Ni vet ju att bridezillan i mig har vaknat, herregud säger jag bara. Jag sitter manisk framför datorn och googlar, mailar och pinnar. Mitt största mission just nu är att få ordning på mina outfits till den stora helgen. Jag som ni vet, älskar kläder men även lider av beslutsångest tycker att det här är svårt. Jag glömmer liksom bort att oavsett vad kommer Victor att tycka att jag är vacker och gästerna kommer i slutet av dagen inte bry sig om vilka klackskor jag byter om till runt 01.

Inspirationsbild – dag ett.

Den första dagen har ju vi en mysig kväll där alla gäster är bjudna, det ska bli mingel och lätt mat. En typisk svensk sommarkväll är väl tanken, men för det kommer jag ju inte att slänga på mig vad som helst. Jag vill vara lite bohem chic med platta skor (jag tänker att man inte vill trötta ut fötterna dagen innan), dessutom passar det temat på den dagen bättre. Här har jag just nu fyra olika klänningar som alternativ :))) måste bestämma mig för iallafall två så att jag kan köpa skor samt smycken efter det. I-landsproblem jag vet men min hjärna klarar inte riktigt av beslut som dessa, känns som livsavgörande fast det i slutet av dagen förmodligen inte spelar någon roll.

På bröllopsdagen kommer jag ju att bära min klänning som snart är klar. När jag var i Stockholm fick jag med mig Tove och Vickan (två av mina brudtärnor) när jag hade min första fitting på Milagro efter att jag hade beställt klänningen i höstas. Herregud säger jag bara. Första kvarten var jag helt tyst. Funderade på varför i helvete jag hade köpt den här klänningen. Men underbara Nahrin som jobbar på Milagro sa att den här reaktionen var den vanligaste. Att man har en tanke i sitt huvud som har växt sedan man la beställningen som sedan inte matchade verkligheten. När jag kom tillbaka veckan efter och klänningen hade sytts in samt ändrats på vissa ställen kände jag mig så vacker. Jag tror att det kommer att bli så bra det här. Och jag är helt övertygad om att oavsett vilken klänning det skulle bli så hade jag känt mig likadan första gången, kontrollbehovet är för stort.

Skorna är inköpte men däremot har jag smycken kvar samt så måste jag lista ut hur jag vill ha håret – återigen blev det totala motsatsen till hur jag hade tänkt mig. Men när jag prövade klänningen så kändes det rätt. Men när det är satt måste man ju även besluta sig om man ska ha slöja och isåfall vilken, om man ska ha spänne i håret eller blommor osv.

På natten kommer jag att byta om och jag valde faktiskt att sy upp en klänning istället. Jag rensade nätet och hittade en klänning från Australien som jag hade kunnat tänka mig men det skulle ta sex månader att få hit den så jag fick tänka om. Det känns väldigt bra och skorna till natten är även dom inköpta. Här har jag två alternativ, ett par lägre såklart och ett par högre om fötterna pallar.

Och dagen efter, brunchen, kunde jag egentligen inte bry mig mindre om men jag har köpt en outfit till det med. Lika bra tänker jag!

Så summan av kardemumman, välja klänning till dagen innan samt köpa alla accessoarer till hela helgen. Smycken, beiga underkläder, sandaler, skavsårsplåster och sånt där som kan behövas. Nu närmar det sig hörrni! Jag är så glad över det. Och lite stressad. Men mest glad <3.

4 kommentarer

  1. Ah sa skoj! Tipas garna om platta skor, tycker det ar sa svart att hitta fina. Ska med gifta mig i sommar sa det ar sa kul att folja dig har 🙂 Kram basta du

  2. Åh så härligt!! Förstår dina känslor om klänningen, jag kände exakt så när jag provade min. Du kommer med säkerhet stråla och ha ett underbart bröllop ? Tips gå in skorna innan bröllopet. Gjorde det själv men det slutade med att jag dansade barfota in på småtimmarna! Lycka till med allt och glöm inte bort att njuta av allt som sker innan, under och efter ert bröllop. Kärlek till er två ?

  3. The wild Rose accessories har super fina smycken som kanske kan passa till håret på bröllopsdagen!

  4. Tusen tack för att du har väldens bästa blogg och för att du skriver om detta. Min klänning kommer i maj och jag är så nervös inför det. Hade inte alls ett sånt där ”say yes to the dress” moment när jag valde den även om jag verkligen älskar klänningen och hur jag ser ut i den. Om det inte blir tårar och lyckliga fnitter nu heller vet jag iallafall att jag inte är ensam i känslan. Du kommer vara vackraste kvinnan/bruden någonsin oavsett outfits under er helg!
    Världens största kram

Skriv en komentar