Maja Nilsson Lindelöf

”Det är den 4 oktober och vi fick nyss reda på könet. Eller jag fick. Torsdagsmorgon klockan 07.05 och jag skulle bara beta av min mail lite snabbt till morgonkaffet. Och där stod det, ”Hej Maja, allt ser bara bra ut, det verkar bli en X till familjen. Med vänlig hälsning, Marie”. Lyckan. Paniken. Irritationen. Alla känslor i ett. Jag smällde igen datorn och stirrade ut mot gräsmattan. Intalade mig själv att jag hade sett i syne. Inte kan man få reda på sitt barns kön över mail sådär. Det kändes som en timme men efter 30 sekunder smällde jag upp datorn igen och där stod det svart på vitt. I ämnesraden i min fulla mailkorg. Det är en X. En liten liten X i min mage.

Jag sprang upp till en sovandes Victor, tände i taket och skakade om Victor ”vakna vakna vakna det är om bebisen”. I panik vaknar han och frågar om allting är bra. Jag kommer aldrig någonsin glömma hans ansiktsuttryck. Han var så borta, och så jäkla gullig när han yrvaken försökte förstå vad som försiggick. Det är ju ett NIPT-test vi har gjort så lika ivriga som vi har varit om bebisens kön lika oroliga har vi varit över allting inte ska se bra ut. ”Älskling älskling det blir en X” och så dök jag ner i hans varma famn och så låg vi bara och kramandes. ”Jag sa ju det” sa Victor leendes, ”jag med” sa jag.

Och nu gråter jag igen. För jag ska bli mamma och nu vet vi vad som gömmer sig där inne. Det blev mer verkligt på två minuter. Och det känns så självklart att det blir just det. Vi båda visste vad det var för en liten bebis där inne men man kan ju aldrig vara säker bara för att ens magkänsla säger en sak. Vi har nog redan ett namn och vi har redan kallat bebisen för det flera gånger. Jag har omedvetet sagt hxn flera gånger redan och under mina möten med min livscoach har ont i förbifarten sagt bebisens kön. Häftigt ju.

Vi har ju valt att hålla könet hemligt, för att vi ska känna att det är någonting vi kan få ha för oss själva. Det känns fint på något sätt. Så i april får ni se vad det blir för en liten människa, tills dess kallar vi bebisen för bebisen helt enkelt.”

16 kommentarer

 1. Gahh hoppades få veta könet nu, ska man behöva vänta till april haha!! Så glad för er skull <333

 2. Jag läser ofta din blogg och har aldrig kommenterat förut. den största anledning till att jag trillar in på din blogg är för att jag gillar din personlighet maja. Du känns genuin på riktigt.

  Vi är typ jämngamla och jag kan relatera till mycket du skriver. Jag gillar hur du skriver och uttrycker dig och att det känns som att du är sjuuukt lik många av mina närmsta vänner. Vilket gör det väldigt hemtrevligt att läsa dina texter.

  Även fast jag såklart inte känner dig så vill jag bara säga att jag känner på mig att du kommer bli en fantastiskt förälder. Ska bli så spännande att få följa detta. Stort lycka till!!

 3. Fint Maja, du är så bra på att skriva, verkligen <3

 4. Spännande! Vi ligger en vecka eller två före er och ska göra rul i nästa vecka. Har bestämt att inte kolla vilket kön det är… men åh! En sån här reaktion gör mig ändå lite sugen. Vill veta allt som går att veta ju! Glad för er skull <3

 5. Så glad för eran skull! Ni kommer bli fantastiska föräldrar ❣️❣️

 6. Har verkligen en känsla för att det är en liten kille ?

 7. ❤️❤️❤️Wowowow.
  Fantastiskt. Dina ord är alltid de bästa

  Jag hoppas att du vet att vi starkt respekterar ditt beslut att inte berätta barnets kön.
  Du är bäst i världen. Ha en underbar dag, för att du förtjänar så mycket. Skicka all kärlek i världen till dig och din lilla bebis.
  Ps: Jag vet inte varför, men jag har en känsla av att det är en pojke. ❤️❤️❤️

 8. Skulle du vilja tipsa om mysdressar som är sköna men som man ändå känner sig lite fin och härlig i?

 9. Det är klart ni ska hålla det för er själva tills bebisen kommer, helt förståeligt. DEN KOMMER BLI SÅ FIN OCH HA SÅ BRA föräldrar<3<3

 10. Åhh jag trodde su skulle avslöja nu, men förstår att ni vill hålla drt för er själva! Jag tror verkligen på att drt blir en liten pojke?

 11. Också gravid Svara

  Hej Maja och stort grattis till graviditeten. Jag brukar aldrig kommentera men nu blev jag lite orolig/besviken… Kommer vi inte att få se dina inköp till bebis? Jag tänker att mycket av det man köper kan ju bli avslöjande för könet. Jag som så himla gärna vill se dina inköp till bebis. Jag är själv gravid i vecka 16 och tycker att det hade varit tråkigt om du inte ville dela med dig av den biten. 🙁

 12. Hej,
  Hittade precis till din trevliga blogg! Dina ringar såg så fina ut på bilden 🙂 Vilka vigselringar har du? Ser ut som om du har 1 solitär ring och sen två alliansringar med stenar?
  Grattis till graviditeten!

  • Maja Nilsson Svara

   Svarar på det i veckans frågor! ❤️❤️

 13. Älskar sådana här inlägg. Känns som man lär känna dig mer!! Ha en bra kväll, kram!

  • Maja Nilsson Svara

   Åh vilken mysig kommentar! <3 kram och tack

Skriv en komentar