Maja Nilsson Lindelöf

Ni frågar ofta vad och vart jag shoppar, mina favoriter är ju Zara och H&M men nu måste jag bara hylla Mango. HERREGUD. Jag klickade runt på nätet igår och hamnade på deras hemsida, jag vill köpa allting till min vårgarderob. Otroliga färger och former på kläderna, de mest perfekta vårjackorna och skorna är perfektion. Dessutom väldigt bra priser! Ett tag i Lissabon snöade jag in mig helt på Mango och allting jag hade var därifrån, här i Manchester springer jag sällan på en Mango-butik vilket gör att jag glömmer bort den butiken. Synd att det finns internet, jag hade aldrig gjort av mig pengar annars.

SkinnjackaRosa byxor Klackskor – Väska – Solglasögon

Jumpsuit– JeansjackaSneakers – Väska – Solglasögon

Inlägget innehåller adlinks.

2 kommentarer

  1. Fina Maja! Jag ska på bröllop i sommar och har så så svårt att finna den perfekta klänningen att ha… Din klänning du hade i somras på det bröllopet du var på, rosablommig lång, vart kommer den ifrån? Den är verkligen så fin!
    Sen har jag en till fråga, du som ändå ska gifta dig och vara brud, tycker du dina gäster ska ha lång klänning eller funkar lite kortare också bra? Beror på såklart klädkod, det förstår jag, men detta är så svårt haha.. Dem vi ska på har ”kavaj”.
    Kram kram

  2. Jag vet att jag låter som en riktig negative nancy nu, men om kläder är så billiga som Mango och Zaras är så betyder det att kostnader har minskats någon annanstans. Design, butikshyra, tyger etc går bara att prispressa ned till en viss nivå. Så hur kan då kläderna vara så billiga? -Man drar ned där det inte syns, dvs på arbetarnas löner och arbetsförhållanden. Jag älskar att kolla Mango och Zara för inspiration, men undviker att handla där i största möjliga mån.
    Det är ingen slump att det skett så många katastrofer i textilfabriker i Indien, Pakistan och Bangladesh- (där mkt av Zara, Mango och H&M:s kläder sys) precis samma typ av bränder skedde för hundra år sedan i New York. Men när man justerat för inflation etc, hade ändå textilarbetarna i New York för hundra år sedan högre löner än många av de i Bangladesh har i dag, och de hade ledigt en dag i veckan.

    Jag förstår verkligen att det är svårt att dra ned på fast fashion om det är en del av ens jobb att konsumera mode och dela det med sina läsare. Du är en av mina favoritbloggare, och jag läser bara typ tre regelbundet! Jag vill inte komma med några pekpinnar, bara försöka sprida budskapet lite om fast fashion och etiskt försvarbart mode. Om du har tid, se dokumentären ”The true cost” på Netflix, den är väldigt sevärd och ett bra ställe att börja på. Som sagt, jag tycker inte att du har någon skyldighet att vara någon perfekt konsument bara för att du har en following, men jag tänkte att det är ett ämne som kanske skulle intressera! Du är grym!

Skriv en komentar