Jag kom hem till ett kallt Manchester i lördags och även om solen faktiskt har lyst flera dagar i rad nu så är verkligen hösten här. Vi måste sätta på värmen i vårt hus igen (vilket verkar vara lika svårt som raketforskning) så jag glider omkring i tofflor och tjocka hoodies här hemma. Och så kom jag på det att nu är det faktiskt så att min favoritårstid är här! Äntligen! Sommaren kändes så lång och så otroligt mycket har hänt för mig att jag liksom har glömt bort att nu är det dags, för myset.

Jag måste erkänna att en del av mig ville kollapsa när jag kom hem till ett kallt hus som återigen luktade museum. Kylen var tom på mat förutom ingredienserna Victor hade köpt hem till tacosen (är det manligt eller? att bara köpa hem det som behövs till just den middagen, och inte tänka att det vore trevligt med frukost dagen efter?), det var dammigt då vår städerska är bortrest och ingen av oss städad innan vi åkte och överallt låg mina kläder. Jag har ju fortfarande alla sommarkläder framme men den här veckan ska det verkligen organiseras. Hursomhelst, för en kort stund kändes det tufft att komma hem till vårt hus som jag så länge har föraktat. Men sen, utan att jag reflekterade över det egentligen, så släppte jag det lika fort. Istället för att börja gråta eller få ett utbrott och börja skriva upp listor på vad som måste göras så var jag bara i stunden och njöt av att få sitta i en soffa under en filt och äta tacos med Victor, några tända ljus lös och den kalla luften sipprade in i filten när någon av oss rörde oss. Och lukten av museum försvann sakta desto längre tacoköttfärsen stod framme. Jag fick en känsla av panik, men kom på mig själv att tänka att det är på gång att förändras här hemma och det får ta sin tid. Ibland tror jag ju att saker och ting ska förändras på en kvart. I veckan ska vi ha möte med inredningsföretaget och våra nya mattor har kommit. Dessutom har det målats om i sovrummet och vår nya säng från Hästen är påväg! Det jag ville komma fram till var att jag har förändrats, min ångest har blivit bättre. Jag tog kontroll över situationen och mina känslor. Det var häftigt.

Det där blev ju verkligen ett sidospår för det jag ville prata om var hösten och mys. Att jag är så redo för den här hösten. Och nu är det bara tända ljus, varma filtar och lycka som väntar.

Förra hösten spenderade vi många helger med främmande, rödvin och tända ljus. Herregud så mysigt det var. Nu längtar jag verkligen efter att få gäster och efter att få fixa och dona här hemma. Roligt också att vi har haft våra fula jäkla gardiner i ETT ÅR utan att någon av oss har tagit tumme ur och bytt ut dom. Men SNART.

Jag och Victor dejtade en hel del <3 Minns att jag mådde ganska så dåligt över alla förändringar och vårt nya liv här men fann tröst i, som jag alltid gör, att jag har Victor. Och att få klä upp mig och göra mig fin gjorde mycket för mitt huvud.

Och vi började förbereda oss inför julen i vårt nya hus. Ikea hade inte om jag tänker efter så fina julsaker så i år ska jag köpa mer saker online, fina saker som man sparar i alla år.

Och det blev höstmysigt inne i stan också. Säga vad man vill om England men på hösten och vintern är det riktigt riktigt mysigt här borta.

Vi var i Sverige och mös en del. Åh min lilla älskling så stor hon har blivit.

Jag hade på mig mitt blåa set som blev en succe! Alltid så kul att se när ni blir inspirerade av mina kläder.

Jag spenderade många timmar i badrummet med ansiktsmasker, bad och bra böcker. Hade en höst av att hitta mig själv och det verkar ha hållit i sig.

Vi åt korv och makaroner i soffan <3 livet.

Och mina älsklingskusiner var på besök och vi åt massa god mat, spelade spel och shoppade i några dagar.

Och vi gick på gala. Herregud det snacka om en magisk höst, en blandning mellan fest och mys mest hela tiden. Underbart. Nu ska jag göra mig en till morgonkaffe och klicka hem lite saker från royaldesign. Vi behöver köpa ljusstakar och vaser, har insett att det är detaljerna som gör det och här hemma har vi ingenting allt fint är i Västerås.

9 kommentarer

  1. Låter som ni kommer få en lika fin och mysig höst i år med och du låter tryggare än någonsin i dig själv fina Maja. Kram

  2. Maja, kan du inte snälla fixa ett inlägg med dina favoriter när det kommer till ansiktsprodukter. Peeling, masker, sreum, krämer etc. etc. Jag behöver BOOSTA min hy!! Vill gääärna se ett inlägg med smink också. Bas, läppar, ögon..ja, allt;) Jag känner att jag befinner mig i samma stadie som du där jag bara vill hänga i badrummet och ta hand om mig. Stor kram.

  3. Hej Maja! Älskar det blåa settet du har på dig ! Vart köpte du det och var kan man hitta liknande tro? Förstår att de var ett årsen så antagligen finns den väl inte kvar men ja hoppas innerligt att du vet om de finns eller liknande !
    Kramar i mängder

  4. Känns det inte lite dumt att klaga på att det är stökigt och att städerskan är bort rest, när du egentligen bara kan ta en dag till det och prioritera om i ditt schema lite. Tänk de som har ett 7-17 jobb, ska hinna med allt det själva + barn + handla. Om du vänder det till så har du ju ett ganska lätt att bara ta en dag till det. Förstår att man absolut har mycket annat och lika mycket rätt att klaga ändå men ibland får man göra det i ett ryck istället för att deppa ihop! 🙂

  5. Åh vilken av Hästens tog ni? Kollar oxå men tycker det är så svårt att völja ?

  6. Kanna på, kanna på, alltså kämpa in hösten. Så mysigt vi ska ha det, älskar också hösten!

  7. Kan inte du ge namnen på de hotell som ni bott på när ni varit i London? Ska dit med min sambo i höst och skulle uppskatta jätte mycket att få lite tips! ☺️

  8. Åå, jeg elsker høsten! Koselig å se tilbake på bilder fra i fjor ? Jeg tror dere kommer til å få en minst like bra høst i år! Nå kjenner dere byen og stedet mye bedre og snart får dere sikkert masse besøk av venner og familie. Nyt denne tiden Maja ??

Skriv en komentar