Maja Nilsson Lindelöf

Jag håller på att boa in mig här hemma. Är det inte ugnar som rengörs så är det lakan som beställs hem eller garderober som organiseras. Jag vill aldrig åka härifrån, just nu känns det så. Ser framemot att få åka tillbaka hit i slutet av januari och veta att jag ska stanna här.

Hursomhelst, på tal om att boa in sig så ska snart bebisens rum börja fixas. Hela huset är ju under makeover just nu så är det inte en ny soffa som är beställd så är det tavlor. Det känns roligt och jag försöker att istället vara stressad över det, vara glad och exalterad över förändringen (positiva Maja).

Just nu letar jag barnsäng iallafall, främst hit men även till Sverige såklart. Överallt står det lite olika men det är dessa jag kikar på just nu. Om jag har förstått det rätt så är det oftast lättare för barnen att sova ensamma i en mindre säng första halvåret och en större senare, sen är det såklart från barn till barn men det är vad som står lite här och var. Även att sängen ska vara rund men det tänker jag måste vara lite av en myt.

Denna från Sebra älskar jag, speciellt i grått! Har även läst bra om den precis överallt. Det absolut viktigaste är ju att den är bra för bebisen men samtidigt känns det omöjligt att veta eftersom att vi inte har en aning om hur just vår lilla älskling blir.

Denna från Troll ska vara magisk också. Kruxet med lite säng för oss blir att den bara används från april till maj och sedan när vi kommer tillbaka i september igen men det kanske inte gör någonting, bebisen kan nog sova i den fram till jul iallafall.

Och denna från Stokke tycker jag ser fin och mysig ut. Och jag älskar färgen.

Och denna från Bonti är jag lite kär i! Jag har verkligen fallit för dom grå och bruna möblerna som grundfärger och sedan bomba på med färg i tapeter, leksaker och lakan etc.

Fortsättning följer!

25 kommentarer

 1. Köp ett babynest o lägg i sängen så behöver du inte en mindre säng först, blir mysigt l tryggt för bebis ändå 😊 En säng där man kan fälla ner ena sidan lite så du kan ligga bredvid med handen på bebis va guld värt för mig med min minsta… lycka till 😊

  • Jag hade tänkt det! Men har ändå läst att det absolut optimala är att ha en liten säng MED babynest första tiden för att sedan byta till en större med babynest? Smart tips med en sidebed är också sugen på det! KRAM och tack för din kommentar

 2. Du behöver inte känna stress, jag var också stressad. Vi flyttade till hus 1,5 månad innan bf och hade då inte köpt en enda bebispryl för vi tänkte att det var onödigt med flytten. Jag var så stressad. Men vad behöver en bebis egentligen när den är nyfödd? Skötbord, vagn, säng och lite kläder. Ett eget rum kommer ju dröja innan den har behov av 🙂 Men jag var som dig ville ha allt klart. Vi köpte en sån liten säng från troll, babynest osv. Hon hatade babynestet eftersom hon älskar att sova med armar och ben helt utsträckta åt sidan. Hon vägrar att sova i sin säng. Lösningen har blivit att vi satt ihop en tältsäng med vår säng, där sover pappan. Jag och bebis sover tillsammans i vår dubbelsäng. Och jag som innan sa att vi får inte börja sova i olika sängar och bebis ska sova i egen säng 😅

 3. Vad roligt! Tips är att köpa en säng där botten går att höja och sänka, och även att ena sidan går att montera ned. Liten eller stor säng spelar ingen större roll. Kanske bättre att köpa stor säng som barnet kan ha längre istället för att byta ut? I stor säng kan barnet sova i babynest så känns det ombonat och mysigt ändå 🙂

 4. Många bra tips redan, men såhär i efterhand (väntar nr2) så prioriterar jag:
  – Stor nog att ha hela ”bebiperioden” tilla man byter till barnsäng.
  – drop-sida för att kunna ha en förlängning av sin egen säng istället för att ha nestet i stora sängen men ändå ha bebis nära
  – höj och sänkbar madrassdel
  Vi har en Troll Lux(?) tror jag och den är verkligen superbra.
  Stokke är fin, och praktisk kan man tycka, men inget barn över 2 skulle nånsin vilja sova i sin gamla spjälsäng så hela ”ha sängen hela barndomen” konceptet faller platt. Tänk dig själv en 15 åring hånglandes med sin tjej i sin gamla spjälis, haha.
  Kram!

 5. Som andra redan skrivit. Det viktigaste att ena sidan går att ta bort/sänka ner så man kan ställa sängen intill sin egen. Sen ett babynest i sängen eller en orm. Det blir mer ombonat. Tycker det är att slänga pengarna rätt ner i sjön om man köper en sån liten säng. De kan ha den en väldigt kort tid.

  • Tack för tips! Hade ingen aning om att så många rekommenderar att man kan dra ner den på sidan så det var så bra att ni sa det! Tack för tips kram <3

 6. Hej!
  Vi har haft sebra till båda våra barn och det har funkat super. I början hade jag den i till mig med sidorna borta sedan vid fötterna dör att sedan flyttas till eget rum.

  Lycka till!

