Hej från gymmet. Här sitter jag i restaurangen och har precis haft möte i en timme och nu väntar jobb i ytterligare några timmar. Mitt jobb går väldigt bra just nu och jag kämpar med att istället för att bli stressad se det som roliga möjligheter. Helt klart någonting med min prestationsångest att göra, jag blir så stressad ibland när jag vet vad som komma skall. Men det är någonting jag aktivt jobbar med, varje dag. Det läskiga med att vara egenföretagare är just den känslan att allting jag gör speglar mig. Lovar jag ett bra jobb då är det enbart upp till mig att det blir det, ansvaret ligger inte på någon annan tillskillnad från i många andra jobb där man arbetar i team. Nu när jobbet verkligen rullar på bra så tror jag att A och O är planering från min sida. När jag kommer hem till Sverige kommer jag att ha inspelningar eller viktiga möten varje dag men jag tänker att så länge jag själv har kontrollen och tror på mig själv så kommer det att gå galant. Samtidigt så blir jag väldigt stolt över mig själv när jag skriver nya anteckningar varje dag i min kalender. ”Inspelning 10 till 14”, ”Möte om livepodd”, ”Samarbete med X ska upp”, ”Kollektionen med Daisy Grace ska in”. Äntligen har det släppt för mig och jag känner att det här jobbet verkligen utvecklar mig och låter mig göra det jag tycker är roligt. Jag har ju funderat fram och tillbaka att sadla om helt men idag känner jag att jag är precis där jag ska vara. Just nu ska jag jobba med det här. Det gör mig glad.

Jag tror att det handlar om att hitta sin grej i livet. Och att våga tro på det. Och våga tro på sig själv. Och att inte jämföra sig med andra. Ofta är människor duktiga att påpeka att jag inte alls har det så jobbigt när jag skriver om mina tankar och känslor här i bloggen och det är som om att regeln i Sverige är att den det är värst för, den vinner. Den som måste hämta och lämna på dagis, jobba hela dagen, sen tvätta och laga mat och få ihop allting vinner ”Hela Sverige Klagar” och det ska alla andra gärna veta om. Att den har det tuffast. Och jag har aldrig fattar det där. Att jämföra sin egna olycka med andras. Istället för att bara gör någonting åt saker. Och jag har alltid haft den grundtanken. Enda sedan jag var liten och det är därför jag vågar skriva om det här, för jag tror på det så starkt. Jag ville vara nöjd med min tillvaro och sen skita i vad andra gör. Och jag har aldrig velat hamna i ekorrhjulet. Det är ingenting fel med det hjulet, för vissa personer passar det. Och för andra inte. Även om man i Sverige ofta tycker att ett sätt är rätt och att ett sätt är fel. Men jag tror ju verkligen att viljan och ambition gör att om man inte vill så behöver man inte hamna där. Jobbar man med det man tycker är kul så är det ju inte jobbigt att jobba hela dagarna och man jämför sig inte med andra. Skaffar man barn så måste man hämta och lämna på dagis. Och vill man äta mat så måste man storhandla. Jag har aldrig fattat det där med att klaga över det till andra än de i sin närhet. Att jämföra sitt tuffa schema med någons annan. Vad är poängen? Jag är fullt medveten om att jag kommer att ha mycket mer att göra när barnet är här, och jag är orolig över det. Men tar jag på mig jobb, skaffar barn och har ett hushåll att hålla reda på så får jag ju acceptera det. Helvete vad jobbigt det måste vara att skapa sig en vardag som man sen måste gräma sig och jämföra sig med andra över varje dag. Det är som om att jag nu i april får en bebis, och från den dagen och fram ska jag alltid klaga på att Victor har mycket matcher och att jag kommer vara ensam med barnet. Och sedan jämföra det med mina andra nära som har en man som inte spelar fotboll och kommer hem varje dag och sällan är borta i längre perioder. Det vet jag ju om redan nu, så det vore ju idioti om jag väljer att lägga min energi på det då. Jag kommer välja att se det positiva, för min egna skull och för mitt barns skull, och det är att han väldigt ofta kommer att komma hem betydligt tidigare än många andra pappor som arbetar på dagarna. Det handlar om mindset.

