Maja Nilsson Lindelöf

Godmorgon från sängen! Igår spenderade jag i princip hela min söndag i sängen. Telefonen ringde men jag stängde av. Jag åt pasta till både lunch och middag och köpte hem Tom & Jerry kex. Mitt mål var att klara av att göra absolut ingenting och det gjorde jag. Min kropp behövde det. Men nu vaknade jag vid sju och är redo för den här dagen att dra igång. Först hade jag tänkt svara på några av era frågor dock!

Hur är du och Viktor hemma?
Jag kan ibland känna att vi inte pratar med varandra. Har du någonsin känt så mellan er två? Eller hur pratar ni med varandra. Känner ibland att vi sitter i bilen, helt tysta, säger några då ord från det som pratats om på radion men sen tyst igen. Hur pratar ni om vardagen, giftemål, vänner, barn och framtiden med varandra.

Jag tror att alla par, går igenom perioder såklart där man ibland pratar mer eller mindre med varandra. När vi är tillsammans så pratar vi en hel del. Jag har ju känslorna utanpå så att det skulle gå en hel dag utan att vi pratar om livet sker sällan. Däremot hörs vi inte alls så mycket när vi är på olika håll. Jag är ofta så upptagen när jag är här och jag har ju lite fobi för mobiler vilket gör att vi kanske pratar med varandra någon gång om dan. Det är någonting Victor stör sig på så det måste jag helt klart jobba på.

Det måste få vara okej att man har perioder då man knappt pratar med varandra, där dagarna går i ett och vardagen är ett faktum. Däremot så måste man ju även ha perioder där det enda man gör är att prata. Och jag personligen tycker att man ska kunna prata om allt med sin partner. Efter ett år i podden så har jag insett att alla har så otroligt olika syn på ett bra förhållande, men för mig är kommunikation en av de viktigaste delarna. Man ska kunna skratta och prata minnen eller om dagen, kunna prata om någonting tungt som har hänt eller tillsammans drömma om framtiden.

Victor är min bästa vän och jag är så glad att vi kan prata som vi gör. Sen hade jag iochförsig aldrig gift mig med någon jag inte kan prata med men ändå. Har förstått att många nöjer sig och tror inte att man egentligen behöver kunna prata så med varandra men jag tror helhjärtat på att det är så otroligt viktigt. Att vara med någon man kan berätta sina djupaste tankar för. Skulle jag planera att mörda någon skulle Victor veta om det, okej det är lite väl grovt kanske men ni fattar vad jag menar.

Stor kram på dig <3

Hur går det med lägenheterna? KRAM

Det är svårt!!! Vi letar efter minst en fyra i centrala Stockholm och det verkar vara brist på den typen av lägenheter. De vi har kollat på har sålts som smör. En blev vi helt förälskade i men den hann vi knappt lägga ett bud på innan den var såld till rekordpris. Men vi letar vidare! Däremot har jag märkt att inte många mäklare är lätta att få tag i! Tips när man ska sälja sin lägenhet, se till att skaffa en mäklare som är flexibel och svarar i telefon. Har sett TVÅ lägenheter som har blivit sålda som vi var intresserade av utan att mäklaren har svarat i telefonen. Vem vet hur budgivningen hade slutat med fler köpare tänker jag.

Vart var din beigea skjorta/jacka ifrån på din story för några dagar sedan?! 

Åh så många har frågat!  ZARA <3

Så fint! Lägger ni en mörkare bottenfärg också eller gör ni slingor bara?

Många har frågat om min hårfärg. Jag lägger i princip aldrig en bottenfärg, ibland för att fräscha upp det! Slingorna läggs i folie och jag är noga med att säga att det ska vara naturligt. Jag gillar även när det är balayage, alltså där jag inte får utväxt utan slingorna är så naturliga som möjligt!

Hej! Tack för en superbra blogg, alltid lika kul att läsa! Jag undrar över hur du startade din blogg och din kanal? Hur hände allting och vad fick dig till att börja blogga? Något tips för en tjej som vill börja på samma spår?

