Och sen var det dags för festlokalen! Vi båda ville ha ett mer ”lantligt” bröllop än propert. Det skulle kännas avslappnat men samtidigt vackert. Och jag är så himla nöjd med lokalen, det enda är nog att jag hade önskat att själva ”barområdet” som vi öppnade upp till efter middagen var något finare men allting annat var felfritt. Och ni kommer att få se på de andra bilderna hur vackert det blev när solen gick ner. MAGISKT. Tack Johanna för att du tog in precis allting vi sa och förmedlade det vidare.

I mitten hade vi en stooooor blomsterkrona. Har ni sett någonting vackrare?

Och vi hade såklart gjort häften som låg på borden. Det här tyckte jag var så himla roligt att göra. Dels stod det såklart en välkomsthälsning från oss, menyn osv men vi hade även skrivit ner viktiga stunder i vårt förhållande med en tillhörande bild. Roliga regler för kvällen, interna skämt samt citat om kärlek i häftet.

Häften från Tryckstudion. Alla häften var dessutom personliga vilket jag tyckte var så himla fint. Det blir ju speciellt när ens namn står på häftet.

Förresten vet jag ju att ni är många som ska gifta er! Mitt tips angående bordsplaneringen är dels att läsa Johannas bok (vi läste om det kanske fyra gånger och ringde henne dessutom) och även att inte övertänka. Vi tänkte och tänkte i månader och sen blev det last call så då körde vi bara på, och vad vi har hört så är alla mer än nöjda över sina platser. ”Vi har det bäst bordet” – sa alla bord. Inte så svårt iochförsig med tanke på hur underbara vänner och familj vi har.

Och vi valde att ha ett sweetheart table. Det kändes lättast för alla inblandade, jag visste inte hur jag skulle reagera på min bröllopsdag över att min pappa valde att inte komma så det kändes säkrast att inte ha stunder under dagen som påminde om det. Dessutom tyckte vi att det kändes fint att få sitta ensamma, prata ensamma om alla vackra tal, om maten och om dagen. Jag är så glad att vi valde att ha ett litet bord för oss själva. Dom finaste stunderna jag minns är ensam med Victor precis här.

Vid toaletterna hade vi beställt en photobooth (BÄSTA IDÈN – bra jobbat Viggis) där även vår gästbok låg. Man fick ta en remsa själv och den andra klistrade man in och skrev en hälsning. Guldvärt. Speciellt de bilderna som blev tagna vid 03.

Fotografer: Sandra Moreria och Emma Eriksson

11 kommentarer

 1. Fint!!
  Vi hade också ett bord för oss själva. Mycket bättre än vi hade kunnat föreställa oss!!

 2. Jisses vad fint!! Men alltså, Maja, JAG BEHÖVER HJÄLP. Jag har en tid träffat en kille, han är jättesnäll, ser okej ut och vill något med sitt liv. Trots d så hakar jag upp mig på småsaker egentligen, typ att hans ex är väldigt speciell ( har en halvkonstig personlighet) och trots att ingen av de som bor i min stad vet vem han är, vet alla vem hans ex är och det är det som är så jobbigt, alla har lixom samma åsikt om henne och staden är väldigt liten haha.. jag själv älskar idrott och tycker det är ganska viktigt att killen jag är med håller på med en lagsport, och även fast han tränar och är vältränad tycker jag typ unte det räcker.. han är verkligen en fin kille, en sån man vill vara med om typ 10 år när man ska gifta sig och skaffa barn. Jag vet inte hur jag ska göra, jag vill vara med honom i framtiden, men jag kan ju lixom inte be honom vänta. Det känns som att det är nu eller aldrig lixom, han kommer ju inte vänta på mig och köpa mina dåliga ursäkter till att inte träffas länge till. Även om jag vill, så känns det inte rätt mot nån av oss om jag skulle vara med honom när jag inte attraheras av honom så mycket som jag önskade jag gjorde. Alltså ååh, snälla Maja, du verkar så smart, hur skulle du ha gjort?? Jag vill men ändå inte, skulle typ behöva börja om med honom på en plats där ingen kände oss. Alla i min umgängeskrets tillhör typ ”eliten” där jag bor, och det är väl typ därför dom har den synen på att vi dejtat också, just för att han och jag har så olika liv. Jag älskar att festa men också riktiga myskvällar, medans han nog hellre sitter hemma och tar en öl typ med familjen och några vänner typ.. Snälla maja, det skulle vara guld om du kunde ta dig tid till att svara på denna kommentar, förhoppningsvis är jag inte den enda med dethär problemet hehe.. åh, känner mig som en hemsk person som håller på en så fin person så länge.