När jag bodde i Oslo så jobbade jag som servitris och det avskydde jag. Det var ett alldeles för stressigt jobb för mig. Och timmarna var inte alls bra för mig att jobba. Då minns jag att jag insåg att kvällsjobb inte är någonting jag i framtiden kan ha för min hälsas skull. Att komma hem från jobbet 01 gick inte ihop med mitt psyke. Och jag insåg att jobba med stress på det sättet inte alls passade mig. Och jag bara bestämde mig. Och visualiserade hur jag i framtiden ville jobba. Med mina egna tider, på mitt egna sätt. Och det ska jag idag skämmas över eller ursäkta. Jag råkade träffa Victor och sen råkade jag komma in på det här spåret. Men jag vet att hade jag inte gjort det hade jag bott någon annanstans i världen och jobbat med kanske det heller eller någonting annat, men jag hade sett till att jag inte jobbade natt eller med ett så stressigt jobb. Så jag hade levt ett liv jag gillade ändå. För att jag alltid har trott att det blir vad man gör det till. Och det ser jag hos alla i min närhet. Jag vet inte någon som inte trivs med sitt liv. Som klagar på det sättet folk har klagat i mail till mig eller i kommentarer. Så man kanske blir som man umgås trots allt. Min mamma fick nyss ett nytt jobb för hon ville ha någonting nytt och sökte ett nytt jobb.  Min storebror har fått jobb efter år av behandlingar och är så glad över det. Min bästa kompis ska snart börja söka in till högskolan och plugga det hon har drömt om sedan hon var liten och köpa lägenhet med sin pojkvän. Min svägerska valde att ändra riktning helt och har på några månader gått från att jobba på dagis till att ha blivit PT på ett nytt gym i Västerås och min kusin har precis bokat en resa till New York. Ingen klagar. Alla bara lever det livet, just dom vill leva. Och ingen jämföra sina problem med den andras. Och nu när jag tänker efter så är det ju självklart att det även påverkar mig. Omringar med sig med positiva människor blir man själv positiv. Man ska solla ut allt det negativa, för det påverkar ens liv mer än vad man tror. Jag skulle aldrig kunna ha en person i mitt liv som skulle jämföra sin sorg med min. Alla är olika.

Nu spårade jag iväg, och nu skriver jag om någonting som är enkelt att misstolkas och jag vet att jag kommer få några mindre trevliga kommentarer. Och jag kommer säkert känna att jag uttryckte mig klumpigt men ibland måste jag bara få skriva vad jag känner för. Och inspirerar det någon idag att kanske göra en liten förändring eller ändra sitt tankesätt om sin vardag så är det alltid något. Jag skulle lika gärna kunna puttra här varje dag och skriva om kläder eller skönhet och slippa chansen att bli missförstådd men vad fan, dom som vill förstå kommer att förstå.

Man måste göra det man kan för att leva det livet man vill leva. Och har man gjort det men det ändå inte går. Då får man klaga hur mycket man vill, för livet kan vara orättvist, men man kan inte klaga och jämföra sin olycka med andras. Det har jag sett tydligt i min storebror. Han har aldrig klagat eller klankat ner på andra personer och deras liv trots att han har det tufft men alla kan inte vara lika bra som han heller.

49 kommentarer

 1. Gabriella Svara

  Tycker du har ett fantastiskt bra sätt att uttrycka dig och jag är så glad att jag hittat en person här i sociala medier-världen som tänker och är öppen med sina tankar som du. Fortsätt gärna att dela med dig av dina tankar – om något kanske du får någon av de där negativa människorna att faktiskt tänka om. Kram

  • Maja Nilsson Svara

   Vilken otroligt fin kommentar. Det känns väldigt fint att läsa ❤️ Tack.

