Jag måste erkänna att jag har slarvat med mina läxor från min livscoach. Vilket jag absolut inte får, ”du kan prata med mig hur mycket som helst men gör du inte läxorna blir det inte någon skillnad”.  Jag ska meditera två gånger i veckan MINST samt fylla i ett livshjul (det ska göras idag). Men meditationen har liksom inte blivit av, det är som om att jag skjuter upp det för att det känns svårt. Men idag, faktiskt alldeles strax, så ska jag göra det. Jag vaknade vid 07 och sitter just nu och dricker kaffe och svarar på mail, utanför börjar solen gå upp och det är tyst i huset. Jag behöver den starten på den här dagen, det känner jag på en gång.

Jag har fått en del tips av er, och även ju av min livscoach så jag tänkte dela med mig av dom här till er, ni är många som har frågat. Det blir ju mer utförliga tips desto längre fram vi kommer men just nu får ni tre enkla tips på appar och övningar helt enkelt.

Idag tänkte jag testa appen Headspace! Ni har tipsat om den så jag tänkte testa, det blir som en kick-off då man kör 10 dagar i rad! Första dagen bara tre minuter, det känns lovande.

Jag fick den här skickad till mig av just min livscoach och det är meningen att jag om en tid ska klara av hela 35 minuter! Ser framemot det. Att bli den där tjejen som har lugnet att ba hörrni jag går och mediterar i en timme nu.

Mindfulness- appen tror jag att jag blev rekommenderad av min svärmor som länge har tipsat mig om mindfulness. Jag vet ju inte riktigt min grej eftersom jag just blir lite rastlös, och känner ni likadant så är det alltså kroppsskanning som gäller.

Det viktiga är inte vad man gör utan att man gör någonting som passar en själv. Jag kommer att kämpa på med det här så att det blir naturligt i min vardag men jag kommer även att börja med yoga flera dagar i veckan. Jag har alltid älskat yoga och vet egentligen inte varför jag inte har gjort det oftare. Eller nu har det berott på att finns pass då och då på mitt gym men jag tänkte faktiskt redan idag ringa ett center som jag vet finns i vårt område för att köpa ett 10-kort. Det är ju enklare att gå när det finns fler pass varje dag och när man alltid får en bokad tid.

Det här känns lovande och härligt. Dessutom har vi spenderat senaste dagarna med att rensa och storstäda huset. Ingen hade ju varit här på tre veckor så luften stod still här hemma och dammråttorna hade flyttat in i kylan, och det fick oss nog båda att känna att det nu faktiskt verkligen var dags. Vi har ju bestämt oss för att bo kvar men nu ska vi ändå flyttstäda. Vi hade ju lyxen att få allting skickat från Lissabon direkt hit för ett år sedan men vi hann inte rensa ut innan flytten så det får vi göra nu. Idag väntar mina garderober och imorgon badrumsskåpen. Mycket ska skänkas till välgörenhet och det som inte går ska slängas. Ut med det gamla och in med det nya. Hittills har vi ordnat sovrummet och kontoret och jag andas redan frisk luft. Jag vill ha det organiserat och städat runt omkring mig vilket tidigare aldrig hänt. Jag har inte brytt mig så mycket men nu är det de enda jag vill. Mitt mål är att gå in i garderoben och se varenda t-shirt jag äger och dessutom gilla den. Idag har jag så mycket kläder men ingenting att ha på mig, beror nog på att jag faktiskt har kvar kläder sedan 2014 som en riktig horder.

WOHO vilken dag! Meditation och utrensning! Önskar er alla en fantastisk dag så hörs vi senare.

15 kommentarer

 1. Hallå!
  Annars kanske du kan göra en ”bloppis”? Pengarna du får in kan gå till något välgörande ändamål och kläderna återanvänds!
  Men, tänkte fråga vilka olika jobb har du haft?

  • Maja Nilsson Svara

   Till våren kanske! Den här gången skänker jag kläderna till en familj! Har jobbat på McDonald´s, Ikea, Fridays och som säljare! 🙂

 2. Haha själv har man kvar kläder från före 2010 och tycker det är fullt normalt. Det är inte en hållbar livsstil att förnya hela sin garderob varje år. Miljö- och klimattänk är viktigt i tider som dessa!

