Maja Nilsson Lindelöf

Så har en vecka gått av att jag lite fick nog av min ångest för gott och har aktivt gjort val i vardagen som får mig att må bättre. Psykolog är ju inbokad när jag är hemma i Sverige nu i januari och det kommer jag självklart att prata mer om. Ibland kan det kännas tjatigt kan jag vara rädd för, allt mitt prat om psykiskt välmående men ni är många som ger mig en otrolig feedback och uppskattar att jag pratar om det så jag fortsätter. De finaste är när ni har skrivit till mig att det är tack vare mig ni har slutat skämts och tagit hjälp, vågat prata om psykisk ohälsa och terapi. Det är väldigt stort för mig så tack för det. Och just därför kommer jag att fortsätta skriva om det.

Jag själv fascineras av självutveckling och hur människan fungerar så därför tycker jag även om att skriva om det här.

Hur som helst, jag har undvikit sociala medier på sistone. Och det har varit så befriande. Jag har insett att man så enkelt styrs av det. Man kollar flödet, uppdaterar många gånger. Läser meddelanden, DM:s, kollar kommentarer, kommenterar själv. Jag har blivit mätt. Insett att livet passerar förbi när man gör det. En gång om dagen har jag gått in, och då har jag inte heller stressat mig igenom för att hinna se allting jag har missat. Nej jag har bara tittat en stund, sen känt mig klar. Det har gjort en otrolig skillnad på bara några dagar. Att bara posta det jag ska, och sedan inte bry sig mer.

Och det jag slås av är inte mitt välmående när det kommer till vad jag faktiskt ser och inte på sociala medier. Jag blir inte så påverkad av andra människor, vad dom gör och inte. Har nog aldrig blivit det om jag tänker efter. Det är mer att jag 100 procentigt har varit i nuet. Även om jag har legat hemma ensam sjuk. Så har det varit jag, ostbågar och Big little lies på datorn. När Victor var hemma var det han och jag. Jag har postat själv men det har gått på en minut och sen är jag klar. Häromdagen visste jag inte på allvar vart telefonen låg för att det var så länge sedan jag hade haft den i handen. Det har inte hänt på 10 år tror jag.

Jag har själv aldrig varit sån som kollat DM:s eller kommentarer särskilt mycket. Jag tror inte att det är hållbart att jobba med sociala medier och läsa så många människors åsikter, dag in och dag ut. Här inne är det en annan grej ju, ett forum. Men på andra ställen har det alltid känts poänglöst för mig. Som ett lotteri. Ska jag få läsa att jag är en hora eller att jag är fin. Och därför går jag bara in ibland nu, för såklart vill man ha feedback på om folk gillar ens storys eller vad ens följare faktiskt tycker och tänker, men det är inte ett beroende för mig. Jag går inte in flera gånger om dagen. Att få läsa fina komplimanger är alltid fint, men jag tror inte att det är hälsosamt att läsa för mycket och hade jag varit beroende av det hade de varit ett tecken på bekräftelsebehov så jag är glad att jag aldrig har haft eller har ett behov av det. Vet inte heller om det har växt med att jag lever med Victor, han har aldrig läst någonting eller brytt sig om vad andra tycker och tänker. Så vi kan ibland missa en hel mediahärva här hemma tills någon ringer oss och frågar om vi har sett i tidningen. Ingen av oss har läst DM:s, kommentarer eller tidningar så vi har inte haft den blekaste. Älskar det med honom. Och älskar att min barn får en sån pappa. Obrydd och självsäker pappa. Och en egentligen lika obrydd Mamma. Vi kommer leva på med våra liv som vanligt och ibland skriver folk om och till oss och så är det med det, de har inget med oss att göra.

Så summan av kardemumman, jag mår väldigt bra. Och jag känner mig levande. Och i nuet. Och framförallt, så känner jag mig stolt och glad över att jag har gjort det här. Så jag i april inte sitter skrollandes som en dåre när jag har en bebis vid bröstet. Då är jag bara där och då, i nuet. Tar nog en bild och skickar till mamma och svärmor och så, för skryta får man om sina nyfödda bebis, men vad folk tyckte om min senaste posteller Victors senaste match kommer jag inte ens kunna råka se för jag kommer ha fokus på andra saker, på rätt saker.