 2. Word! Helt rätt, du är så klok! Orden är som en perfekt dans. ❤️?❣️?? Grattis A & M!!! ?????????????

  • Maja Nilsson Svara

   ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 3. Jag har också svårt för ekorr-hjulet och har flera alternativa vägar därifrån som jag hellre vill ta men omgivningens förväntningar begränsar mig alldeles för ofta och mycket av min energi går åt till att försvara det liv jag väljer istället för att njuta av det… Men de som inte förstår kanske inte behöver förstå heller… Tack för inspo att fortsätta stå på sig och inte behöva be om ursäkt för att man vägrar ställa sig i ledet!

  • Maja Nilsson Svara

   Exakt så!!! Minns att jag kände mycket så när jag var yngre. Och fick alltid höra åsikter från alla olika håll. Men idag har jag inga människor runt om mig som någonsin skulle ifrågasätta mitt liv eller mina val. Be inte om ursäkt och KÖR HÅRT! ❤️❤️

 4. Så bra!!! Helt rätt! Man trampar alltid någon på tårna men i detta fallet säkert någon som klagar på sitt eget liv varje dag. Man kan alltid göra något annat samt ändra sitt liv! Bara man vill. Kram <3 Du är såå bra!!

  • Maja Nilsson Svara

   Ja det är inte klokt!! ❤️❤️ TACK för din kommentar det var fint

 5. Så jäkla sant?? & så svenskt och inte alls ibland verklighetstroget (läs; oftast). Heja heja dig Maja ?????

 6. Du påpekar ofta att folk inte tycker att det är ok att du klagar över saker i ditt liv för att du skulle leva något bekymmerslöst och ”lyxigt” liv. Det är väl självklart att du ska kunna ventilera och ”klaga” på saker du upplever som jobbiga eller liknande, men precis som att du tycker att du har rätten att ”klaga på” eller bekymra dig över att Victor inte har bokat in er städerska så måste väl en förälder som försöker få ihop livet med jobb, barn och annat som kräver tid få klaga över det. Hur förberedd man än är på att barn kommer att ta tid eller hur mycket man älskar sitt jobb och sin vardag så kommer det ju uppstå saker som man för stunden vill spy på. Jag tycker att du har rätt att klaga på det du upplever vara jobbigt, för mig kanske jobbigt är något annat än att städerskan inte har städat mitt hem eller att jag fick vänta två timmar på ett försenat flyg osv osv.

  • Vill tillägga att jag förstår vad du menar och jag kan själv undra vad alla klagar på hela tiden då jag själv lever ett liv jag är mycket nöjd med och om jag inte har varit nöjd så har jag gjort något åt det. Jag tycker bara att det är så intressant att du påpekar andra som kritiserar dig för att du klagar på, i mångas ögon, mycket banala saker, medan du i detta inlägg inte riktigt kan se varför folk tycker att vardagen kan vara jävligt tuff ibland..

   • Maja Nilsson Svara

    Det är klart att man får klaga!jag klagar hela tiden här hemma. Och jag kommer att fortsätta klaga här inne över både städerska och inställda flyg eftersom att det är just min blogg och mitt liv jag skriver om. Det jag menar är att jag inte förstår mig på människor som tar sin tid och energi till att ens lägga sin dålig energi på andra MEN vi alla är olika! Ha en fin dag ❤️

  • Bra kommentar, jag fick samma tankar här. Jag tänker att alla människor upplever saker i sitt liv som jobbiga ibland och att det är viktigt att få ge uttryck för det till personer i sin närhet. Att hålla tyst och låta saker gro inombords blir ju sällan bra. Sen är det självklart skillnad på ständigt meningslöst klagande utan att förändra något som GÅR att förändra. Men att ta hand om barn, hem och jobb kan vara slitigt även om man valt det och det är ju sånt som inte är så himla lätt att förändra heller. Förstår vad hon vill få sagt med inlägget, men vill bara ge ett ytterligare perspektiv på saken.

