Tycker det är sorgligt att läsa utifrån din historik. Vi ser ju på alla bilder hur liten i kroppen du är och pluffsig är ju bullshit! Träna för hälsan och för att få energi och allmänt välmående inte för utseendehets, ledsamt. Och som tidigare ätstörd är ju att hålla på och väga sig trams rent utsagt, trodde du var färdig med det. Träna som sagt för hälsan och skit i vågen!!
Smink och parfym etc stannar hemma, ska man träna och gå all in kör man osminkat. Piffade tjejer på gymmet är nog det mest irriterande som finns, på gymmet kör man järnet.
Kom igen Maja, du är klok nog!

Nä nu blev jag faktiskt lite irriterad. Du som själv har lidit av en ätstörning borde veta att man inte ska skriva så som du nyss gjorde. Jag är liten, och det är därför jag ska börja träna annorlunda eftersom att jag vill bli större, precis som jag skrev. Vad vet du om hur jag mår i min kropp? Jag vill inte vara liten, och just därför tog jag väldigt illa vid av din kommentar. Jag tränar varje morgon utan smink och går in stolt ändå, men vill jag ha på mig smink får jag ha det. Man kan köra all in trots smink, det sitter i personen och kvalitén på träningen och inte i sminket eller håret. Många tjejer är osäkra idag på gymmet och det sitter inte i utseendet, utan i att folk alltid går runt och dömer. Precis som du nyss gjorde ”det mest irriterande som finns”. Jag tror inte att det finns något rätt och fel, alla är olika och gör sitt bästa, det är jag säker på. Med det sagt, önskar jag dig en trevlig kväll!

19 kommentarer

 1. WIHO! Så bra svar!!! / en tjej som alltid har smink på gymmet för att jag vill

 2. Stå på dig Maja! Vi är många som mer än gärna läser dina inspirerande träningsinlägg utan att misstolka/felbedöma dem eller dig. Heja dig och lycka till med nya träningsschemat 🙂

 3. Så bra sagt!! Du är så smart och skön, men vissa verkar inte läsa inläggen tillräckligt noga? Jag tyckte det framgick väldigt tydligt att du ville få mer/större muskler och även framhäva musklerna på ett annat sätt.
  Kööör! Och om man vill spraytana sig eller färga håret eller fixa naglarna innan, så är det mer än ok. Man måste ju få känna sig fin. Jag har smink på mig när jag tränar (och kommer direkt från jobbet), men inte på helgen när jag bara går dit direkt på morgonen. Tänk att något så simpelt kan få vissa att reagera som att någon har gjort fel?

 4. Riktigt bra svar! Jag brukar ish alltid sminka mig också, och det är dels för att jag känner mig piggare när jag fått på mig smink. Och andra ska bokstavligen SKITA i det. Fröstår inte vad det gör för skillnad för andra om du/jag/vissa har smink på gymmet eller inte? Tänk om folk bara kunde sluta tycka så mycket om vad alla andra gör och bry sig om sig själva istället. Tack o bock! Fortsätter köra ditt race!

 5. Mer om träning! Det är alltid skitkul att se hur andra tränar och lägger upp det ✌🏾😉

  Ta ingen skit, du är väldigt tydlig med varför du tränar. Måste det alltid finnas olika anledningar till varför man vill förändra sin träning? Träning är kul & det bidrar till så många positiva saker. 🙏🏼 Träna som du själv vill.. du är svincool, dina åsikter och tankar är alltid on point☝🏼 Love it! 👏🏼

 6. Alltså hon som har skrivit det här har ju inte fattat någonting och det är sorgligt om hon nu till och med har lidit av ätstörningar själv. Det hon gör är att döma dig och dina ideal, det är lika dåligt oavsett vilka ideal man har. Du ska inte ens behöva försvara dig. Vill du vara liten så var det, vill man vara kurvig så var det. Allting är lika ”bra” och bör vara lika accepterat. Visst är det lätt att man kanske går för långt eller är lite hård mo sig själv, men det är inte omgivningens jobb att kommentera det. Det är ens familj och vänners ansvar att påpeka oro om så skulle vara fallet. Alltså har den här människan ingen rätt att berätta för dig hur du ska träna eller inte. Är så trött på att det ska vara accepterat att visa kurvor i media, lägga upp bilder när man äter pizza i sängen och dricker öl innan resor på Arlanda. Men lägger man upp en träningsbild, eller sina sallader, så är man osund och ytlig.