Rekommenderade inlägg

30 kommentarer

 1. Det tror jag är så himla bra. Jag har själv tänkt att jag nu ska avfölja alla möjliga som egentligen inte ger så mycket mer än att jag vill köpa något eller att jag vill typ bli smalare eller snyggare. Så många influencers kommer ryka för helt ärligt, de flesta infuerar ju mest till konsumtion och yttre skönhet. Kanske kan det också bidra till att jag faktiskt håller mitt enda nyårslöfte till mig själv, att köpa mindre. Jag ska tusan i det skriva upp varenda liten pryl jag köper, Varje nagellack eller läppbalsam (mina två saker jag missbrukar). Blir det tydligt för mig hur mycket jag köper kanske både planeten och plånboken tackar mig.
  Sedan kan jag varna för hur mycket åsikter människor har när bebis väl kommer. Ojojoj, jag fick massor och jag är ju inte det mista offentlig…

  • Jag avföljde massor när jag hade ätstörningar och det hjälpte massor så jag tror beroende på vad man behöver i livet så ska man ta sig en funderare kring vilka man följer och inte. Haha jag har förstått det får se hur det går för mig he he. Stor kram

 2. Alltså förlåt men måste bara säga att fyfan vad jag älskar din blogg. Varenda inlägg är så intressant på sitt sätt med dina tankar och idéer. Jag har följt dig sen dag 1 du började blogga och har aldrig slutat läst. Blir så jäkla inspirerad av dig och allt du gör. Fortsätt så. Kram Hanna❤️

  • Jag håller verkligen med!! Alla inlägg känns genomtänka och välarbetade.

  • MEN WOW tack hörrni! Jag som har lagt in en extraväxel nu också känns så kul att läsa att det uppskattas, VERKLIGEN. TACK <3

 3. Hejsan svejsan Maja! Du hade för några veckor sedan ett silvrigt set på dig. Jag har länge undrat vart det kommer ifrån? Puss och kram ❤️

 4. Hej fina du! Jag läste på din blogg för ett tag sen om att du tänkte börja med att se lösningar istället för problem och då var jag bara tvungen att tipsa om Kjell Engager, som jag varit på föreläsning hos! Han har gjort två sommar/vinter prat och även släppt en bok som handlar om just hur man ser på låsningar vs lösningar. Tycker egentligen inte de ämnet är något för mig men han gjorde det väldigt spännande och roligt. Han ger en intressant vinkling på lösningar och kommer med tips och lite roliga historier. Hoppas det kan vara något. Tycker förövrigt att du är väldigt ball som vågar prata om allt det här, inspirerande. Det skulle behövts fler Maja Nilsson Lindelöf i världen. Kram ❤️

  • TACK för tips! Ska genast ladda ner hans sommarprat och lyssna på idag när jag städar. Tack för tips och tack för din fina kommentar. Betyder mycket <3

 5. Hej Maja<3 Vad skönt att höra att du mår bättre utan att ständigt vara uppkopplad, livet händer nu och det händer inte i mobilen. Tog mig många år att inse det tyvärr. Du är en utav få influensers som jag följer, jag älskar att läsa din blogg. Oavsett om det handlar om ett klädesplagg eller inlägg som är mer djupa, som detta. Du är en inspiration och önskar dig all lycka med bebisen och ditt liv. <3 kram.

 6. Åh vill också sluta med det meningslösa scrollande på sociala medier… mår inte bra av det!! Tips, hur gör du? Vad fyller du ”dötiden” med när man bara ligger i soffan med?

 7. Jag har aktivt valt att INTE ha insta, twitter eller snapchat. Jag har Facebook och det räcker. Många tycker det är konstigt då jag är 25 år, men jag ORKAR inte se den ”perfekta ytan”, mitt liv är mer värdefullt än att mina hjärnspöken ska börja sätta igång (ex. Om mitt utseende, vikt, prestation, vad alla gör). Jag väljer istället mer ”aktivt” vilka bloggar/vlogs/youtube jag vill ha i mitt flöde. Funkar fint för mig!

 8. Jag inaktiverad min instagram & min Facebook helt och hållet på juldagen då jag insåg att jag satt med ansiktet i skärmen hela julafton. Skämdes så mycket när jag insåg att jag missat så mycket skratt och minnen med mina nära och kära pga jag ville veta vad andra hade för sig…. kommer aldrig få tillbaka dom stunderna. Har inte ens velat gå in och kika sen jag inaktiverade allting och fyfan va skönt det känns! Förstår att du måste ha kvar allting kanske för att det är en del av ditt jobb men skönt att även du som jobbar med sociala medier bland annat kan välja bort det under vardagen när det egentligen inte behövs. Får mycket kommentarer om att jag har överdrivit hur negativt det kan vara med att vara inne så mycket och blev väldigt glad när jag läste detta inlägg. Jag har definitivt fattar rätt beslut för mig och det är okej att skita i vad andra tycker. Tycker du är helt otrolig och verkar verkligen vara en fantastisk människa, någon man 100% skulle vilja ha som sin egna vän 🙂 fortsätt med att alltid vara du, skriva om exakt vad du vill för jag älskar att gå in här – det gör mina dagar. Kram på dig vackra Maja!! <3