 7. Du är så klok Maja! Älskar ditt sätt att skriva ❤️

 8. Ja men exakt så ? det känns som att klagosången blir högre och högre och alla tävlar i vem som har det sämst, gör något åt saken istället för att klaga år ut och år in på samma s**t ? Du är grym Maja, heja heja – mer positivitet åt folket ??

 9. Maja alltså. Att du ALLTID lyckas sätta ord på saker. Känner mig så positiv och inspirerad varje gång jag går in här. TACK❤️

 10. Yes babe! Det är en bugg i mänskligheten. Det är både sorgligt och osexigt att så många självvalt förpassar sig till det destruktiva livet. Alla har inte samma förutsättningar, och ja allt är relativt och det finns perspektiv på livet, men som den gamla devisen säger – det är inte vad man har utan vad man gör av det man har. Därför instämmer jag helt – förundras också över de som tar tiden från sitt eget liv till att lägga sin dåliga energi på någon annan.

  Och från en högpresterande-ångestkämpande-kalaspingla till en annan – HEJA DIG som förverkligar Maja Nilsson Lindelöf <3 Man kommer varken göra sig själv eller någon annan glad om man inte är sann gentemot sig själv. Det är ditt liv. Det må va en skrynklig väg framåt, men det är just resan som är själva livet – inte målet.

 11. Man kan inte påverka allt som händer i livet. Tycker du gör helt rätt i att påverka det du kan göra för att få en härligare tillvaro. Ditt inlägg fick mig precis att skicka in en jobbansökan, för jag avskyr mitt nuvarande jobb ❤️ Ha en fin kväll!

 12. ❤️❤️❤️MAJA DU ÄR UNDERBAR!!!!
  Du lämnar mig alltid mållös.
  Jag tycker att du är helt rätt, i världen finns det människor som bara klagar på allt och ingenting.

  Medan det finns till exempel så många pojkar i Afrika som inte har något att bära och inte kan gå i skolan.
  Och det finns så många människor som bara klagar och jämför sina liv med andra, det gör mig så frustrerad.Vi borde vara nöjda med vad vi är och vad vi har för att det inte är genom att jämföra våra liv med andra människors eller klaga att lycka kommer att öka.

  Tack Maja för dina underbara ord.
  Jag kommer definitivt att behålla dessa dina ord:
  ”Man måste göra det man kan för att leva det livet man vill leva. Och har man gjort det men det ändå inte går. Då får man klaga hur mycket man vill, för livet kan vara orättvist, men man kan inte klaga och jämföra sin olycka med andras.”

  Du är bäst.
  All kärlek til dig. ❤️❤️❤️

 13. Alltså, du är bäst Maja!!! Håller med föregående talare, det är så skönt att du är så öppen och tänker som du gör! Du inspirerar!! Love you! 🙂

 14. Jag tycker det är märkligt att människor inte kan se sin egen del i sitt liv. Ingen annan har makten över vad vi gör och hur vi lever. Visst kan man klaga lite på saker ibland men makten ligger i våra egna händer. Är man inte nöjd eller lycklig har man ett eget ansvar för sitt liv. Kan tyckas hårt men i slutändan är det hos oss själva det ligger. Kan inte för något förstå människor som sitter bakom skärmar och klagar på andra. Dels är tiden mer dyrbar än så, dels vill man väl sprida positiva vibes och dels har man väl lite sunt förnuft. Med det sagt tycker jag du ska fortsätta precis som du gör. Du är en powerkvinna i renaste form 🙂

 15. Fast det här med att klaga om sin vardag till andra. Det gör ju du? Du klagar här på bloggen om att du har mycket nu, du kan inte hantera det med mera? Fast du har enligt många ett enkelt liv. Visst du jobbar men du är inte ekonmisktberoende som alla andra. Vissa kanske är missnöjda över deras jobb ja, men har familj och kanske inte ha råd att plugga till det man vill just nu då vi i Sverige inte har jätte bra CSN med mera. Snälla sluta! Du får det att låta som att det är så enkelt att göra vad man vill eller förändra vad man vill, det kanske det är när man har hur mycket pengar som helst som ni och städerska men det är inte så enkelt för alla! Så tänk dig för lite. För alla jobbar och sliter för sitt, man kan inte ändra livet bara sådär om man inte trivs med sitt jobb men har en familj som behövs försörjas. Du kanske kan ändra det ja! Det beror på ert bankkonto.