  • Maja Nilsson Svara

   Jag har inte samma storlek som 2014 så det blir problematiskt för mig! 🙂

   • Haha okej då förstår jag, på tiden att rensa. Keep on going! Tycker du är grym <3

 3. Känner igen mig så oerhört mycket i din ångest och hade även jag svårt med meditation när jag gick in i väggen för tre år sedan. För mig fungerade meditativa målarböcker mycket bättre, med dem kunde jag verkligen vara i nuet! Rekommenderas om meditationen blir svår! Kämpa på!

  • Maja Nilsson Svara

   Åh wow tack för tips! Det ska jag testa <3

 4. Åh röstar också på Bloppis, mvh vill gå klädd som Maja.
  Kram och mindfulness funkar ju verkligen när man väl gör det, men jag tycker det är så himla svårt när man känner sig ångestig att känna att man ”har tid” eller ro att göra en övning, tror det är mest det man behöver öva på. Plus att jag kan ibland bli stressad över att jag inte blir avslappnad av en övning, och då funkar det ju såklart inte.

  • Maja Nilsson Svara

   ÅH jag ska kolla upp om jag kanske kan göra det i Sverige till våren istället, ni är många som har frågat! Blir lite klurigt härifrån England tänker jag, har hittat en familj som har tre döttrar och hoppas att dom kommer gilla kläderna! Tror också man måste öva på det, som allting annat. Håller tummarna att jag lär mig en vacker dag he he.

 5. Alltså du och sanna är lätt de roligaste ”fotbollsfruarna”, älskar er podd. Den hänger med på mina barnvagnspromenader.

  Jag har en liten undran angående hur fotbollsspelare får betalt. Alltså typ är det månadsvis eller årsvis eller hur får de sin lön? Jättekonstig fråga kanske haha men alltid undrat.

 6. Hej:)
  Jag har också väldigt mycket ångest och jobbar dagligen med den sen jag vlev utbränd!
  Har de apparna som du nämner ovan men vill tipsa om en som heter Lugn&Lycklig! Där har de en liggande meditation som jag tycker är skön då jag annars har svårt att sitta still!
  Vill också tipsa om Yogobe.se där de har allt från avslappning till yoga!
  När man lär sig hur man kan styra sin tankar, wow vad häftigt det är:)
  All kärlek!

 7. Jag gick en period och lättade på hjärtat, hon tyckte jag skulle testa mindfulness. Jag var skeptisk först, men så gick jag hos henne några gånger, vi pratade först och sedan avslutade vi med en stund mindfulness. Får ändå säga att jag har haft stor hjälp av det, i början klarade jag bara av en liten stund men jag lärde mig att slappna av och tillåta mig att vila!
  Hjälpte verkligen en period när jag hade svårt att somna!

 8. Hej maja,
  Finns en tjej på youtube Som kör yoga. Yoga with Adriene. Hon är grym och lätt följa hemifrån. Kram ❤️

 9. Jag började meditera för ungefär 6 månader sedan och känner en sån skillnad idag. Jag har adhd och mycket ångest och har så svårt att finna ett lugn i min vardag. Jag brukar meditera på jobbet varje dag. Dom sista 10 minuterna på min lunch så stänger jag dörren till mitt kontor och mediterar. Det är så intressant att se hur man kan minska känslan av negativitet, ledsamhet, ilska eller ensamhet genom att bara sitta tyst (eller med bakgrundsljud som regn, vågor etc.) och fokusera på det inre. Även om tankarna ibland vandrar iväg till andra saker som händer i ens vardag så hittar man snabbt tillbaka till fokuset på andningen och kroppen.

  Häromdan så mediterade jag och min man tillsammans och han blev positivt överraskad. Han har en väldigt stessig period på jobbet just nu och kände hur allting försvann under dom 10 minuterna och hur han kände ett lugn i sin kropp efteråt.

  Sen är meditation inte för all men om du hittar en rutin som passar dig så kommer du nog känna skillnad. När ångesten kryper fram, lägg undan telefonen, tänd några ljus och ge dig själv 5, 10 eller 15 minuter att bara fokusera på dig själv och ditt inre.

  Sen ville jag bara säga att jag älskar er podd! Ni är grymma!

Skriv en komentar