z-sony-a6000-flash-up

Jag är lite irriterad. Vi köpte en kamera i höstas men jag är inte alls nöjd med den. Jag upplever att bilderna blir suddiga och ibland kan jag inte ens använda vissa bilder pågrund av kvalitén. Jag ska försöka gå tillbaka med den och se vad som står på och om det är möjligt att det är fel på just min kamera. Den jag använder mig av är en Sony a6000 och jag har googlat och googlat efter en lösning. Jag vet inte om vi måste köpa till en ny lins eller om vi måste köpa en helt ny kamera, det känns så trist oavsett. Tråkigt att vi har investerat i en kamera men resultatet blir sämre än mobilkameran. 

fd965b1c-91eb-4c4d-a7f3-bd755ec2c19a.jpg

Ett exempel på en bild vars kvalité är katastrofal i jämförelse med hur den kunde ha sett ut med en annan kamera. 

11 kommentarer

 1. Det här kommer helt från out of the blue, men vill bara säga att du är verkligen en av dom vackraste personerna jag någonsin sett! Sen verkar du vara en fin person i allmänhet också, Viktor ska vara stolt över att han har dig!

  Kram 🙂

 2. Jag har också en a6000 och den suger många gånger. Har lyckats hitta att man bör köpa ett bra objektiv till kameran. Så jävla tråkigt. Hittar dessutom inte det jah vill ha i Silver. Uppdatera gärna om du hittar någon lösning ☺

  • majanilsson Svara

   Jag ska göra research nu så återkommer jag ✊🏼😘

 3. Tråkigt att kameran inte känns bra! Jag hade samma problem med min första system kamera för flera år sedan, men efter att jag dagligen gick och nördade med den och dess inställningar i olika ljus och miljöer så lyckades jag få till bilderna tillslut, liksom ”lär känna kameran” ungefär 🙂
  LYCKA TILL!
  Tack för en superbra blogg!! 🙂

  • majanilsson Svara

   Ska göra det, har inte insett vikten av det 😅 TACK 😘

 4. Hej fina Maja! Jag har också en Sony A6000. Jag har haft den i snart 1 år och har fortfarande (suck) inte lärt mig den fast jag har tjatat på mig själv att ta tag i det. Jag upplever lite som du, iallafall när jag tar bilder på mer avstånd, däremot så känner jag att det snarare på grund av min okunskap än kameran. Oavsett kamera så säger dem ju att man inte får ut hela kamerans kapacitet om man inte lärt sig använda den manuellt. Jag upplever och har hört att just alpha6000 är en kamera man behöver lära sig för att kunna använda den på rätt sätt och för att du ska kunna ta fina bilder. Det är nödvändigt för att få ut maximalt av den. Nu vet jag ju inte om du redan kan kameran väl. Mina bilder är än så länge inte i närheten av exempelvis http://izabellajansson.blogg.se Hennes bilder är så fina så jag har de som mål. Tycker förvisso det är så trist att lägga ner tid och energi på, just teknik och inställningar, får rysningar i kroppen av sånt. Men du kan ju iaf jämföra hennes med dina egna och se vad du tycker. Annars tycker jag att den är super. Jag älskar att jag kan ha med den överallt och i väskan till skillnad mot många andra systemkameror som är stora som berg, tunga som bly men har likvärdig kvalité. Nu vart det väldigt långt, haha! Hoppas det löser sig oavsett! Kram

  • majanilsson Svara

   TUSEN TACK. Jag blev så glad nu över att möjligheten finns att få bra bilder med den kameran. Jag är så oinsatt och har bara fotat med de vanliga inställningarna, antar att jag måste göra mer research helt enkelt 😅 tack tack tack tack!

 5. Har också en a6000 och upplevde exakt samma problem som du i början! Men som sagt, allt handlar nog om inställningar oavsett vilken digitalkamera man har(tror jag), och såklart vilket objektiv etc etc. Är en hel vetenskap, vilket jag inte fattade förrän en som jag känner förklarade ”några grundinställningar för olika foton” tog typ två timmar haha. MEN det jag vill komma fram till är, youtube. Svaret på allt, https://m.youtube.com/watch?v=AlhrHEBGyV8 t.ex här ser du lite hur du ställer in kameran för porträtt. Sen är det bara att söka dig till resten, lycka till snygging!

Skriv en komentar