Hej igen från bebis-koman. Jag njuter och vi myser och har oss. Mamma har varit här och imorse bytte svärmor av henne. Dagarna består av pussar, godis och dåliga program på dagstvn. Jag har en bebis som inte vill lämna famnen så nu är det mer frågan om tid än vilja att komma igång med jobbet lite smått. Är ingen hemma så sitter han ihopklistrad på mig så behöver jag kissa så har vi ett problem. Så att få upp ett blogginlägg blir lika svårt som raketforskning men här kommer ett!

När Victor var borta på match åt jag och mamma småplock och jag drack ett glas rött. Herrejesus så gott det var. Som jag njöt. Av både vinet och tid med mamma <3.

Mys hos mormor <3 Jag måste säga det att jag är så glad att jag har mamma och svärmor. Mamma kom verkligen som en räddare i nöden och lärde oss massor, sånt som man inte tänker på när man blir mamma för första gången. Evigt tacksam för det. Och bebisen älskar henne.

Vi tog oss även ut på tur, vi åt lunch både på restaurang OCH handlade för första gången. Jag tog bilder som den tönten jag är.

Nydushad och glad mamma. Jämför man den här veckan med den förra är det som natt och dag. Förra veckan bestod av blodprover och massa krångel men nu andas vi ny luft igen. Det enda som strular lite är lillemans vikt, vi tror att man har vägt han fel flera gånger och vi är lite oroliga över att han inte går upp i vikt men vi träffar vår barnmorska varannan dag och nu schemalägger vi amningen så att vi vet att han får i sig det han ska. Han väger just nu 2.6 vilket får oss att tro att han förmodligen gått ner en hel del eller att man vägde honom fel vid födseln, han är trots allt elva dagar gammal nu och borde ha fått lite mer hull.

Kort och vackra blommor står lite överallt här hemma, och att mysa med Victors näsa är receptet för en lugn bebis.

Och vi spenderar mornarna här, att jag imorse vaknade av att Victor höll om mig samtidigt som lilleman låg ansikte mot ansikte och andades. Herregud hur lycklig kan man vara.

Och samtidigt undrar man hur trött man kan vara? Men det är okej, mer än okej. Det här ÄR livet.

Och vi pratar med våra favoriter då och då. Nellie kan hans namn och säger jämt att han är så söt, längtar tills dom får träffas.

Och med farmor kom även ett drös med presenter, alltifrån kebab med vitsås från Aros-pizzeria i Västerås till gosedjur från hans gammelfarmor och farfar till så vackra tavlor (ska visa er sen). Nu är Victor och svärmor iväg för att skicka iväg lillemans papper och registrera hans namn, resten av dagen väntar mys och god mat.

Rekommenderade inlägg

32 kommentarer

 1. Molly Svara

  Åh men vad heter han då??? Dör ju av nyfikenhet

 2. Molly Svara

  Åh vad ska han heta då?? Dör ju av nyfikenhet

 3. Emma Svara

  Njut på! Så härligt att se att ni myser på. 😘❤️😘❤️

 4. Maja Svara

  Åh vad man blir spänd på namnet! Så kul vad folk gillar för sorts namn och väljer till sitt egna barn!!
  Alltså jag sitter i solen och bara leeeeer. Så härligtmysigtgulligt inlägg. Bubblar inom mig, åh vad jag tycker gillar detta!!

 5. Elin Svara

  ojojoj, gråter mig igenom dina inlägg nu. Är så lycklig för er skull! <3

 6. Sanna Svara

  Åh, jag blir så glad varje gång jag ser en uppdatering av dig här och på instagram. Är så himla glad över er lycka och han är så himla söt! Skönt att det vänt denna vecka och att allt går bättre. Massa kramar!

 7. Frida Svara

  Fint innlegg! Han er veldig søt!! ❤️

 8. Lovisa Svara

  Nej men alltså bilden på lillplutten i sängen. Det måste vara det minstaste och gulligaste jag sett! ❤️❤️❤️

 9. Helena Svara

  Vilka fina bilder och vilken vacker son!! Har aldrig tidigare kommenterat men blev så bedrövad av att läsa om rektionerna på att Victor tackade nej till landslaget. Hoppas ni fått stöd och omsorg i den situationen, tyvärr önskar man att människor visste bättre men så är det tydligen inte. Hur offentlig man än är, hur känd man än är måste det finns respekt för individen! Hoppas ni känner kärleken och stödet från oss andra!! All lycka med den lilla familjen! Kram H

