Maja Nilsson Lindelöf

Jag vet att livet är i balans när jag bakar, det har jag tjatat om förut men så är det verkligen. Synd att vi inte har några gäster just nu så att jag och Victor slipper äta upp allting själva :)).

Här är iallafall en av mina favoriter någonsin, är jag på ett fik och detta finns då är de det som jag beställer. Jag älskar blandningen av kladdkaka och knäck.

175 gram smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljsocker

Topping – 
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 gram kokosflingor

Såhär gör du;
Ställ ugnen 225 grader. Sedan smälter du smöret i en kastrull och rör ner ägg och socker. Rör ihop övriga ingredienser och blanda sedan ner. Rör ihop till en smet och fördela ut i en avlång form. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter samtidigt som du gör toppingen.

Blanda smör, socker och grädde & sirap och koka upp, rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter, och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterligare 1 minut, och ta ut kakan och fördela ut knäcktäcket, grädda ytterligare 8-10 minuter.

Voliá!!!! Receptet hittade jag här!

8 kommentarer

  1. Åh, dom där är verkligen det godaste! Älskar, jag brukar koka toppingen en ganska bra stund innan jag blandar ner kokos för att det ska bli extra god smak 🙂

  2. Hej Maja! Äääälskar din blogg, youtubekanal och din och Sannas podd<3 en av anledningarna till att jag älskar att lyssna på er och läsa din blogg är för att min pojkvän också är idrottare (brottare på elitnivå) och vi har haft distansförhållande i några år nu, men drömmer om att flytta ihop inom snar framtid och era liv blir lite som min framtidsdröm. Min fråga till dig är hur du stöttar Victor i hans karriär? Jag vill själv vara en flickvän som stöttar, finns vid min pojkväns sida och hjälper honom att nå sin dröm, samtidigt som jag har ett eget liv jag lever. Men det blir ganska svårt, speciellt på distans, så på vilket sätt känner du att du stöttar och har stöttat Victor? Är såå nyfiken 🙂 ha en fin kväll!!

  3. Åh! Favoritkakan när jag var liten, vi brukar kalla den för fantomenkaka dock 😉 Har en likadan mugg också, älskar din blogg och eran podd så mycket <3 Massa kärlek

  4. Och vi kallar den för Ryttarkaka uppe i Umä?
    Tack för bästa bloggen!

  5. Åhh det är också en av mina favoriter. Verkar som att den kakan har många namn, jag brukar kalla den falsk toscanska.

  6. Jag försökte mig på att baka den här och misslyckades enormt. Den blev alldeles för kletig. Måste missat något, så tråkigt! Väldigt god men omöjlig att äta ?

Skriv en komentar