Maja Nilsson Lindelöf

God morgon mina vänner. Jag tog spontant tåget till Västerås igår eftermiddag för att fira min kusin, åkte utan väska och fick köpa hörlurar och laddare på stationen. Planen var att ha en ledig dag i Stockholm men så tänkte jag att vara ledig och ta det lugnt kan jag ju göra när jag är tillbaka i England. Nu sitter jag på tåget tillbaka mot Stockholm. Jag och Sanna ska podda idag och jag ska testa min bröllopsklänning igen. Sen måste jag bocka av lite saker på min lista, prio nu är klänning till dagen innan bröllopet och betala av handpenningen för håret till den stora dagen.

Jag ska såklart berätta allt om mina dagar i Sverige men tiden har inte riktigt funnits till. Eller igår fanns den men då valde jag att dricka bubbel och hänga med släkten istället. Tidigt imorgon går flyget tillbaka till Manchester. Jag är lite vemodig, solen lyser här i Sverige och jag har fått mersmak med att både springa runt på möten och träffa mina nära och kära. Älskar Sverige och livet här.

9 kommentarer

 1. Känner så väl igen mig, den där vemodskänslan när man egentligen inte vill lämna Sverige…
  Som utlandsboende i många år så kan jag säga att det där händer mig i princip varenda gång jag kommer hem.
  Men så, när man kommer tillbaka till London igen, så är känslan som bortblåst och ens engelska vardag rullar på som om det inte fanns något annat.

  Njut av din tid i Sverige. Vårt fina hemland finns alltid där för oss 🙂

 2. Tänk vad underbart att få längta tillbaka till Sverige när du är i England. Längta efter något/någon är det bästa jag vet!

 3. Helt rätt med lite mys och bubbel med släkten! Längtar till att få höra mer om dina dagar när du får tiden! Kram

 4. Ser så härligt ut! Åker med sambon i helgen till Manchester och ska se matchen och stanna i några dagar (hans julklapp från mig) finns det något i Manchester man absolut inte får missa ? Eller något annat kul du kan rekomendera kram !

 5. men – varför inte bo lite mer i sverige då? Alla måste ju inte inrätta sina liv utifrån den traditionella kärnfamiljsnormen. En del är ju särbos i perioder, andra sambos men reser jättemycket. En del har fast boende med partnern (tex villa på landet), menlägenhet ”inne i stan” där man sover över i veckorna när man jobbar.

  Om du trivs både med att vara med viktor och med att vara i stockholm – så kanske du ska lyssna på det, och faktiskt göra både och. Du går ju emot normen (det traditionella) i så många andra kriterier ändå redan, så varför backa där? 🙂

 6. (sorry, trivs med att vara i Sverige menade jag. Inte ”stockholm”, som jag skrev ovan).

 7. Så varför backa där?
  För att hon kanske är kär o inte vill vara ifrån sin partner som hon redan är så mycket?

 8. Selina; det var inte min mening att förenkla en situation som är knepigt komplex, så bra infallsvinkel från dig där, tack. Jag menade mer såhär; man kan skilja mellan behov (att vilja vara nära den andra pga kär) och hälsa/livskvalitet/välmående (vad man mår bra av). Normen säger att man SKA bo ihop med den man är kär i, och om man dessutom har ett starkt behov av det (inte så konstigt, tvärtom) så är det väl rätt självklart att göra det valet. MEN – man kan också välja att _känna efter innåt_ och uppmärksamma; vad mår jag bäst av? Och vad mår relationen bäst av (välmående/psykisk hälsa/livskvalitet?). I det senare fallet kan man komma fram till ungefär; fast jag är jättekär och vill vara ännu mer tilsammans, så verkar det som att livskvalitet, välmående och psykisk balans fungerar bättre när jag får vara i Sverige x veckor/månad och leva ungefär det här livet”.

  Dessutom behöver saker inte vara fasta/långvariga – man kan faktiskt prova sig fram; testa en livsstill man tror är bra för en bara under två-tre månader för att se hur det känns. Känns det inget bra får man väl ändra sig?

  Visst har du rätt i att det är svårt att vara ifrån någon man är kär i!

Skriv en komentar