Det är ju mycket som ska fixas när man ska få barn, däremot måste jag säga att det låter och känns som mer när man precis har börjat än vad det faktiskt är. Det har känts överväldigande men nu när grej efter grej faller på plats så var det helt plötsligt inte så mycket.

Däremot är det svårt att veta vad man behöver, och framförallt hur mycket av allt. Det mest svåra för oss har varit kläder till bebisen faktiskt. Det är svårt att veta hur mycket som behövs första tiden, speciellt den första månaden tycker jag. Dessutom har vi lite svårt att få ihop garderoben till sommaren eftersom att vi reser hem i maj, vi vet ju inte hur stor bebis har eller vilka storlekar som kommer att funka. Nu fick hen alldeles för mycket kläder första månaderna (vad vi tror nu), får återkomma med hur mycket man egentligen använder.

Allting löser sig ju alltid. Men vi har haft en lista vi har gått efter och den är snart klar, så kan bebisen komma när den vill sen. Rummet börjar att ta form!!!! Vi rensade hela rummet igår och de sista möblerna kommer i veckan sen ska det donas och fixas. Åh det är så mysigt.

Så nu har jag tagit hjälp från vänner och även bloggar och youtube och här är listan vi har gått efter. Det som är oklart nu är nappflaskor och bröstpump, det känns (precis som allt annat första tiden) som en riktig djungel och jag vet inte vad jag ska välja och inte. Men här kommer en lista på saker jag har förstått att man vill ha hemma den första tiden, resten kan man liksom köpa allteftersom, det går ju såklart med allt, men detta bör ändå finnas.

Blöjor. MYCKET blöjor
Våtservetter
Stora bindor till efter förlossningen och därefter mindre bindor till veckorna efter
Oparfymerad tvål etc till badet för bebisen
Nappar
Nappflaskor
Bröstpump
Babyolja
Badbalja
Nässpray till bebis
Kräm för känslig hud till bebis
Kräm till rumpan för bebisen
Nässug
Pysventil
Amningsskydd samt amningsbh och linnen
Sängnäste
Tunna filtar som bebisen kan andas genom Olika nappar
Vagn
Bilbarnstol
Bodys med DRAGKEDJA
Skötväska

Att se Victor stå och läsa på de små paketen med blöjor på apoteket var det gulligaste, och sen kom han med tio paket i en korg. ”Det här är 100 blöjor det borde räcka första veckan”. Älskar honom. Nu finns det även en vlogg tillgänglig där jag berättar och visar mer! Det här är min korta lista, i vloggen finns den längre!

Rekommenderade inlägg

25 kommentarer

 1. Jessica Svara

  Heej! Kollade precis din vlogg, alltså du kommer bli en såå fin mamma, blir nästan tårögd. Ska bli så kul att följa dig när bebisen är här. Du är grym kring ditt tänk om att ert barn får bli som den vill. Hade fler barn haft så engagerade föräldrar som ni så hade det varit en bättre plats här på jorden<3

 2. Maria Svara

  Alltså, sååå kul att du gillade elefantdräkten. Det var en riktig hail mary, men den är ju det gulligaste någonsin så det kunde ju inte gå fel.
  Och jag måste ge er beröm för livepodden, Vi hade livets kväll i stockholm, sååå roligt!!

 3. Evelina Svara

  Asså hur fint Nike-sett har du på dig!! Vad har du för storlek på det? Jag ligger ungefär en månad efter dig med bf<3

 4. Emma Svara

  Måste tipsa om att köpa som handdukar som man kan ha när man ammar, det rinner lätt och blir blött både på dig och bebisen. Bra att ha om det blir en liten kräkbebis. Finns på Ikea i typ 10-pack. Ovärderligt! Sen tycker ju vissa om pyjamas med fot, men vår första dotter bjöd ofta på bajsläcka och då var det inte så nice :S Stort lycka till!

 5. Siri Svara

  rhbabyandchild.com har sååå mycket fint till bebisens rum!! Lite pricey men, TIPS!

 6. Frida Svara

  Glöm inte physiomer, den är guld 🙏🏻

 7. Madelene Room Svara

  Glöm inte typ purelan salva till dina bröstvårtor om du tänkt amma!! Guld värt. Jag hade även köpt amningsnappar pga fick sår tredje dagen, de var guld värda. Och kör papperstvättlappar som ni fuktar, våtservetter kan lätt bli för starkt för en röd barnrumpa. Ni kommer bli världens bästa föräldrar! ❤️

 8. Sanna Svara

  Bra lista och rimlig!
  Nått som gick åt här hemma va pyjamaser och små ”spyhanddukar”
  Tips som många tyvärr inte vet är att längden på barnet är typ storleken på kläderna. Är barnet 50cm då är det storlek 50 som sitter bäst (oftast ska läggas till) men självklart spelar vikten också roll 🙂
  Lycka till när det väl gäller, heja er!

 9. Nicole Svara

  Måste slå ett slag för herobilitys nappflaskor! Min dotter har fått flaska nästan från start och där av har vi testat en heeeel del olika! Herobilitys dinappar går från mungipa till mungipa vilket minskar spill och framför allt att bebis får i sig luft!!

  Kram och tack för en fantastisk blogg!

