Maja Nilsson Lindelöf

Nu finns en ny gravidtetsvlogg tillgänglig! Jag gråter och har mig och pratar om en del jag skriver här men tänkte att jag glömde bort en del när jag filmade så skriver även här!

Mitt mående: Jag börjar må sådär. Eller kanske inte sådär, det är att ta i, men jag har mycket känslor just nu och jag vill inte förminska det genom att säga att jag bara är hormonell. Min psykolog sa tillochmed det, att jag inte fick säga det, för att det förminskar situationerna jag känner är jobbiga. Men jag har mycket känslor i mig. Och känner mig gravid. Det var lite som att jag jinxade allting när jag för några veckor sedan skrev att jag inte kände av graviditeten, för det gör jag verkligen nu.

Mina hormoner: Mycket hormoner! Men inte mycket tankar om själva förändringen att bli förälder. Jag och Victor pratade om det häromdagen att bebisen skulle kunna komma idag och vi skulle vara mentalt förberedda, jag har inte en minsta oro i mig hur det kommer att bli eller att saker kommer att förändras som ni vet att jag hade förut. Jag känner mig känslor över annat och det berättade min psykolog för mig ju beror på att kroppen och vi mammor som är gravida förbereder oss känslomässigt för att ta emot barnet. Vi känner allting mer och starkare, så häftigt egentligen men lite tufft att det kommer som en stor käftsmäll i samband med all förändring.

Jag bryter ihop när Victors bror smsar och skriver att han längtar efter vårt barn eller när vi får present till bebisens rum av hens farmor. Jag kan inte hantera känslorna helt enkelt men det är ju också fint.

Mina cravings: Hmm, ingenting? Äter som vanligt när jag är hungrig. Men inte mer än vanligt, och inte det där moffandet man har hört om. Jag äter frukost, lunch, middag. Lite mellanmål, lite fika och lite snacks. Som vanligt helt enkelt.

Min vikt och kropp: Jag känner av magen nu och att min kropp börjar bli något sliten. Jag gick till ett medium i höstas som faktiskt sa det att jag verkligen måste vänta mellan mina graviditeter för att min kropp skulle ta en del stryk och det börjar jag känna av nu. Magen känns jättetung för min rygg redan och jag vet ju att bebisen typ kommer att bli dubbelt så stor. Jag har foglossning nästan varje dag och allting känns liksom otympligt. Vilket HÖR TILL ju men det oroar mig liiite att det är typ 10 veckor kvar.

Övrigt: Vi har en del att fixa veckan som kommer, bilbarnstol och spjälsäng är prio. Jag har ju kikat på en del olika sängar problemet är att alla är skandinaviska och typ ingen levereras till England så jag funderar på att be någon av våra nära och kära beställa och sedan buda med DHL. Säng måste vara på plats snart och även bilbarnstol. Men barnvagn kommer snart!!!!! Och sen tror jag vi har det mesta. Nej bröstpump och sånt måste införskaffas också. Ja, jag får skriva en lista någon dag.

Jag känner mig väldigt glad över att det närmar sig. Jag är så exalterad över att få bli mamma. Jag längtar verkligen nu. Och det gör mig lycklig. Sen är jag även så glad över att jag är hemma nu. Att jag bara ska vara här och MYSA och ta varje dag som den kommer. Vara mammaledig a lá influencer style a lá Maja Lindelöf.

12 kommentarer

 1. Hej maja!
  Tänkte bara höra om du inte kan skriva ut din lista du har på nödvändiga saker du kommer köpa till bebisens ankomst? Följer både dig och sanna överallt (ingen stalker jag lovar😂) och i podden sa du att du hade fått hjälp med en ”bra att ha” lista av sanna. Är själv gravid men bara i vecka 17 så hade varit underbart att få ta del av en lista man kan följa lite inför bebisens ankomst 🙂 tack för att du har världens bästa blogg, ni driver sveriges bästa podd och fyfan vad bra du är♡

 2. Maja <3 Så himla fin vlogg och du är så vacker på både insida och utsida. Jag tycker du är jättetapper och en sann inspiration på sättet du hanterat din graviditet hittills, med en man som ofta är på vift och utan dina allra närmaste hos dig. Ge dig själv en klapp på axeln då och då och glöm aldrig hur bra och fin du är <3 kram

 3. Hej Maja!
  Skulle vara så roligt att få följa den en hel dag i vardagen, båda här och på youtube! Typ en bild i timmen eller kanske när du gör mer vardagliga saker typ handla mat eller nått!

 4. Hej Maja! Jag undrar bara hur början på din grav var. Kände du av mycket illamående? Jag har ju något som heter hyperremises gravidarum vilket gör att kag blir inlagd med dropp i veckor då jag inte får behålla något. Men hör inte av att så många anda råkar ut för detta. Du är by the way galet vacker i din mage! Strålar verkligen.. 💗

 5. Hei Maja. Kan du vær så snill skrive hvilken foundation og farge du bruker? Kram

 6. Hej Maja!
  Varifrån kommer din gula byxdress med svart print som du har på dig i introt till dina Youtube-videos? Den är bedårande! 🙂

 7. Hej Maja, älskar din blogg och läsa om ditt liv! Mest för att du är så ärlig och bara dig själva :).. såg att du fortfarande måste köpa en bröstpump och tänkte bara tipsa dig om att köpa den dubbla bröstpumpen – sparar dig otroligt mkt tid och är värt vartenda öre!

 8. Hej fina Maja!
  Jag är en känslomänniska precis som du & har funderat mycket på det här med att man inte ”njuter tillräckligt” av dom fina stunderna i livet (som din graviditet som du nämnde i din senaste vlogg). Jag tror att det kan va en skyddsmekanism för oss för att inte känna så mycket att man inte kan fokusera på annat i livet. Skulle vi känslomänniskor alltid känna allt helt ut skulle vi nog aldrig få något gjort 😅😇 Jag brukar tänka att jag inte ska va hård mot migsjälv utan låta mig känna det jag känner utan att dömma. Dessutom ser man skillnaden på dig utan att du kanske märker det själv. Det strålar om mamma Maja & det är så vackert. Dessutom har du resten av livet att leva med din fina familj framöver 😉 hoppas detta hjälpte dig lite med tankarna. Kram,,

 9. Hej fina Maja!
  Jag är en känslomänniska precis som du & har funderat mycket på det här med att man inte ”njuter tillräckligt” av dom fina stunderna i livet (som din graviditet som du nämnde i din senaste vlogg). Jag tror att det kan va en skyddsmekanism för oss för att inte känna så mycket att man inte kan fokusera på annat i livet. Skulle vi känslomänniskor alltid känna allt helt ut skulle vi nog aldrig få något gjort 😅😇 Jag brukar tänka att jag inte ska va hård mot migsjälv utan låta mig känna det jag känner utan att dömma. Dessutom ser man skillnaden på dig utan att du kanske märker det själv. Det strålar om mamma Maja & det är så vackert. Dessutom har du resten av livet att leva med din fina familj framöver 😉 hoppas detta hjälpte dig lite med tankarna. Kram,,

Skriv en komentar