  • Pengar är inte det som gör en lycklig, pengar är inte det som gör livet värt att leva. Bara för någon har mer pengar behöver inte det betyda att den har ett bättre liv, även om vi ofta tror det. Alla människor har ett val, vissa väljer att se positivt på livet och vissa väljer att se det negativa, så kommer det nog alltid vara. Det är nånting man måste jobba med tror jag, det är svårt att se det positiva ibland.

  • Verkar som att ditt bankkonto ekar ?
   Kanske borde du göra något åt det än att bittra här inne lilla gumman

  • Ärligt, lycka sitter inte hur mycket pengar man har, öppna ögonen och sinnet.
   You Go Maja❤️❤️

 16. Maja!! Tack och återigen tack! Vad du än delar med dig av så mår jag bra av att läsa din blogg. Vi får glädjas med dig, men också känna igen oss i jobbigare stunder i livet, vi behöver inte vara ensamma i det jobbiga. Vi har dig och du har alltid oss, du är så viktig! ❤️❤️❤️

 17. Nu är det väl så att det är Maja’s blogg och hon skriver om SITT liv och sin vardag och vi som följer den får äran att hänga med på ett hörn om vi vill. I allas liv finns det saker att klaga på!
  MEN poängen i detta inlägg är val att inspirera andra att våga stå upp för sig själv och ta tag i sitt liv om man inte är nöjd med livet som det är idag?!
  OCH JA!!! Alla kan förändra sitt liv även om plånkan ekar och dammar.
  Finns bara två måsten i livet, du måste välja och du måste dö och därför kan man själv välja hur man vill leva sitt liv!
  Jag har jobbat som undersköterska sedan jag var 18 år ( är 42 nu) och har älskat varenda dag och de möten jag fått tillsammans med mina patienter. Men när nedskärningarna gick ut över mitt arbete och min tid för patienterna inte längre räckte till bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Mitt liv är mer värt än att slösa min energi på att gå till jobbet och vara arg eller förbannad på ledningen varje dag.
  Vi har 1000-tals i kö på arbetsförmedlingen i min stad men jag fick ändå ett annat jobb som jag bara älskar utan några större svårigheter. Bara för att jag vill och för att jag tog tag i saken!
  Och JA…. jag har 2 barn, hus och en man (som inte har den fetaste pebgapungen) men vad betyder det när jag slösar min tid på bitterhet och irritation och kommer hem som en sämre mor eller andra hälft, är mer fokuserad på att vara negativ än på att njuta av familjen och det liv vi har tillsammans?? Sug på den?
  Jag väljer LIVET ??❤️ För det är jag värd!
  För att min familj är värd en sambo och mamma som är glad och positiv!
  För att min dotter ska få växa upp med synen på att allt är möjligt bara man vill och för att min son ska få lära sig att kvinnor kan och är lika mycket värd som alla andra människor omkring oss! Vi måste stå upp för oss själva och för varandra om vi tillsammans ska kunna göra världen vackrare och till en plats där våra barn kan gå ut på gatan utan rädsla och med en känsla av att de duger till precis som de är.
  Alla kan välja hur man vill leva sitt liv och inser man inte det har man varit bitter så länge att man blivit trångsynt… PUNKT!!!
  MAJA!!! Du är så sjukt grym och det är en ära att följa dig här och i livet på läktaren. Du är en så fin förebild och jag är bara så glad att jag ”råkade” ramla in i din blogg.
  Du gör det bara ännu lättare att se livet från den ljusa sidan ❤️ Mina barn kommer lätt få lyssna på din och Sannas podd eftersom ni är grymma förebilder och för att ni är ni och står upp för det ❤️ (De tjuvlyssnar redan 10 och 12 år gamla?)
  Go Maja??❤️

