Maja Nilsson Lindelöf

Igår bakade jag bananbröd som jag sedan dess har gått runt och smaskat som en galning. Jag är ju väldigt sugen på surt och salt men när jag väl är sugen på sött så är det här perfekt, choklad eller godis blir för sött och jag njuter knappt. Detta med ost och smör är också helt perfekt för mig just nu.

Jag snodde receptet rakt av från Ida Warg, dock så adderade jag solrosfrön också!

Ingredienser:
5 dl glutenfria havregryn
2st mosade bananer
0,75tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk havssalt
1,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl valfri mjölk
0,5dl kokosolja
0,5 dl honung eller agave
1,5 matsked vinäger

Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och mixa till en smet. Lägg i en liten brödform och in i ugnen i 35 min på 175 grader. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vila där inne i ca 10 min.

Ta daaaa!!!

1 kommentar

  1. Smeten står i ugnen nu! Hehe. Hur berättade ni för Sanna och John om att du blivit gravid?

Skriv en komentar