Det har varit ett lite tufft dygn. Mycket känslor och så. Det blir nog så ibland med sår, ibland rivs dom upp lite och så måste man bearbeta lite saker igen. Men det är okej. Det är nog bra, att bearbeta.

Inatt vaknade jag av lite ångest och kunde inte somna om. När jag hade varit vaken bara någon minut i sängen så kände jag min bebis. Som i slowmotion SIMMADE i min mage. Det var de coolaste hittills i mitt liv. Jag har känt bebisen men nu var det riktiga rörelser. Och så insåg jag att det var bebisen som väckte mig och inte min ångest. Det var väldigt fint. Att jag vaknade upp och kände ett tungt hjärta och försökte sortera mina tankar för att en sekund senare inse att det bara var bebisen som ville vara vaken några timmar. Min ångest försvann och istället fokuserade jag på rörelserna där inne. Hur bebisen simmade fram och tillbaka, fram och tillbaka. Som i ett mönster. Helt otroligt. Att det är ett annat hjärta i min kropp. Det hjärtat jag alltid kommer att försöka hålla i förvar och hålla tryggt. Finns ingenting viktigare i världen.

Idag har jag jobbat lite och åkt runt på ärenden. Sen checkade jag ut ett tag. Vilade och mediterade. Andades. Simmade. Och andades igen.

Imorgon blir det nya tag, och en ny vecka för vecka-vlogg! Önskar er alla en fin kväll.

9 kommentarer

 1. Fina Maja, tack för att du alltid är så öppen och delar med dig – både av det roliga och det jobbiga. Har själv en del ångest som jag tacklas med dagligen, och på något sätt har din blogg och dina texter blivit som en slags livboj för mig. Att gå in här och lyssna på ”min kompis Maja” när hon delar av sig av sina dagar, en stor ångestdämpare <3 Skulle du inte kunna dela med dig av dina bästa tips mot ångest? Du som verkar vara så klok och varm, vore fint att höra dina bästa tips, kram på dig

 2. Kan du inte snälla lägga upp den outfiten du har på inspelning med hjärnforden snarast!! ?

 3. Älska hur öppen du är. Fortsätt med det<3 Kämpa på, livet är svårt. Men med rätt attityd tror jag man kan komma långt, och det bevisa ju du!! Kra.

 4. Får gåshud när du skriver om er lilla bebis i magen. Att ett liv, en mini människa redan kan ge en ett sådant lugn till en, hur underbart! Den bebisen kommer ge dig så mycket Maja, när hen är ute i stora världen hos er så kommer du vara som förbaskat lycklig och sväva på moln. Kärleken kommer svämma över!
  När man känner sig nere och har en dålig dag så är dem alltid där dem små liven och gör så man skiner upp som en sol och är världens lyckligaste mamma. Att bara kunna kolla på sitt barn och känna en så stor kärlek för någon och man automatiskt bara börja le över hur magiskt livet är!❤️
  Heja dig Maja och heja din bror, ni är så starka!!❤️

 5. Tack för att du är så ärlig!! Det hjälper många andra 🙂
  Kan du inte tipsa om lite snygga/coola outfit nu till alla händelser i december. Coola kostymer osv. Älskar din stil !!! Ha en fin dag! Kram Hanna

 6. Men vad mysigt, med bebisens rörelser <3

  Måste berätta, det spelades en Katy Perry-låt imorse när jag åkte till jobbet. Bröt ihop av skratt pga poddens innehåll i söndags!

 7. Du är bäst Maja! Lever också med en del ångest i vardagen, och det är så skönt att veta att man inte är ensam om det. Din blogg, dina texter, gör så mycket mer än vad du tror. Tack för att du är du Maja! <3

 8. Kan inte du skriva ett inlägg om ångest? Eller prata i en video eller i podden om det? Jag har ganska nyligen förstått att det är ångest jag levt med senaste 4-5 åren. Jag har inte vetat vad dom där jobbiga fjärilarna i magen är för något eller varför hjärtat slår så hårt och jag får panikkänslor ibland. Har förstått att det är ångest och har precis börjat försöka lära mig hur den ska hanteras. Men vägen är lång. För mig kommer den ibland på dagtid men oftast kvällstid när jag lagt mig i sängen. Och med den kvällsångesten har kommit grova sömnproblem som gjort att jag går på sömntabletter. Men jag vill ta tag i problemet och inte leva på tabletter.
  Tack för att du är du! Så sjukt bra på allt du gör och tar dig för!

 9. Mikaela S Svara

  Om du tycker om att läsa böcker kan jag verkligen rekommendera dig att läsa dessa inför förlossningen:

  Föda utan rädsla- tar bland annat upp andningens betydelse under förlossningen!

  Nu ska vi föda barn : en gladlynt guide till en fantastik upplevelse- en lättläst bok som involverar partnern på ett bra sätt! (riktigt bra att läsa tillsammans med partnern).

  PS. Poddavsnittet som du och din mamma gjorde var verkligen hur bra som helst!

  / En gravid barnmorska

Skriv en komentar