 18. Du inspirerar mig dagligen och är så duktig på att skriva om känslor, ett så viktigt ämne ❤️ All kärlek och lycka till dig. Du berör många Maja! Kram

 19. Du tänker precis som jag. Är du inte nöjd, gör något åt det. Försök iallafall. Klaga inte annars. Och livet är faktiskt ditt egna att leva 🙂

 20. Du är GULD!
  Finaste bästa maja!
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 21. Heja världens finaste Maja! Helt rätt. Jag lever med otroligt lite pengar då jag kan inte jobba mycket pga hälsan men jag är inte avundsjuk på andra för det! T.ex. Maja har fått det bättre här i livet – och det är ju himla kul för henne! Alla har rätten att klaga – rika eller fattig, kön eller ålder osv. Lycka till med allt Maja, du är värd allt du har!

 22. Elin, vi bär alla ansvaret för vår egen lycka och våra liv. Livsval och livsförändring sker inte över en natt och förutsättningen för förändring är inte pengar. Det är bara att börja visualisera målet och ta ett steg i taget för att nå dit. Se på Maja, hon har gjort just det! ❤️

 23. Va hände med en av tärnorna?
  Ni va ju 5st på möhippan? Men på bröllopet va ni bara 4? 🙂

 24. Helt rätt maja!!
  Jag går till jobbet och har kul! När jag kommer hem har jag energi och vill aktivera mig. Inte lägga mig i soffan och klaga. Det är fantastiskt och jag tror fler kan komma dit. Man måste bara få tummen ur och ändra inställning ??

 25. Du inspirerar mig! Med allt mellan snygga klæder till att ta tag i mitt eget mindset, o att ha positiv instællning!
  Jag ær också egenføretagere o Idag fick jag en extra boost att fortsætta jobba hårt. Tack før de! 🙂

 26. Wow, bara wow! Precis vad jag behövde läsa just nu, tack ?

 27. Detta är den exakta anledningen till att jag fastnade för din och Sannas podcast. Helt ärlig, genuin och har egna tankar om livet och inte ska vara perfekt i allas ögon. Fortsätt med det du gör och gör det på ditt sätt! Du kommer bli en fantastiskt klok och omhändertagande mamma, det märker man! Ta hand om dig.

 28. Först och främst så tycker jag att du är awesome!
  Jag har exakt samma inställning som dig, MEN livet är inte alltid så.. jag har själv haft det jävligt tufft i tidigare åren.. träffade en man och vi blev gravida. Min dotter är mitt ALLT!
  Däremot började min sambo ett till jobb, så nu har han 2 jobb. Han åker hemifrån vid 8 och tillbaka vid 23.
  Och det är ju helt okej tänkte jag, MEN måste också berätta att min mamma är i himlen och min pappa seglar jorden runt, jag har liksom INGEN här hemma som kan hjälpa eller stötta. Och min sambo är från turkiet så jag har inte ens träffat hans föräldrar än. Så vi (JAG) har verkligen ingen hjälp och det känns som att väggarna i lägenheten äter upp mig… OCH vi har dessvärre inte råd att anlita barnvakt eller städhjälp så det ser ut som skit här hemma. Hade ALDRIG trott att jag skulle känna såhär, MEN det gör jag. Jag har alltid varit en ”go getter” , saker blir bara inte som man tänkt ibland

 29. Kloka kloka maja. Du inspirerar så mycket! Önskar att i framtiden finns det fler ärliga härliga fina människor som du
  , som peppar och inspirerar vågar visa livet i ärlig osencurerad version. Heja heja du är sååå stark som gör din grej! ❤️

Skriv en komentar