ju också på att min läkare säger en sak, apparna (som har raderats av någon anledning) och google säger en annan sak. SKITSAMMA egentligen, men enligt min app har jag nu varit i vecka 30 och därför ska vi prata om den!

Mitt mående: Jag mår bra! Väldigt bra. Jag njuter varje dag av att gå runt här hemma och MYSA. Boar in mig. Tvättar bebissaker, fikar, jobbar, vattnar mina växter, organiserar. Ja, myser helt enkelt. Jag känner inga krav på mig själv vilket gör mig så lycklig och lugn. Jag njuter verkligen nu.

Mina hormoner: Jag känner att allt lite la sig såfort jag kom hem. Victor är ju min stora trygghet och det är som om att han håller mina hormoner under kontroll. Vi kramas och klappar på magen. Pratar om jag behöver prata. Han tar verkligen hand om mig. Hämtar amningskudden om jag har ont, somnar jag i soffan bäddar han om mig och när jag är vaken hela nätterna ber han mig lugnt och stilla att försöka andas lite tystare och inte i hans nacke. Jag och hormonerna är glada över att vara hemma hos Victor helt enkelt.

Mina cravings: GLASS! Jag vet inte om det hänger ihop med det som många har, just is? Men glass är en stor hang up just nu. Magnum Mandel eller Corenetto jordgubb går varmt här hemma. Även en del juicer, äppeljuice och apelsinjuice (färskpressat) dricker jag hellre än vatten. Läsk går bort helt och hållet, det lockar inte alls.

Min vikt och kropp: Nu vill jag verkligen veta vad jag väger! Jag har INGEN aning. Jag har ju gått upp i vikt men inte överdrivet. Upplever mest att jag nästan bara har mage, lite rundare i ansiktet såklart och tuttarna sprängs snart men inte mer än det. Ska nog väga mig på gymmet i veckan vore roligt att veta! Gissar på kanske 15 plus?

Övrigt: Saker och ting känns mer och mer verkligt. Förmodligen för att allting faller på plats. När jag ser babygymmet varje dag blir jag varm, det tvättas filtar i oparfymerat tvättmedel och jag och Victor pratar om bebisen mest hela tiden. Jag känner mig väldigt redo. Inte det minsta orolig eller nervös. Däremot har jag fått en del fundering som gravidfotografering och om man ska gå någon kurs innan med Victor för att göra sig redo för förlossningen. Lite sånt har dykt upp nu som jag tidigare annars inte har tänkt på. Dessutom har jag hängt med en tjej här borta som nyss har fått barn och när jag får hålla i det lilla livet så känner jag mig på ett så sjukt sätt redo. Längtan blir nästan FÖR STOR när jag får ligga och mysa med en bebis som är fyra veckor gammal, som att jag bara vill plocka ut min bebis och vara mamma nu. Den som väntar på nått gooooott..

12 kommentarer

   • Hon försöker uppmana er till att tänka själva och utgå från vad ni gillar

   • Jag har spelat in en hel vlogg i en timme med våra bebissaker så det kommer i veckan! Vagnen har inte kommit än inte heller spjälsängen så det tänkte jag berätta om när jag har sett produkterna och kan ge en ärlig åsikt. Tråkigt att det blir sån hets när jag gör så gott jag kan med att dela med mig av tips och varierat innehåll här inne 🙂

 1. FInns nåt som heter NCT i England, googla på det i din kommun. De ger alla kurser du och Victor behöver för att förbereda er samt att du kan komma i kontakt med andra som föder typ samtidigt som dig. Kan i kanske vara skönt att ha människor runt omkring dig som går igenom precis samma sak, speciellt när vi inte är hemma i Sverige ❤️Lycka till fina Maja

 2. Hej Maja,

  First thing first: Jag lyssnade precis på dig i Min helg-podden och vill bara säga att jag tycker du var så bra. Så skönt med någon som inte skönmålar och säger sig hinna med 17 olika glammiga saker på en helg utan som faktiskt berättar hur ens helg var. Fint!
  Sen undrar jag, precis som många andra, om du har gjort eller skulle kunna tänka dig att göra en Lissabonguide? Vi är ett tjejgäng som ska dit i maj och jag vill så gärna ha tips. Tips på ställen att äta, dansa, uppleva och kanske framför allt lite inside info om vad jag ska förvänta mig och hur vi ska maximera vår helg där. Det vore guuuud!
  Tack för att du är du <3

  • Åh tack!!!! Jag som nästan blev lite orolig efter och ba vad fan jag kunde väl ha ljugit ihop nått lite festligare hahaha så TACK! Ska leta upp den gamla eventuellt skriva en ny!!! ❤️❤️ Tack för din kommentar

   • Haha så skönt att du pallade trycket och inte ljög ihop något. Lyssnade på två andra avsnitt efter ditt men fick stänga av för att jag blev så provocerad.
    Tack så hjärtligt, det vore magiskt! Ha det fint!

 3. Hej bästa Maja! Du är en frisk vind bland alla influencers 😀 haha säger man så? Men iaf, Följ Asabea på insta eller kolla hennes stories, hon ger dig massa Info och kunskap som är bra att ha inför förlossning och massa mer (hon är barnmorska och själv mamma). Utöver det är ANDNING profylax och inställning Så bra, även att ens partner engagerar sig att läsa på och ha kunskap inför förlossning. Be din man att ha gravidappen precis som du har exempelvis 🙂 (han kanske redan har det). All lycka till er och din familj <3

 4. Hej fina du! Det kan vara lite förvirrande med gravidveckorna😅 Men när du har ditt due date har du ju gått 40 fulla veckor😊 Alltså skulle du gå in i vecka 41 dagen efter ditt due date. (Eller 40+0 om man vill benämna det så). Stoort lycka till med allt!!

Skriv en komentar