  Om vi någon gång ska sluta påverka oss utav ideal och samhällets normer, så måste vi sluta kommentera dom, oavsett vilket ideal personen i fråga har. Det är DET som skapar konstiga idéer och normer. Alla ska få se ut precis som dom vill och det ska vara lika okej att vilja vara smal som kurvig/tjock osv. Kalla det va fan man vill! I slutet av dagens så handlar det om hur man själv känner i sin kropp och för det ska man aldrig skämmas, Är man mer bekväm efter man sprungit milen, så är man inte mindre värd som människa för det. Vissa kanske kan äta vad dom vill, se ut därefter men inte påverkas alls av det, good for you. Samma person kanske aldrig vågade hålla redovisningar för klassen i skolan, tråkigt. Det jag menar är att alla har svagheter och det är inte att vara ytlig eller svag. Vi alla är människor och vi alla har olika uppfattningar om vad som är lätt och svårt. Döm inte tjejen som gymmar med smink, hon är jätteduktig att hon faktiskt tar sig till gymmet även om hon uppenbart är obekväm. You go girl. Man är inte mer värd om man springer på löpbandet utan mascara. Man är inte mer värd som människa för att man ”kan” äta godis en onsdag utan att få ångest. Ingen är bättre än någon annan. Vi alla har våra hjärnspöken och ångest kring det. Kommentarer som detta gör bara saker och ting värre. Vi måste sluta kommentera varandra, det är det som skapar osunda ideal och konstiga normer. Om vi slutar kommentera vem som är tjock och vem som är smal, så kanske vi tillslut slutar att ens tänka på det. Vad fint det skulle vara. Att alla fick se ut precis hur dom ville och det skulle vara lika ”okej” att en smal person visade upp sin platta mage i en magtröja som att en kurvig tjej visade upp sin fylliga rumpa i en tight klänning. Båda har lika mycket ”rätt” att visa upp och vara stolt över sina kroppar. Heja dig Maja och heja alla andra tjejer som får be om ursäkt över hur dom ser ut.

 7. You go girl! Du är fett cool, snygg och grymt som kör dig eget race, fortsätt med det! <3

 8. My god, typ hundrade gången jag kommenterar nu! (Ok, tredje) MEN! Du är bara så bra, klockrent svar!!

 9. Så kul att läsa! Jag har själv tagit tag i mitt liv när det gäller träning. Jag har aldrig behövt träna för vikten då jag är smal och har svårt för att gå upp i vikt. Men nu efter att jag fick en son i somras känner jag att det är dags att ”biffa” till mig och få en starkare kropp, för arr kunna orka hänga med i sonens tempo 🙂 Därför ska det bli kul att följa din träning nu o kanske få lite inspiration när det gäller mat också. Kram!

 10. Herregud!!!!!! Jag fattar inte vad det är för fel på människor:/ Att man inte som person kan få känna på ett sätt utan att andra ska lägga sig i!! Kör på Maja! Den energin som personen tog hoppas jag du får tillbaka direkt av alla som verkligen kan ( som en normal person bör) förstå och sätta sig in i hur du känner. Varför ska alla känna samma! Jag är i alla fall på att bygga upp min kropp till mer muskligare, lets go! puss och kram!
  Seriöst vart är den snygga créme färgade sport-bh med grå kant ifrån?

 11. All kärlek till dig Maja! Du är bäst och inspirerar mig massor❤️👊🏼

 12. Bra svar Maja! Jag tränar alltid med smink. Jag är precis som du också liten och smal i mig själv och får ofta höra liknande kommentarer och folk tror att jag tränar för att bli smalare och gå ner i vikt, varför är det alltid så? TVÄRT OM. Träna gör jag för att gå upp i vikt och må bra och få väldefinierad kropp. Jag skulle önska mer tips på saker här i Lissabon, bor också här nämligen 🙂

Skriv en komentar