Maja Nilsson Lindelöf

Jag vaknade av mig själv vid 07 idag. Jag har så mycket i huvudet just nu och har vaknat flera nätter och morgnar denna veckan av någon slags mardröm. Drömmen inkluderar alltid samma person och samma situation. Helt klart någonting som mitt huvud försöker att bearbeta och kanske framförallt acceptera. Det känns bra att jag drömmer om det här, även om jag vaknar med en ångest så känns det skönt att min kropp och knopp försöker att skydda mig genom att i mitt undermedvetna förbereda mig på det som komma skall. Det har varit så många stunder det här året som jag har känt mig sårad och igår när jag och Sanna pratade om det här igår så började jag gråta på tunnelbanan. Det slog mig att så många situationer har fått mig att känna mig så dålig som person, någon man bara byter ut. Oavsett om det är som dotter eller vän. Och igår när vi pratade om hur jag återigen ska lösa en situation så bröt jag bara ihop. För jag orkar inte det mer. Jag vill bara få kärlek, och ge kärlek. Någonting annat vill jag inte längre ha, och det är ingenting jag vill lägga mer energi på. Jag vill vakna på morgonen av en lycklig dröm, som handlar om mina nära och kära som tycker om mig för den jag är, ingenting annat.

Jag kom precis in från en powerwalk, och nu ska jag hoppa in i duschen, senare idag väntar begravning så jag kommer att vara ledig resten av dagen. Jag kommer vara med Victors familj vilket känns fint, känner mig alltid så omtyckt och älskad av dom. Och så blir jag påmind om en av de viktigaste sakerna i livet, familj. Oavsett om det är ens egna eller ens valda familj. Önskar er alla en underbar fredag, med mycket kärlek.

Rekommenderade inlägg

45 kommentarer

 1. Åh Maja, började gråta när jag läste detta!! Och det får mig att tänka efter och verkligen uppskatta det jag har! Jag som annars lever med världens prestationsångest. Fortsätt skriva av dig, du hjälper mig verkligen och är säker på att du hjälper många andra där ute också. Du är en sån person man vill ha som vän, och på ett sätt känns det som att vi känner varandra genom att jag följer din blogg ❤️ (Haha lät lite creepy men du fattar hoppas jag!)

  • Maja Nilsson Svara

   Så fint att få en sån här respons, det är ju ibland så läskigt att skriva av sig. Tack tack tack för det, att veta att det hjälper någon gör så mycket. Stor kram

 2. Åh vad jag känner igen mig i de du skriver. Jag mår och har mått väldigt dåligt under sommaren och kännt mig väldigt ensam. Mina vänner sen typ för alltid svek mig totalt innan sommaren på ett sånt fult sätt och jag förstår ingenting. Försöker intala mig själv att jag förtjänar bättre men de är svårt när man ser dom umgås och beter sig som vanligt och att de inte verkar bry sig alls om att jag är ledsen.
  Men tycker de du skrev om att ja bara vill älska och bli älskad och ska vara tacksam för dom nära och kära jag faktiskt har!
  Tack för bra ord, kram!

  • Maja Nilsson Svara

   Såklart du förtjänar bättre även om det inte alltid känns så. Hoppas du hittar nya, härligare vänner som förtjänar dig. Stor kram och tack för din kommentar.

 3. Fina Maja!
  Du förtjänar all kärlek man kan få. Känner verkligen igen mig i de känslor du beskriver så tacktacktack för att du skriver och visar dig mänsklig! Du är en sån person som man verkligen vill ha som vän <3 Ta hand om dig & massa kärlek till dig fina människa!!!

 4. Började nästan gråta när jag läste detta för jag är i den situationen just nu. Känner mig inte uppskattad och ”vänner” uppskattar inte mig utan ser mig bara som någon man kan byta ut. Tack för att du skriver detta!! Viktigt att man vågar prata om det och att du som offentlig person pratar om det är väldigt fint och hjälper många, du hjälper mig med mycket. Stor kram ❤️

  • Maja Nilsson Svara

   Tack för din fina fina fina kommentar. Det betyder väldigt mycket och jag hoppas att du liksom jag släpper dom känslorna snart. Livet är för kort för att slösa sin energi på sånt som inte ger oss nått <3

 5. Du ger mer kärlek än du tror, till så många fler än du tror. Vi här uppskattar dig så otroligt. Kram <3

 6. Maja, så jordnära och klok. Jag läser din blogg och lyssnar på din och Sannas (otroligt roliga) podd.

  Din värme och ditt stora hjärta lyser igenom i dina sociala medier. Jag kommer ofta på mig själv med att tänka ”vad skulle Maja ge mig för råd nu?”. Min pojkvän brukar reta mig för att jag så gärna vill vara din vän haha.
  Vi alla förtjänar att känna oss älskade och uppskattade för INGEN är utbytbar. Det kanske kommer vara flera dagar och återkommande som du känner såhär, men det kommer inte alltid att kännas såhär.