Hej <3 Åh vilken rolig fråga! Jag bodde i Lissabon med Victor och hade precis börjat plugga marknadsföring. Jag hade en öppen instagram och jag var nog sugen på att växa lite där om jag minns rätt. Det hade kommit några artiklar om mitt twitterkonto och jag hade varit med i tidningen några gånger vilket jag då tyckte var kul (HAHA).  Hannah Graaf skrev till mig och frågade om jag inte ville börja blogga på hennes portal. Sagt och gjort. Jag bloggade i ett år utan att tjäna en krona på någonting. Även om bloggen växte så var jag så ny och blev ibland utnyttjad. Bytte efter ett år till min alldeles egna portal, där jag återigen okunnig inte visste att man kunde ha banners eller liknande så i ytterligare något år bloggade jag på utan en krona, däremot växte jag något som profil. Dock så minns jag att jag var nära på att sluta då. Det kändes som om att jag hade jobbat och delat med mig av saker i två år utan att ha fått en enda krona och att jag hellre ville lägga min tid på annat så som en ny utbildning eller liknande. Jag kände inte att jag var på rätt spår, för är man det så visas det på något vis, vare sig det är i lön eller med samarbetsförfrågningar eller liknande. Jag kände att jag bara stod och trampade och att jag inte skulle komma någon vart. Men tillslut så hörde flera bloggportaler av sig och jag började jobba med Elin som hjälpte mig med småtips om hur man får en blogg att växa. Så det är ju faktiskt inte förrens de sista året saker och ting har börjar rulla på. Minns att jag och Victor hade ett fint snack om det i Paris i våras, om hur hårt arbete lönar sig. Jag har ju så många drömmar och visioner med allt det här och jag ser fram emot framtiden när vi kan skåla åt mina projekt som har gått i hamn tack vare att jag varje dag i flera år fortsatte med allt vad det innebär.

Idag jobbar jag ensam men har kontakt med några härliga människor som hjälper mig. Jag bloggar och har podden samt instagram. Ska börja fokusera på youtube, har Daisy Grace kollektionen på gång och två andra roliga projekt på gång. Det är läskigt att jobba själv men jag gillar det, att ha kontrollen.

Jag är väldigt mån om mitt varumärke och säger nej till 9 av 10 samarbeten vilket många kanske inte vet, vilket såklart gör att jag förlorar pengar men jag ser mer vikten i ett stort varumärke och respekt för reklam än att bara säga ja till allting. Reklam blir inte trovärdig om du snittar två olika varumärken i veckan, iallafall inte enligt mig. Så jag säger enbart ja till projekt och samarbeten som jag kan stå för 100 % och även sådant som jag vill förknippas med.

Mina tips är att vara originell! Lista ut vad du är bra på och varför man skulle vara intresserad av just dig och sen kör du på det! Var dock beredd på att det är ganska läskigt och att det finns en del idioter där ute. Vet inte hur många gånger jag får höra att allt detta är pågrund av Victor, om dom bara visste hur mycket engagemang, tid och på ett sätt taktik det krävs för att jobba med det här. Såklart hade jag kunnat ha blogg tack vare Victor, men jag hade aldrig fått alla dessa jobbmöjligheterna om det inte var för mig själv. Det vet ju alla som har någonting bakom pannbenet men ändå. Sen får man tillbaka dubbelt så mycket kärlek från ens följare, ibland känns det som om att jag har fått tusentals nya vänner vilket är fantastiskt. Att skriva av sig här är som att prata med sin mamma eller bästa vän, någon som alltid lyssnar och kommer med råd <3. Kram och LYCKA TILL, så roligt!