  Och förresten, GRATTIS till dig och Victor, hur fina är inte ni?

  • Vad spelar det för roll vad hans ex har för personlighet och vad folk tycker om henne? Det speglar väl inte vem han är?
   Och varför är andras folks åsikter från ”eliten” så viktigt?
   Och skulle han vara mer attraktiv i dina ögon om han spelade en lagsport? Mycket frågor som dök upp för mig när jag läste din kommentar som du kanske ska ställa dig själv för att lösa problemet.
   Känns som du ser mycket ”nackdelar” hos honom som är ganska oväsentliga. Det hade nog inte spelat så stor roll om de där kriterierna var ”uppfyllda” för det är inte dom som gör att man är kär eller inte. Och att vara attraherad eller inte av någon är ju ganska svårt att bestämma själv, antingen så är man det eller inte.
   Nu kanske du inte är alls intresserad av någon annan än Majas tankar kring de här men jag kände att jag inte kunde låta bli.. 😉

   • Nej, du har såklart rätt. Det är bara det att jag ju vill att mina vänner ska gilla honom också, men det kanske de gör när de väl lär känna honom. Annars är de kanske inga vänner att ha kvar..? Har bara alltid vart så inställd på att ha samma intressen, att få åka pch kolla på min killes matcher osv haha. Aja, jag får nog ta mig en funderare, det är ju trots allt han jag ska umgås med och inte hans ex eller hans vänner. Tack för att du svarade☺️

 3. Helt fantastiskt Maja! Så vackert!
  Jag vet att du inte vill prata om pengar egentligen, men det här var ju erat gemensamt bröllop. Jag undrar vad det kostade, ungefär, vi går i förlovningstankar och jag har börjat fundera på vad ett bröllops som ert kostade då jag vill ha samma ”standard”hehe ? älskar er podd och din blogg!
  Kram

  • Hej!

   Jag kan inte svara för vad Maja och Viktors bröllop gick på i pengar, men vårt kommer kosta 150k. Då är mat och dryck till 70 personer, vigselring och fotograf + videograf största posterna. Vårt bröllop kommer vara fantastiskt på alla sätt, men inte i närheten av Maja och Viktors i ”standard”, så du får nog utan problem dubbla vår budget.

 4. Oooo så fint!! ❤️ Älskar dessa bilder från ert fina bröllop. Lokalen är verkligen magisk, så himla fint – allting! Blomkransen är bara så underbar ????

 5. Jag känner inte dig för fem öre men måste säga att det du förmedlar genom bilder och ord om ert bröllop, det går rakt in till mig och jag kan riktigt känna er kärlek. <3 Var rädda om varandra och det ni har! Kram från en 40-taggare ?

  • Maja Nilsson Svara

   Åh vilka fina ord!!! Tack tack tack ❤️❤️❤️❤️❤️

 6. Åååh jag blir helt gråtfärdig i varje inlägg om erat fina bröllop! Så himla fint och personligt. Tack för att du delar med dig❤️
  Vill du dela med dig av varför din pappa inte tog del av ditt bröllop?

 7. Hej! Jag och min kille ska gifta oss i sommar och vi funderar mycket på det här med placeringen. Vi har tänkt sitta ensamma, bara han och jag, då vi har lätt för att bli kompisar bland andra. Jag vill ha de där ensamma stunderna med honom, inte sitta och göra high five och sedan prata med kompisarna som sitter runt om (vi har uteslutit honnörsbord med föräldrar). Dock säger han som äger festlokalen och andra, att det kommer bli ensamt att sitta bara vi och att han inte rekommenderar det. Är så kluven och lider utav lätt beslutsångest, haha! Jag förstår att ni var supernöjda, men fanns alternativet att sitta med vänner/brudföljet aldrig för er? Kram till dig! <3

Skriv en komentar