Maja Nilsson Lindelöf

 Hur önskar du att din luciadag ska bli imorgon?

Jag älskar ALLT som har med julen att göra och Lucia är inget undantag. Dock så lever jag med en man som inte är så brydd så att fira saker som Lucia blir inte så lyckat. Fick jag bestämma hade jag haft Lussevaka med mina vänner och Victors gäng. Jag hade velat dricka rödvin, baka lussebullar och pepparkakshus.

Däremot när vi får en familj kommer jag att vara stenhård på dessa typer av traditioner. Min mamma har alltid firat dagar som dessa och speciellt kring jul. När jag berättade för Victor om att vi smög upp på morgonen med mamma och gjorde i ordning luciafika och sjöng för min pappa i ottan så såg han så förvirrad ut. När jag frågade om aldrig han och hans bröder gjorde något liknande svarade han ”Tror du på fullaste allvar att jag och mina tre brorsor gick upp tidigt på morgonen och dukade fram pepparkakor och lussebullar för att sen sjunga för mamma utklädda till stjärngossar?”. Hur som, när vi har små kids sen kommer vi iallafall stå där nyvakna och sjunga för honom med tända ljus.

lucia
Mycket möjligt att denna är en av de sämsta bilderna i världshistorien.

1 kommentar

  1. Alltså detta var ett av de roligaste inläggen på länge 😂😂 allt från bilden till victors svar, man kan helt klart höra en killes svarston haha. Blir spännande, tänk så får ni också ett gäng grabbar – du får dra med dem i ett luciatåg ändå, eller hur. Kram på dig!

Skriv en komentar