11 kommentarer

 1. Tips! Kontakta jannike ebbing. <3 hon är fan världens bästa mäklare!

 2. Jag undrar en sak om ditt otroligt vackra hår. Bleker du? Och isåfall, hur klarar sig ditt hår? När jag bleker så går mitt hår av och blir jättetorrt. Har du något hemligt trick? Kram Joanna <3

 3. Hej, på tal om att dina känslor sitter utanpå, jag är helt likadan och undrar ifall detta kunde vara ett podd-samtalsämne. Högkänslighet alltså. Tack för en bra blogg! <3

 4. Åååh Maja du är så cool som gör allt själv och är så självständig i ditt arbete! En sån stor inspiration! Jag pluggar nu och är i Uganda för att göra en fältstudie och jag känner mig så ensam och har så mycket ångest o oro hela tiden men att få komma in hit i bloggen och läsa om dina känslor får mig att känna mig mycket mindre ensam. Vi må gick igenom så olika saker men ändå känna liknande känslor. <3 Tack för du delar med dig!

 5. Hej! Jag har en fråga till bloggen som jag gärna skulle vilja få svar på. Du och jag verkar ha relativt lika kroppsform – lite petite (kort och smal) men med stora bröst. Dessutom har jag smala höfter, vilket ger mig en lite v-formad figur. Det här gör att jag tycker att det är väldigt svårt att hitta kläder som passar. Jag ser ofta ut att vara stor upptill och väldigt liten nedtill. Lösare kläder gör att jag ser större ut än jag är eftersom brösten liksom får tyget att ”stå ut”. Medan tajta kläder snabbt drar andras uppmärksamhet till brösten, vilket jag inte alls är bekväm med. Det är svårt med storlekar på toppar och klänningar eftersom jag i hela kroppen är den minsta storleken, medan jag över brösten egentligen måste ha en till två storlekar större. Du klär dig alltid så snyggt och det känns som att du kan bära ALLT och det blir snyggt. Hur tänker du när du köper kläder? Hur gör du för att framhäva kroppen på bästa sätt? Jag vill balansera kroppen och få nederdelen av se större ut och överdelen att se lite mindre ut. Samtidigt vill jag inte att brösten ska försvinna eftersom det är ”det enda kvinnliga” jag har. Jag tycker att det här är jättesvårt med dagens mode där mycket är lite oversize och manligt i snitten och formerna. Jag är med på det basic som att mörkt förminskar och ljust förstorar, jag behöver mer hjälp med passform/modell/andra tips du kan tänkas ha. Tack för en bra blogg och podcast <3

  • Jag tycker att skjortklänningar med bälte i midjan är perfekt för din kroppstyp. Typ Majas gula klänning med reptilmönster från Zara, finns på instagram några veckor bak. Där kan du styra urringningen samtidigt som din byst kommer fram och tyg som hänger löst över dina höfter och ben. Tajt polo med en vippigare/a-linjeformad kjol? Lösa byxor med hög midja till en skjorta/blus med knäppning?

 6. Hej Maja!
  Jag gillar verkligen dig och din blogg. Du verkar så jordnära och äkta.

  Jag har sedan en tid börjat må väldigt dåligt. Från att gå som en glad tjej till att bli ledsen, nedstämd och isolerad. Droppen som har fått bägaren att rinna över är att jag har börjat bli utstött och nästan mobbad på jobbet.
  Jag vet inte hur jag ska ta tag i detta men jag mår bara sämre och sämre och känner att sjukskrivning är nära. Psykolog känns så läskigt att gå till.. kan du inte berätta om hur du har gått tillväga med din depression? Har det varit jobbigt att vara öppen mot dina vänner o familj?

 7. Kontakta Nestor Fastighetsmäkleri. De är inriktade på Stockholms innerstad och kan verkligen sin grej. Grymma mäklare!

 8. Hej Maja!

  Såg att du letade lägenhet i Sthlm ganska centralt. Jag vet en som ännu inte har kommit ut på marknaden men kommer göra det så småningom och är en 4:a. Det är en släkting till mig som ska sälja den. Bara att höra av dig om du undrar lite mer så kan jag skicka dig information.

Skriv en komentar