  • Håller helt med, och många håller inte alltid med men konstaterade igår med Malin att det här är typ det bästa beslutet jag har tagit DOCK så kräver det ju avvänjning (som om att det är ett gift) för man får liksom säga åt sig själv ibland att inte gå in. Ser framemot våren och min nya syn på livet, låter så sjukt men är så sant, känns som jag missat så mycket senaste åren. Stor kram och tack för din kommentar!

 9. Alltså du är så klok och helt underbar! Tack för att man alltid blir peppad när man går in här❤️

 10. älskar att du skriver om detta! Du är grym, fortsätt med det du gör det är jätte härligt att läsa om och kunna relatera till det och även försöka sig på det själv för att kanske må bättre!😍 du är en insperationskälla 🥰

 11. Tack för att du inspirerar och delar med dig, av både psykisk ohälsa och annat. ❤️

  Tycker det låter väldigt sunt med den inställningen till både sociala medier och ”gammal medier”.
  Jag raderade twitter för ett par år sedan för att det blev en stress som jag mådde dåligt av. Facebook använder jag bara för kontakt med släkt så det stressar mig inte. Instagram försöker jag hitta en bra inställning till, mår inte dåligt av det i dagsläget men tänker att det är lite orimligt att se så mycket från andra människor hela tiden. Så detta inlägg var bra och inspirerande för det!

 12. Fina Maja!! Ett utav mina mål för det nya året har varit att bli mindre aktiv på sociala medier, och även att avfölja flera större instagramprofiler/bloggportaler som ger en snedvriden bild utav verkligheten. Har valt att försöka hitta inspiration i nya människor både på bloggar och youtube, och du har blivit nya favoriten. Har kikat igenom både bloggen och youtube och måste bara säga att du är en sådan himla stor förebild och ger en stor inspiration. Massa massa kramar till dig!

 13. Du är verkligen så himla klok Maja! Tycker det är inspirerande med någon som dig i den här branschen. Du sticker verkligen ut på ett så bra sätt och visar vad som är viktigt på riktigt i livet, om och om igen och det är så fint.
  Jag har själv funderat mycket kring detta den senaste tiden och dragit ned på sociala medier överlag. Det märks så väl när man reflekterar över det att man tar vara på sin tid på ett helt annat sätt och det gör också mycket för ens psykiska mående.
  Fortsätt med det du gör, det inspirerar! 😍

 14. Hej fina Maja <3 Jag skrev en kommentar på din lilla frågestund på instagram men är väldigt osäker på om allt kom med. Kanske kanske inte. Tråkigt nog är jag inte den som kommenterar eller ger feedback, önskar och försöker dock förbättra det. Både för min egen skull att få skriva ner och se svart på vitt hur t.ex extremt mycket jag uppskattar och utvecklas av dig och din blogg. Men mestadels för personen i frågas skull. I vilket fall vill jag enbart säga tack för att du hjälper samt förbättrar klimatet som finns bland sociala medier. Blir alltid lika glad, lugn, berörd, hoppfull, ifrågasättande (på ett bra sätt) MM efter jag läst din blogg eller lyssnat på din och Sannas FANTASTISKA podd. Oj oj oj vad jag älskar eran podd. Ni båda verkar eller är sånna fina, kloka, roliga och genuina människor att jag knappt vet vart jag ska ta vägen ?? Nåväl. Massvis av kärlek!!!! KRAM

 15. Måste bara skriva att du verkar så klok, genuin och jordnära. Tre egenskaper jag uppskattar hos folk och som jag tror och hoppas jag själv besitter.
  Men just nu är jag inne i en svacka. Jag har tappat bort mig själv och blivit en osäker, blyg och tafatt person..(jobbar på att komma tillbaka)
  Men så idag på jobbet, bollade med mig själv om att, ska jag lägga fram min åsikt..nja,nej tänk om de låter dumt.
  Men så kom jag o tänka på dig, att de är ju klart Maja skulle sagt sin åsikt. Sagt o gjort, den lades fram ☺️

  Ville mest säga att du påverkar, och för mig positivt.

Skriv en komentar