Maja Nilsson Lindelöf

Nu kikar vi på de senaste dagarna i mitt liv. Jag insåg snabbt när jag gick igenom kamerarullen att det har handlat mycket om god mat då jag har kanske 20 bilder bara på mat. Så kan det gå.

Det var torsdag och jag var ute på långpromenad. Lyssnade på podcast och njöt av vädret. Vi bor i ett så vacker område här i Manchester, en sagovärld som min svärmor sa. Vackra villor på gatorna (påminner om Desperate Housewives) och runt hörnet kommer man till en magisk skog och ängar med hästar och kor. Så idylliskt.

Det var väldigt kallt ut så kinderna blev röda och från munnen kom rök, och i ansiktet lös solen. Tog en bild och kände mig lycklig. Över allting i livet. Jag försöker ju att bli en mer positiv människa (låter ju töntigt men det är sant), och jag tvingar mig själv att varje dag ta några djupa andetag och tänka på det fina i livet. Det hjälper verkligen. Speciellt nu när man är hormonell och härlig.

Jag jobbade hela dagen efter det men när det blev kväll fick jag tvinga mig själv att lägga ifrån mig datorn (ibland kan man ha sånt flow och vara supereffektiv att det är svårt att sluta), för det vankades middag. Victor lagade middag till oss. En magisk pasta med kyckling, soltorkade tomater och parmesan. Som jag älskar när han lagat mat till mig. Jag känner mig så älskad då. Och om det var gott? Fantastiskt.

I fredags tränade jag och såg ut såhär! Det går så bra med träningen just nu och jag känner mig så stark. Hoppas verkligen att det håller i sig. Jag tränar med Ali två dagar i veckan och han håller mig motiverad. Herregud vad lätt det är att bara tappa allt och bli förslappad. Jag märkte det de första månaderna, hur ens hjärna automatiskt tänkte ”äsch jag är gravid så jag kan äta åtta bullar idag och träna kan jag göra nästa sommar”, istället för att komma ihåg hur viktigt det är med en frisk kropp när man SKA BLI MAMMA. Sen äter jag bullar ändå men jag försöker att varva med promenader och så.

Sen kom lördagmorgon och solen strålade <3 Victor hade bortamatch så jag vaknade ensam, hade en lång och mysig morgon i min ensamhet (länge leve ensamtiden).

Låg i soffan i flera timmar, jobbade, kollade youtube, pratade med vänner osv osv osv.

Till lunch gjorde jag en enkel laxsallad!

Och efter att ha tränat så åkte jag och storhandlade för kvällens middag. Victor hade en tidig match, så efter att ha kollat på den på tvn så började förberedningar inför kvällens storslagna middag. Jag tycker om att göra det lite extra mysigt ibland, även om man inte firar någonting speciellt. Så jag hittade recept i en tidning och påbörjade en storslagen potatisgratäng.

När den stod i ugnen och kött låg i marinaden så gick jag upp till badrummet och fixade mig. Tog en lång dusch, sminkade mig länge och sprutade på lite extra med parfym. Jag känner mig verkligen som mig själv igen efter månader av att försöka förstå vilken förändring som sker så det känns fint. Att få vara Maja igen.

Såg ut såhär! Mjukiskläder är ju en stor del av min garderob just nu ( det enda som inte gör ont typ) men jag tycker att det är ganska snyggt. Skulle inte gå på möten i det men ändå.

Jag tände ljus, satt på tv4 där postkodmiljonären var på och sen kom Victor hem <3. Han blev överraskad med hemmagjord bea, rödvinssås, kött och potatisgratäng. Detta frossade vi framför Så mycket bättre. Stor är helt klart bäst i år (typ den enda bra med Albin och Linnea) och jag grät som ett barn tills han låt. Helt magiskt.

Vi fortsätter med matbilderna he he. Victor var ledig, liksom jag, så vi åt mat hela dagen, rensade garaget, tittade på House of Cards och MÖS. En riktig söndag utan krav. Och kan vi prata om det faktum att min svärmor köpte med sig panpizza och Gorbys till oss??? Herregud vilken lycka.

Och så har jag pratat med min älskling. Att hon gör såhär varje gång vi frågar vart ”Majas bebis är”. Gråter.

Det var min lilla mathelg, himla mysig.

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer

 1. Var är mjukisbyxorna ifrån? Den eviga jakten på det perfekta paret.. 🙂

 2. Hej bästa maja hoppas du och bebisen mår bra 🙂

  Följt dig sen du började med bloggen så kuul!
  Hade dock önskat att du körde nån tävling typ att man kan vinna några tränings tights eller någon skönhetsprodukt du använder 😀
  Liten rolig idee bara som jag tror många + jag skulle uppskatta!

  Pusss å kram ha de bäst finaste

 3. Så orelaterat till ditt inlägg men SNÄLLA hjälp!!! Tips på sidor med mammakläder som inte = KÄRRING?! Letar som en tok men samtliga sajter verkar ju tro att en blir tant bara för att man ska bli morsa…..

 4. Hej Maja! Kan inte du skriva et mat-blogginlägg om dina/era sallader haha! Tycker sallader kan vara så så gott men blir lätt ytterst tråkigt. Tänker som egen rätt (som laxsalladen som såg grymt god ut) men också typ som tillbehör; gör ni dressing, favortisallad, tips osv! Ha det fint, du är bäst! Kram

 5. Heeej underbara och snygga du!! Recept på pastan, ser helt jävla juvlig ut… din mat är sinnes, lägg ut mer recept ?

  • Maja Nilsson Svara

   Hahahah okej jag ska! Just denna tror jag Victor hittade när han sökte på ”kycklingpasta” så låg den där typ överst ??

 6. Majaaa, kan inte du snälla fixa ett inlägg med festkläder?? Gärna klänningar.. Ska åka på weekend med min man som fyller 30 och vet inte vad jag ska ha på mig.. kramar <3

 7. Hej Maja!
  Känner igen mig så mycket i det du skriver om bullarna, är inte gravid dock, haha. Jag har nämligen precis kommit ur en ätstörning/dålig relation med mat & nu känner jag att jag typ måste äta onyttigt bara för att ”vinna” mot gamla mönster? Jag vill äta hälsosamt (för rätt anledning denna gång!) men det blir som att då om någon erbjuder mig t.ex en bulle eller jag går förbi godishyllan så måste jag äta det, bara för att inte säga nej till mig själv eller få någon att tro att jag inte äter igen. Hoppas du förstår hur jag menar.. har du några tips på hur man äter hälsosammare men på ”rätt sätt” utan att känna att man begränsar sig själv? Kram!!!

  • Maja Nilsson Svara

   Sparar denna till veckans frågor! Så starkt av dig att ta dig ur en ätstörning. Heja dig ❤️❤️❤️❤️❤️

 8. Alltså jag bara måste fråga vart dina mjukisbyxor kommer från? Ser ut att vara så bra passform på de ? tack på förhand

  PS. Det strålar verkligen om dig!!

 9. Hej Maja!
  Har kikat in på din blogg lite här och där tidigare, men inte riktigt känt att det ”klickat” haha även om du verkat vara en super härlig tjej men det har bara känts så långt ifrån mitt eget liv, men nu när du är gravid vilket jag även är och då kan relatera så har jag börjat titta in på din blogg mer regelbundet, min lilla bebis kommer i mars så det är lite kul att jämföra plus att det är roligt med lite preggo outfit inspo då min stil just nu är k a t a s t o f, haha 🙂
  Ps. Jag tror det blir en liten kille du/ni får, då ditt mående påminner väldigt mycket om när jag var gravid med min son. ds

Skriv en komentar