 10. Josefine Svara

  Hej Maja! Stort grattis till er lilla prins. Han är alldeles alldeles underbart söt! Vet inte pm jag stampar på någons tå genom att fråga dethär men pumpar du och ger honom flaskan någon utav måltiderna?.. Jag är ingen läkare och har inga egna barn men har jobbat för många olika familjer både hemma i Sverige och här i Kanada – varpå några har haft barn födda förtidigt och därmed haft svårt att få upp vikten på bebisen! Vad jag sett vid ett par tillfällen är att när mamman har gett antingen formula elr pumpat och ger flaska några utav måltiderna så har dem kunnat se exakt hur mkt mjölk barnet får i sig och har hjälpt bebisen gå upp i vikt snabbare.. kanske är en dum kommentar men tänkte att det är åtminstone information som kan vara till hjälp 🙂

 11. Malin Svara

  Men lilla liten, han är så fin! 😍 Man blir ju lite sugen på en till när man ser honom 😊

 12. Maria Svara

  Nu vet jag inget om rekommendationerna i England, men vill mamman amma är det inte något man rekommenderar i Sv. Är bebisen välmående och faktiskt går upp så räcker det. Vill man veta exakt kan man ju väga innan och efter amning så ser man hur mycket bebisen får i sig. Sedan kan man tänka sig att han är vägd på olika vågar vid förlossning och på kontroller efter. Det kan diffa där och några procent på en sån liten plutt är ju en del. Jag är utbildad och jobbar som barnsjuksköterska, förvisso med äldre barn.

 13. Malin Svara

  Vilken liten goding 😍 Ni har säkert bra stöttning gällande vikten, vill bara ge ett tips från egen erfarenhet som hjälpte oss. Amma på minsta lilla signal! De behöver äta ofta när de är så små och det är inte ovanligt att det är mer eller mindre hela tiden. Det behövs för att kicka igång mjölken ❤️ Här är en jättebra blogg på ämnet: http://www.babybaby.se/2015/01/det-hade-jag-velat-veta-om-amning/
  Njut av varandra ❤️

 14. Elin Svara

  Så enormt fin han är! Och så enormt fina ni är, hela lilla familjen😭❤️ Världens största kram

 15. Anine Svara

  <3 <3 <3 Så fint å få lese litt om hvordan dere har det.

 16. Maria Svara

  Alltså, jag skev en kommentar, som svar på den som någon som tipsade om att pumpa. Den hamnade inte där och jag vill inte att någon ska missförstå och tro att jag menar vad inlägget tog upp. Alls icke. Bara att rekommendationerna i Sv är att inte ge på flaska om en vill amma, inte till en början, då det är risk att de inte tar bröstet sen eftersom det kan vara annorlunda mot flaskan. Men flaskmatning är ju bra det med.

 17. Maya Svara

  Min bebis är 6 veckor nu och han har både sovit bredvid mig sen dag 1 och ratat både babynest och vagga + vill bli buren eller ligga på mitt eller min sambos bröst när han ska vila. Bärsjal är ett måste här hemma. Men måste erkänna att det hänt mer än 1 gång att jag blivit tvungen att kissa med en bebis i famnen 😂

 18. Linnea Sjödin Svara

  Maja du är HELT fantastisk!!!! Fan vad grym mamma du är tillsammans med den bästa tänkbara pappan till världens finaste son<3 Önskar er alla lycka till med allt i det nya vackra familjelivet, slår vad om att ni kommer klara VAD som helst! Och grattis till er helt makalöst fina son<3

 19. Trine S Svara

  Kommer ikke over hvor søt han er ❤️ Forresten, har dere sett at det kommer en sesong 3 av Casa de papel? yaay😘

 20. Maria Svara

  Stort grattis till er!! Det första jag tänkte när jag såg bilderna på han var att han såg nästan exakt ut som min dotter gjorde då hon var nyfödd och inte gick upp i vikt, rynkig och inte utfylld hud, speciellt vid ansiktet då dom nästan ser ut som en gamal gubbe haha. Jag ville så gärna kämpa på med amningen men tillslut så var vi tvungna att ge flaska med ersättning också och vips så la hon på sig på bara några dagar! Funkade super att kombinera amningen och flaska (MAM anti colic) ändå fram tills hon var 14 månader. Minns hur jag började gråta då hon först tog flaskan och bara sög i sig mjölken och var i nåt slags matkoma efter, kändes som jag hade svultit min bebis bara för att jag var så inställd på att amning var bäst och enda alternativet. Ville bara säga det om du skulle känna samma jobbiga känsla så kan det vara skönt att höra från nån som gått igenom det själv…

 21. Elina Svara

  Hej och grattis, världens finaste Maja! <3 är så otroligt glad för er skull och du är verkligen fantastisk och så stark på alla sätt och vis. Är själv gravid i v. 27, så att följa dig under din graviditet har varit så roligt!
  Vill bara tipsa om Instagramkontot @asabea! Hon är barnmorska som själv har en liten bebis. Hon gör storys om allt möjligt, men den jag tänkte på när jag läste ditt inlägg är den som heter 4e trimestern. Där förklarar hon jättebra grejer om den första tiden med en liten bebis och varför de behöver så mycket närhet. Kanske inte intresserar dig eller så, men jag tyckte i alla fall att det öppnade mina ögon och lärde mig lite.
  Ta hand om er och känn ingen press att blogga osv! Vi finns kvar <3 kram!