 7. Hejsan fina Maja!

  Först och främst, I adore you!! Grym tjej, grym blogg och podd. Stort jäkla heja!!! <3

  Jag skulle rekommendera att köpa en vanlig spjälsäng direkt och ha babynest eller orm runtom bebisen. Köper du en liten så kommer du få byta den ganska så snabbt och det blir lite kasta pengar i sjön. Har kört spjälsäng och nest till båda mina, där man kan montera ner botten sen när bebisen kan börja ta sig upp, och är väldigt skönt med sidan som man kan ta av så ni ligger nära. Slipper man gå upp hehe. Pappan köpte en typ oval säng, liten, och den fick han byta relativt snabbt till en spjälsäng. Tips tips. Lycka till med allt och sjävklart ska du göra precis som du och Victor känner att ni vill ha det.

  Kram.

 8. Så magiskt fina sängar allihop, men den översta är min favorit! 😍 Känns så avlägset sen vi valde – pojkarna är 5 & 8 redan! 💔
  Haha, frågade min blivande 9åring vad han önskar sig till födelsedagen idag. ”En Lindlöf-tröja, eller ett helt matchställ! Och en Lindlöf-autograf, och så vill jag ha sån frisyr som han – men mitt är ju mer rakt så det behöver fixas!” En permanent med andra ord?! 🤔😂 han är bara LITE besatt av din man om ci säger så… Han önskade sig även matchbiljetter till United-match men jag förklarade att det överstiger budgeten på tok för mycket 😂 !

 9. Hej
  Tack för en mysig blogg
  Jag har haft samma säng till båda mina. En stokke, som på bilden men man kan ha den mindre mer rund i början. I den har ja babynestet och min lilla sover så bra själv i den. Första barnet hamnade snabbt i sängen med nestet i och han ligger fortfarande kvar, 4 år senare haha, dock utan nestet såklart. Så blev trångt nu med en liten, men han har snällt sovit i sin säng och det har funkat super. Vid ca 6 månader gör man den större och har som vanlig spjälsäng. Rekommenderar det varmt. Massa lycka till

 10. Hej! Varför är det så viktigt för er att bebisen har en egen säng att sova i? Ni borde läsa på om säker samsovning, det gynnar ert barns självkänsla och trygghet från början och gör dessutom att ni slipper gå upp alla ggr per natt som bebis blir orolig eller vaknar för att hen vill ha närhet. Bebisar har ett väldigt stort närhetsbehov i början av livet och mår allra bäst av att få vara nära, tätt intill. Det är en väldigt märklig och förlegad tanke att man själv ska sova bredvid sin partner men att barnen ska sova ensamma i egna sängar. Samsovning är det bästa och finaste man kan ge sitt barn!

  • Såklart vi ska sova med bebisen men vill ju även att hen ska kunna sova själv tillslut annars kommer jag bli galen. Kram!

  • Måste bara flika in här, och skriva det att barnet får närhet och trygghet dygnets alla andra timmar. Min dotter har sovit i sin egna säng från första natten vi kom hem från BB, hon är nu 9 månader och är världens tryggaste och gladaste lilla människa även om ”stackars” barnet aldrig fått sova med oss.
   Samsovning behöver inte vara det enda som bringar trygghet och anknytning.

 11. Jag skulle rekommendera som de flesta andra att köra en stor men att sidan går att ta bort. Sen att köpa olika storlekar på babynest istället. Vi hade ett mindre nest till vår tjej i början och sen när de började bli trångt så bytte vi till ett större. Babynest är de vi använt absolut mest, både i vår säng men även i vagnen som hon tyckte var för stor utan i början. Sen vet man aldrig, vi hade både bedside crib, vagga och vanlig spjälsäng. hon vägrade sova i något av dem första fyra månaderna än hur mycket vi försökte. Hon fick helt enkelt sova halvt på mig så de första två sakerna blev aldrig använda. Ibland blir de bara så 🙂

  • SMART, jag fick hem ett babynest häromdagen och tänkte att herregud det var ju på tok för litet men då är ju det för att bebisen ska kunna ha det första tiden!!! Fick en ögonöppnare nu he he, visste faktiskt inte ens att det fanns olika storlekar. Tack för tips och stor kram! <3

   • De visste inte jag heller innan och de är halvt dåliga på skriva ut de när man läser om de, syns klart o tydligt i butik. Så vissa tillverkare verkar göra större och andra mindre 🙂 lycka till! Ni har en drömig tid framför er.

 12. Vi hade stokke sleepi och älskade den. Speciellt att den gick att förlänga när bebis växte. Så mysigt med den lilla runda i början!! 🙌🏽

 13. Hallå!
  Vi väntar bebis i mars och tänker att vi kör bedside crib första 6 månaderna ish för att sen flytta över bebis till egen spjälsäng. Sen får man se hur det går men har bara hört bra om bedside crib – få ha bebis nära utan att ha hen i sängen och dröm att slippa gå upp o ner hela tiden när bebis vaknar.

 14. Stokke, just för att man kan dra runt den också det älskade jag, sen att man kan förlänga den, vår son sov Hanks slängde i den lilla då han gillade att sova ”trångt” sen bytte vi till den större och tillslut tog vi bort ena sidan. Den har varit toppen.

Skriv en komentar