Maja Nilsson Lindelöf

Jag tänkte dela med mig av min träning just nu, jag tycker verkligen att det är roligt med träningen och känner verkligen en stor skillnad nu efter dessa månader. I höstas tränade jag mer på rutin och hade inget riktigt sug men nu är jag mer motiverad än någonsin. Jag snittar ungefär fem till sex dagar i veckan, ibland mer och ibland mindre beroende på omständigheterna. Skillnaden nu från förr är att jag i princip varje dag har träningsvärk, så härligt. Jag tror att vi är många som ibland tränar bara för att och man glömmer bort att testa nya övningar eller lägga på mer vikter.

Här kommer iallafall mitt nuvarande schema. A och O för mig har jag märkt är struktur. Jag måste veta vilken dag jag ska göra vad annars blir det lätt att jag blir ofokuserad och får inte lika mycket ut av min träning.

Måndagar – Underkropp med min tränare Ali. Avslutar oftast med sprints på springbandet samt mage. Här kör vi oftast samma övningar, ibland varierar vi men i regel lägger vi bara på vikter. Jag har redan ökat en del sedan i höstas och det är så roligt och en riktig motivation. Vi gör allt ifrån squats till benböj med vikter, dead lifts osv osv.

Tisdagar – Överkropp med Ali. Mycket armar och rygg och bröst. Vi avslutar även detta pass med någon slags kondition. Intervaller på cykel eller springbandet.

Onsdagar – Kondition, i princip alltid intervaller på springbandet i ungefär 40 minuter.

Torsdagar – HIT-pass med Ali. Här varvar vi styrka och kondition i en timme, efter varje sånt pass med Ali vill jag spy och gråta osv. Mina favoritpass helt klart.

Fredagar – Underkropp igen!

Lördagar – Överkropp igen!

Söndagar – Vila

Summan av kardemumman är att jag har fått in mycket mer styrka i min träning igen som jag hade i Lissabon och det är då det händer saker med kroppen. Många tror ofta att man måste springa milen varje dag för att hålla i gång kroppen men så är det ju inte. Det bästa med styrka är också att man bara kan träna en halvtimme och få mycket gjort, allting handlar om kvalité istället för kvantitet. Idag tränade jag bara i 40 minuter men var helt slut efteråt. Jag försöker att alltid känna efter i kroppen vart jag är som mest utvilad och vart det känns bra, känner efter mycket helt enkelt. Efter det lägger jag upp min träning. Lika viktigt som det är, lika viktigt är det att känna efter när man behöver vila – ibland tränar jag två gånger på en vecka och det är lika bra för det!

7 kommentarer

 1. Lägg jättegärna upp övningarna ni göra de olika dagarna. Så kul med inspo. Kört cirkelpasset du la upp för ett tag sedan, sååå jobbigt men kul med något nytt 😀

 2. Tack för inspiration! Ska försöka komma igång nu själv. Tränar så oregelbundet, kan vara en bra månad med 3-4 pass i veckan och sen en månad med kanske 2 pass på hela månaden bara.
  Behöver också veta när jag ska göra något för att få något gjort, så måste lägga upp något bra schema ? har bara hängt med på min killes schema de dagar jag tränat.
  Får typ ångest när jag tänker på vilka resultat jag hade sett nu om jag istället tränat regelbundet med eget schema det här halvåret ?

 3. Hej Maja!
  Älskar din blogg, insta och eran podd!!
  Tänkte fråga en sak, har du tips på vad man ska äta och träna för att gå ner i vikt till sommaren?
  Tacksam för svar 🙂
  Ha de bäst!

 4. Alltså Maja!!!!! Jag brukar inte kommentera folks bloggar eller bilder på instagram men nu känner jag att jag måste ge dig lite kärlek. Även om jag inte känner dig (känns dock som det hehe) så måste jag bara säga att DU ÄR DET BÄSTA SOM HÄNT LANDET SVERIGE. Jag går in på din blogg 7-10 gånger om dagen, jag lyssnar på din och sannas podd (känner igen mig så mycket i sanna, jävla stark tjej alltså. Älskar henne!!) varje dag på bussen till jobbet, hem från jobbet, till gymmet, när jag städar/diskar, när jag är glad, när jag är ledsen. ALLTID! Ni är så jävla ärliga och öppna och BRA människor. Så down to earth. Jag känner verkligen att ni är med era killar för att det är två personer ni träffat och fått känslor för. Sen råkade dom bara vara duktig i fotboll och ha möjligheten att ha det som jobb dit ni följer med. Nej alltså jag älskar er så mycket. Ni förtjänar verkligen all cred i världen för det ni gör. Sluta aldrig vara ni. Ni inspirerar mig till att vara JAG och inte låtsas vara någon jag inte är. Sluta aldrig podda. Sluta aldrig blogga. Skaffa MÅNGA barn så mitt framtida barn kanske kan gifta sig med något av era så jag får träffa er. Ni äger så mycket. Ni måste bara veta det. Ha en fantastisk dag! Puss

 5. Och en till sak!! Kan du inte länka din spotifylista? Du verkar ha så skön musiksmak!

 6. Kan du inte göra ett inlägg om dina träningskläder och vart dem kommer ifrån? Tycker alltid dem är så snygga! 🙂 Väntar fortfarande på en sminkvideo från dig.. 😉 <3

Skriv en komentar