 10. Emma Svara

  Rekommenderar Libros blöjer. Då Pampers haft mycket rykten om dig att när bebisarna kissar i dem så luktar det kemikalier och det gör det. Försökte använda de första tiden men var fruktansvärt då det stank kemikalier om det. Förmodligen något som utsöndras för att kisset ska lukta mycket. Pratade med flera vänner och alla kände likadant..

 11. Emma Svara

  Hej Maja! Jag och min kära mamma ska till London i början av mars så behöver alla tips på matställen! Framför allt frukostställen och ett + om det finns bra glutenfritt! Kram

 12. Izabella Svara

  Rekommenderar en babysitter från babybjörn. Absolut den sak vi använde mest till våra barn. Så smidig att flytta runt eller ex ha på golvet om man behöver ta en snabbdusch 🙌🏼

 13. Sarah Svara

  Det bästa tipset jag fick som gravid: Undvik våtservetter! De innehåller bara massa skit, bla cancerframkallande ämnen. Min dotter är 7,5 månad och har inte behövt smörja hennes rumpa en endaste gång. När vi är ute har vi Neutrals våtservetter i skötväskan och tvättar alltid rent med vatten efteråt. Hemma har vi torra tvättlappar och en vanlig tvålpump med vatten och lite babyolja/kokosolja. Testa att använda våtservetter till städning hemma (tar seriöst bort ALL smuts i badrum/kök) så vill man inte riktigt använda det på en liten bebisrumpa sen 🙄🙄

 14. S Svara

  ”Spy”handdukar som flera redan tipsat om! 10 pack på Ikea är bästa! Tipsar också om snuttefilt som är ett svenskt företag som heter snuttefilt, kommer med 3 stora och 3 små, dom små jade vi som spy handdukar också, dom är super mjuka och barnet andas igenom dom. Min son ville alltid ha något över ansiktet när han var liten (eller fortf, 5 år nu) och då var dlm guld värda.

  Jag upplevde att våtservetter var alldeles för stark för min sons bebis rumpa, jag hade antingen tvättkräm eller olja och ”skum” servetter eller torra ”papperslappar” (brukar finnas vid våtservetter / blöjor) och så blötte jag ner dom tillsammans med olja i en påse när vi skulle iväg!! Guld med olja på bebis bajs hehe .. och han hade aldrig röd rumpa..
  tips bara, man gör precis som man vill!!!!

 15. Rebecka Svara

  Jag vill bara inflika en sak som jag själv hade velat veta. Snälla snälla ber dig läsa på om ergonomiska bärselar. Barnet ska sitta i en viss position för att det ska vara så skonsamt som möjligt för dennes kropp, det gör dom tyvärr INTE i babybjörns selar även om de går ut med att de är ergonomiska.

 16. Elenor Svara

  Heelt klart en babysitter, som folk redan skrivit. Vår lllla använder den dagligen, gött med gung för att somna och lugna. Har en 2 månaders som spyr som bara den så givetvis små kräk-handdukar, ifall det blir en kräkbebis. Pyjamaser utan fot = dom kan användas ett tag till även när dom växt ur dom. Skulle även renomendera bröstmjölks-påsar ifall man vill frysa in o spara, superkäckt. LYCKA TILL!

 17. Jessica Svara

  Hej!
  Tack för grymma kanaler! Älskar att se det du delar med dig av på insta =)
  Som förälder själv till en snart 3-årig son kan jag hålla med om delar av din lista. Alla barn är olika och det behövs olika saker. Men ett tips är att ha ersättning hemma. Även om du vill amma så kan det skita sig.. tyvärr! Jag är glad att vi fick det tipset för tyvärr kunde jag inte amma vår son som jag hade önskat. Så kan vara en lika bra reserv som en bröstpump. Stort lycka till! Kramar

 18. Rebecca Svara

  Fick mitt första barn för 6 månader sedan och jag säger detta. Babysitter, spyhanddukar i överflöd, bodys med knäppning på sidan (ej dra över huvudet) och babybjörn!

 19. Helena Svara

  Måste tipsa (som flera redan gjort) om de här tvättlapparna från IKEA
  Köpt på oss 20 st innan vår son kom och de är perfekta att ha lite här och var (i sköterskan och vid skötbord, säng osv)
  Torkade allt från kräk, mjölk, ersättning, dregel och annat. Små och tar ingen plats och gjorde väl säkert av med minst två varje dag 🙂 Hade användning för dom länge.

  Även perfekta att lägga under rumpan om man skulle göra ett snabbt blöjbyte i soffan eller liknande 🙂

 20. Amanda Svara

  Vad har du köpt för skötväska? 🙂 Vi har också bf i April och jag har svårt att hitta någon fin väska att ha till vagnen. Hade uppskattat lite tips 🙂

 21. Therese Svara

  Jag är trebarnsmamma och blivit lite mer rutinerad nu än vid första barnet. Ersättning hemma och amningsnapp saknade jag. Mat, blöjor, kläder och kärlek🙂 Ska bli kul att följa er resa.

 22. ÄLSKAR verkligen din blogg!!! Och du har alltid så fina bilder, vad använder du för kamera när du bloggar? KRAM

 23. Ida Svara

  Tips tips! Purelan salva till bröstvårtorna är ett måste!

Skriv en komentar