  Jag hoppas att morgondagen känns lite lite mindre tung.

  Massor med kramar!

  • Maja Nilsson Svara

   Hahah åh vad fantastiskt <3333333 Vilken härlig och fin kommentar. Tack.

 7. Härliga Maja. Känner igen mig i det du skriver. Att det ska vara så svårt att sätta sig själv i fokus och sluta lägga ner tid och energi på folk som inte ger någonting tillbaka..?! Jag blir irriterad när jag tänker på hur man kan hålla på…. och ändå får man aldrig minsta lilla igen liksom. Nu får det vara slut på det. Dags att omringa sig med människor som vill en gott, och gör en gott.
  Det förtjänar vi.
  Tack för en jordnära och fantastik blogg och podd. Ta hand om varandra. ?

  • Maja Nilsson Svara

   Ja, nu får det vara slut på det. <3 Tack för din fina kommentar, det betyder mycket.

 8. ❤❤❤Kära Maja!
  Jag läste bara ditt inlägg och jag har bara tårar i mina ögon.
  Alla känslor som du beskriver har jag också känt.
  Dina ord är så mänskliga och de får mig att känna mig så bra!
  Du är en spektakulär person, glöm det aldrig.
  Jag tycker att alla tyckte om att ha en Maja i våra liv.

  Jag skickar all kärlek från världen till dig!
  För tillfället känner jag mig väldigt villig att gå till dig och ge dig en stor kram!

  ”Familjen är som en båt i världens stormiga hav. När vi alla padlar tillsammans, med kärlek och samarbete, kommer vi alltid att nå wharf.”❤❤❤

 9. Fantastiska du som vågar sätta ord på något som kan vara så fruktansvärt jobbigt. Känner igen mig i stor del av det du beskriver. Jag har haft många dysfunktionella relationer genom åren, framförallt med familjemedlemmar. En tid in i min KBT-terapi jag gick sa min kurator något väldigt tänkvärt och något jag levt efter sedan dess: ”Ställ likvärdiga krav på din motpartner i eran relation som du gör på dig själv. Kommunicera det och nöj dig därefter inte med mindre. Förminska dig aldrig för någon annans välbehag. Stå rakryggad och tro på att det du ger också är det du ska få. Lär dig ända in i själen att du förtjänar att älskas såsom du älskar”.

  Stå på dig. Du verkar vara så fantastiskt fin och ödmjuk. Jag tror nog att människor ska vara glada att ha dig i sitt liv och som vän. Stor kram och ha en fin fredagskväll ❤️

  • Maja Nilsson Svara

   ÅHHHHHH Jag tog printscreen på den där meningen. ”Ställ likvärdiga krav på din motpartner i eran relation som du gör på sig själv.” SÅ BRA! Tack för din fina kommentar, wow <3.

 10. Du skriver och uttrycker dig så personligt och naturligt. Tycker så mycket om att följa din blogg och lyssna på er pod. Livet och känslorna är så oberäkneliga, jag har mått bra så länge, men plötsligt i går satt ångesten som därigenom som ett spöke -what! Vad hände? Jag vet att den släpper, men usch vad jobbigt det är. Stor kram

  • Maja Nilsson Svara

   Tack för en så fin kommentar. Och fy fan för den där ångesten. Stor kram till dig <3

 11. Jag har liknande känslor som kommer över mig då och då så anar hur du känner dig. Har ingen bra relation med min mamma, men som hennes enda barn finns ändå krav på att ställa upp och jag försöker. Nu som vuxen kan jag se det märkliga i att jag aldrig minns att jag fått en kram av henne. Jag ser nu att hon kramar andra, men vi kramas inte. Jag vill inte heller. Kan säkert låta som bagateller, men när tankarna börjar kan det bli stort. Allt detta bygger upp massor av känslor som när man enstaka gånger släpper fram dem blir väldigt jobbiga. Massa kärlek till dig!

  • Maja Nilsson Svara

   <333 Det blir så märkligt när man börjar reflektera över saker och hjärnan tar över. Stor kram, fint att ni är så många som delar med sig här inne <3

 12. Så fint att du delar med dig av dina personliga tankar. Det behövs i detta hårda samhällsklimat vi har i dag. Precis som citatet löd måste man känna sig ledsen, arg och besviken ibland. Ingen person mår bra av att stänga av sina känslor. Känn så mycket du kan, så länge du vill och försök sedan att gå vidare från allt som ger dig dålig energi. Kramar, du förtjänar det bästa!

  • Maja Nilsson Svara

   TACK för dina fina ord, så skönt att läsa när man har öppnat upp sig. Tack för det. <3 Stor kram

 13. Älskade Maja! Hoppas allting blir bra för dig, du är värd det allra bästa. Kärlek ❤️❤️❤️❤️

Skriv en komentar