 22. Mysigt! Längtar också till bebisbubblan och till den där plocktallriken med ett glas rött 🙆🏼‍♀️

 23. Anna Svara

  Hej! Jobbat tio år på neonatal samt nu på bvc och går barnet inte upp i vikt och dessutom är tillväxthämmad vilket man är om man väger 2,6 kilo OCH har/haft gulsot tillmatar man i pricip alltid om de inte går upp till födelsevikten. Dels för se behöver mer mat från start än vad brösten kan ge, uppenbarligen eftersom han inte är uppe i sin födelsevikt. De blir helt enkelt för trötta och slöa för att orka äta effektivt tillslut. Detta kan ju skilja sig mellan Sverige och England dock. Oavsett så är det ju jättebra att de har koll varannan dag! Sådan lyx efterbilder inte bvc i Sverige 🙂 huvudsak är att bebis mår bra och det har de garanterat koll på!

 24. Emma Svara

  Stort grattis till den lille! Så mysigt med bebisbubblan! Vår son är sju månader redan (tiden går så fort!) och det är helt fantastiskt att få möjligheten att vara mamma!

  En bekant till mig fick sitt barn lite tidigare än beräknat och hade också låg födelsevikt. Hon gick inte heller upp i vikt så snabbt i början och då testade läkarna att klippa upp lite av tungbandet (kan vara kort på en del bebisar) och det ska ha hjälpt då bebisen kunde suga lite bättre och fick i sig lite mer när hon ammade 😊

 25. Ida Svara

  Hoppas det vänder med vikten för lillkillen! Ett tips som kanske kan vara intressant är Medela tillmatningsset. Har inte själv provat, men kanske värt att kolla upp 🙂

 26. Johanna Svara

  Helt säker på att ni har jättebra stöd när det gäller lillemans vikt. Det kommer bli jättebra. Jag fick tilläggsmata min guling med kopp i början på grund av dålig viktuppgång och för oss störde det inte alls amningen. Amma på minsta lilla signal från lillen om du vill fortsätta amma. Och om man inte får till amningen är det inget misslyckande heller och det är helt okej att ge upp ❤️

 27. Kristian Svara

  Kul att se hur bra det går med den lille. Minns hur det var med vår äldste som också var prematur, han vägde bara 1800 gram vid födseln i v36. Han sondmatades de första två veckorna på neonatal. Nu är han 13 år och 169 cm lång (o_O) !

 28. Svara

  Stort grattis till er söta son!♥️ Jag vill bara skriva ett lite meddelande till er. För snart ett år sedan fick vi vårt första barn. Barnmorskorna märkte i v.36+0 att vår son inte växte som han skulle. Han var liten som en bebis är i ca v.30. I v37+0 beslutade dem att ta ut honom. Han vägde bara 1675g och var 41cm lång. Alla dessa utredningar han fått gå igenom och att alla läkare sa ja det är något fel på honom och att vi skulle va beredda på att hans utveckling skulle ta tid. (Vår Collin har legat i fas med utvecklingen precis som han skulle plus det var inget ”fel” på honom) Man är fortfarande stressad ett år senare om hans vikt för han är fortfarande väldigt liten för sin ålder MEN för det mesta har man blivit så mycket lugnare över allt. Det kommer ta sin lilla tid för de små att komma ikap och vi är fortfarande under den sista utredningen för varför han inte växte som han skulle i magen. Men det jag ville säga till er är att er lille kommer växa, han kommer utvecklas precis som alla andra bebisar. Vi matade vår son så mycket det gick men man får se upp så dem inte får ont i magen. Jag brukar säga att i varje litet killgäng finns där alltid en liten kille och oftast är det den med störst personlighet 😉 Stort lycka till med allt! ♥️♥️

 29. Sofia Svara

  Tips är börsjal, han får närhet och du får händerna fria, kolla märket artipoppe.

 30. Anna Svara

  Så kul att få följa din familj, du verkar va en sån härlig människa 😍. Stort grattis till bebis!
  Vart är era blåa tallrikar ifrån? Så fina.

 31. Emma Svara

  Med tanke på att hon dricker fastän ungen är så liten så drar iaf jag slutsatsen att hon inte ammar.

Skriv en komentar